BSM АГУ на Audi A3 1.8 5V придърпва AGN мотор

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

BSM АГУ на Audi A3 1.8 5V придърпва AGN мотор

Мнениеот didodi » Пон 14 юни 2010 20:32

Здравейте колеги,един приятел кара А3 с мотор AGN и има големи мъки с газовия инжекцион още от самото монтиране.Ето за какво става дума:

Карам Audi A3 1998г 1.8 125 к.с. 5V AGN - двигател; и преди 1 година сложих АГУ (инжекцион) с марката BSM. До колкото знам това са газови с български софтуер, италиянски изпарител и италиянски инжектори. И от там започнаха проблемите...
От самото слагане колата придоби следния "дефект": при рязко ускорение на ГАЗ м/у 1500 и 1700 оборота, колата прдърпва сякаш за много кратко време газ-та и свършва. На бензин няма този проблем. 10-на пъти бях в сервиза, в който ми сложиха АГУ-то. Смениха какво ли не по газовия инжекцион но проблема си оставаше. Накрая обвиниха моя автомобил. ОК. Закарахме го във оторизиран известен сервиз, след като колата ми седя около 4-5 часа и бе сменено почти всичко, което може да прави проблем на АГУ-то, сервиза не останови проблем с моя автомобил. Бях помолен за пореден път да си оставя колата при газджиите, но повече няма да стъпя там!. Засега неискам на назовавам имена на сервизи.
Пиша година по късно, защото нямам вече нерви и време за обикаляне по други майстори. До сега никой не намери проблема.
Моля да пише някой, който се е сблъсквал със същия проблем и го е отстранявал. Дал съм 1050 лв. за газ, и оправдания от сорта: наливай още пари и може да се оправи.. или мнение като : "Напомпи си гумите или си смени маслото и ще се оправи" не ми вършат работа при положение,че всички консумативи(филтри,масло,кабели на свещи,свещи,бубина и т.н) са сменени като по учебник.
Колко ли нерви,пари и време са необходими за да си кара, човек колата малко по евтино и екологинчно се питам аз!

Благодаря.
Ако някой е имал същия проблем на Голф 4 със същия мотор, нека сподели ключа към бараката :beer

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Re: BSM АГУ на Audi A3 1.8 5V придърпва AGN мотор

Мнениеот The_Machine » Пон 14 юни 2010 21:37

Дълги маркучи от дюзите до колектора?
Кофти горивни карти?

Дай снимки на монтажа, може да ми хрумне нещо...
Предимно ме интересува самите газови инжектори, щуцерите в колектора и Т.Н.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 14 юни 2010 21:52

Да не сложили нещо, което с малко да не може за изхрани колата.

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Вто 15 юни 2010 6:11

BSM не чете асинхроно впрьскване.

Потребителски аватар
didodi
Контакти:

Мнениеот didodi » Вто 15 юни 2010 12:21

The_Machine написа:Дълги маркучи от дюзите до колектора?
Кофти горивни карти?

Дай снимки на монтажа, може да ми хрумне нещо...
Предимно ме интересува самите газови инжектори, щуцерите в колектора и Т.Н.

Колега колата е обиколила почти всички които работят с газови инжекциони в Пловдив, и всичко видимо си е нормално, както и компютъра си е наред като горивни карти итака нататъка.Има нещо много тъкно в цялата работа и май ще се окаже предположението на najdobrix.Другата седмица ще дойде човек от фирмата производител да си го оправя, тогава ще разберем кое е било.

najdobrix написа:BSM не чете асинхроно впрьскване.

...което ще рече тази газова не е за този мотор ?и няма как да стане ?

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Вто 15 юни 2010 13:35

didodi написа:....при рязко ускорение на ГАЗ м/у 1500 и 1700 оборота, колата прдърпва сякаш за много кратко време газ-та и свършва. На бензин няма този проблем...

Имах така описания проблем.При мен излезе от ТАП-а.Не беше настроен на правилното предварение.
Първоначално беше сложен на 6 градуса т.е да сработва когато оборотите достигнат 2000.След като го коригирах на 9 градуса т.е. да сработва след 700 оборота всичко се нормализира.Няма го досадното караш с около 1500-1800 оборота подадеш газ и колата забива нос, а в следващият миг се изстрелва напред.
Горното решение може и да не е валидно в твоя случай още повече, че аз съм с друг мотор, друга газова система, монтиран ТАП.
Успех

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Сря 30 юни 2010 12:04

Аз съм с AGN и имам газ.инж. BRC и нямам никакви проблеми. Според мен проблемът си е в газовата и ходи ги търси до дупка, защото иначе си остава за твоя сметка (а не са 10-20лв да ги прежалиш)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 01 юли 2010 10:25

Ааааа, "любимото" ми Бардолини, от което ми побеляха косите. :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2
Принудих се да си купя кабел и да си правя сам настройките в движение, понеже си мислех, че все не попадам на майстори. И аз го имам това забиване при рязко ускорение (и висок разход - с настройки в движение свалих 1 лтр) и проблема се решава по един начин - само с адванс процесор. Трябва ти такъв, който да променя ъгъла от 1.5 до 9 градуса. Румен Роев се казва човека и телефона му е 0887405626. 95 лв струва удоволствието.

najdobrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот najdobrix » Вто 06 юли 2010 19:40

решен ли е проблема?

Потребителски аватар
didodi
Контакти:

Мнениеот didodi » Чет 08 юли 2010 19:20

Не е колега, от фирмата производител обещаха да пратят човек от София ...и така още го чакаме.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 20 сеп 2010 17:22

UP на темата. Има ли развитие?

styncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот styncho » Нед 10 ное 2013 9:52

След толкова време дали колегата пуснал темата ще сподели открит ли е проблема?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 10 ное 2013 11:04

Темата е стара,но да кажа какъв е проблема в над 50% от случейте. Прецакан бензинов регулатор.Когато бензиновия регулатор пропусне дори и малко бензин по маркуза си за вакуума,докато се изпари колата приблъсква в ниските каквото и да правиш при рязка газ.И при мен беше така,а и не само :)

Върни се в “Автогазови уредби”