Пассат Б 4 ABS 90 кс изолиране на бензинова помпа при газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
plinnov
Автомобил:
Двигател:

Пассат Б 4 ABS 90 кс изолиране на бензинова помпа при газ

Мнениеот plinnov » Сря 06 ное 2013 18:29

Колеги при работа на газ бензиновата помпа върти бензина и бензина се скапва предполагам изветрява и т.н и мирише на ацетон и производните му .Мисълта ми е мога ли с едно цк ключе да прекъсвам въртенето на помпата.Естествена ще се пали на бензин и след като се превключи на газ цк ключето ще изиграе своята роля.Дайте акъл и благодаря предварително.Ако има някъде тема подскажете.

ivansa78
Автомобил: vw golf3 GTI
Двигател: ADY 1995

Re: Пассат Б 4 ABS 90 кс изолиране на бензинова помпа при га

Мнениеот ivansa78 » Сря 06 ное 2013 18:32

бензина е менте не е виновна помпата но ако толкова държиш я спри няма проблем :th_up

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Сря 06 ное 2013 20:23

:a045 цък - да не се повтарям

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Мнениеот mccoy » Сря 06 ное 2013 21:56

Слага се реле и помпата се свързва на нормално затворения контакт,а бубината на релето към газовия клапан или към ключа бензин/газ
така ако се скапе ключа или релето или се прекъсне кабел помпата пак ще работи

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 06 ное 2013 22:10

Ако си мислиш,че като я изключиш и бензина ще се запази пресен и не миришещ на ацетон :mhihi
Това се случва когато се кара САМО на газ,и бензин се сипва рядко или изобщо.
Моя защо не мирише на ацетон.Щото всеки месец му капвам по 10 лв,а помпата ми върти постоянно.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 07 ное 2013 21:34

Както съм казал и в другата тема,излишно е да се върти напразно бензина.Естествено,че нагряването му при преминаване през двигателния отсек,а и ролята му да охлажда помпата са предпоставки за по-бързото му скапване.Отделно помпата си има и тя някакви часове живот,защо да ги хабим?
По темата-можеш да си прекъснеш помпата с каквото си искаш.Кабела и е червен с жълта ивица/по памет/.При бушоните са два такива,по-дебелия е твоя кабел.Като го прекъснеш-дали ще сложиш реле или цк ключе си е лично твое решение.
пп. Можеш за най-лесно да я вържиш към релето за дюзата,ако е 20А.

ifch0

Мнениеот ifch0 » Пет 08 ное 2013 9:52

И аз се замислям за изключване на помпата.

И не, не че не сипвам на бензин. Дори и понякога, като свърши газта, а нямам пари, карам на бензин.
На зареждане - 30-40 лв V-Power. И така няколко пъти. Докато на едно зареждане, пичът вика - тя изключи на 5-ия литър (стрелките за бензин и температура на таблото ми не работят). Това - Април месец. Викам - красота - 70 л бензин - ще си имам.
И, септември месец, връщам се от някъде, на около 100-150 км от София ми свърши газта - реших да не спирам, а да си карам на бензин.
След 80-90 км почна да се дави. Спрях на първата бензиностанция и заредих газ. След няколко дни търсене на причини (колата поработваше няколко секунди и умираше на бензин), реших да налея 15-ина литра. Е, тръгна, все едно нищо не е било. Та... 70 литра бензин за 4-5 месеца няма как да съм изгорил. Резервоарът ми не е пробит. А някой да ме е източил ме съмнява. Та... За мен т'ва беше достатъчно да си взема решението.

Върни се в “Автогазови уредби”