как е правилно да паля колата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
как е правилно да паля колата?
колата ми е с обикновенна газова!когато е студена сутрин е паля на бензин, и като загрее минавам на газ. въпроса ми е :като я паля топла може ли да я паля на газ или трябва на бензин и после тя сама да си включи на газ.има ли значение за испарителя? 

- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Re: как е правилно
automan написа:колата ми е с обикновенна газова!когато е студена сутрин е паля на бензин, и като загрее минавам на газ. въпроса ми е :като я паля топла може ли да я паля на газ или трябва на бензин и после тя сама да си включи на газ.има ли значение за испарителя?
Колега, не мога да ти дам точен отговор, но ако съдя, че ГИ винаги пали на бензин, освен ако аз не реша друго, по-добре е да си палиш на бензин и да си обръщаш на газ после.
Нормално при по-студено време палиш на бензин — да позагрее малко и обръщаш на газ, при топла кола — палиш на бензин и веднага обръщаш на газ.
Не знам дали има значение, кое е правилно и кое е грешно, но аз си мисля, че е по-добре да палиш на бензин.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Щом колата няма Газов инжекцион и си с обикновена газова, можеш да си я палиш само на газ (ако запали разбира се) Не мисля, че ще има проблем! На бензин можеш да си плаиш само сутрин, и после през деня постоянно на газ да палиш! Така правех на предишната кола, и само един път инах проблем, не я бех палил на бензин 1 месец, иначе няма ядове!
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
my heart iS iCe написа:Щом колата няма Газов инжекцион и си с обикновена газова, можеш да си я палиш само на газ (ако запали разбира се) Не мисля, че ще има проблем! На бензин можеш да си плаиш само сутрин, и после през деня постоянно на газ да палиш! Така правех на предишната кола, и само един път инах проблем, не я бех палил на бензин 1 месец, иначе няма ядове!
Колега, от чисто любопитство питам... Ако колата е пълен инжекцион с обикновена газова, този начин на палене не вреди ли по някакъв начин?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: как е правилно да паля колата?
На кое да вреди? Ако запали директно на газ (лятото) мисля, че няма проблем! Но ако те е страх пали си на бензин! 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Щом е топла няма проблем да пали на газ.Аз я паля на бензин само сутрин,щото тръбите са празни и и трябва повече време да повърти стартера,което не ми харесва.После на топло пали на половин оборот 

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
какво общо има сутрешното палене с трудното въртене?
паля на газ,гася на газ - лято или зима няма значение
пали от първия път съвсем нормално
паля на газ,гася на газ - лято или зима няма значение
пали от първия път съвсем нормално
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
На колите със заводски газови или метанови уредби,при температура на въздуха над 15'С винаги палят на алтернативното гориво(освен ако няма). 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Мотокара ми дето не е видял бензин през живота си и гони 9 000 мото часа ,нещо да му има ?Познавам хора които карат само на газ ,без бензин и нямат грам проблем .При ГИ е малко по различно и за там мнение не мога да дам.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Зиме, лете - паля директно на газ. AFT 1.6 74 KW с обикновена газова.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
muns61 написа:Зиме, лете - паля директно на газ. AFT 1.6 74 KW с обикновена газова.
+1

-
- Автомобил:
- Двигател:
Дай пример!ivchoto написа:На колите със заводски газови или метанови уредби,при температура на въздуха над 15'С винаги палят на алтернативното гориво(освен ако няма).
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
И аз палех само на газ и сега...нъцки, колата се дави сама и след 1-2-3 дни без каране не иска да запали на нищичко....нито на бензин нито на газ...не иска и на дърпане....трябва да свалям стъпковия мотор да пръскам с глупости в колектора, през това време някой да върти докато запали и така....във Вторник ще я карам на майстор да видя какво и е, че ми писна....
Да споделя не е малко по темата ама все пак....днес един комшия ми сподели за някакъв си ламбда емулатор или нещо такова...дето аз нямам....закачал се на газовата и ламбда сондата и не трупало грешки на компа....при мен не знам дали го прави, но ми каза, че е хубаво да го има.....да купувам ли тази джаджа или не
Да споделя не е малко по темата ама все пак....днес един комшия ми сподели за някакъв си ламбда емулатор или нещо такова...дето аз нямам....закачал се на газовата и ламбда сондата и не трупало грешки на компа....при мен не знам дали го прави, но ми каза, че е хубаво да го има.....да купувам ли тази джаджа или не

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Вуката ви отговори.
Имам приятел който така пали ,но колата не работи добре .ГИ си иска бензин явно!

- viksanlg
- Автомобил: Пасат б3 Лада Калина
- Двигател: пб
- Контакти:
Аз мога да дам пример с моя скромен опит.На другия ми автомобил имам газов инжекцион ,който сам по себе си за мен не е лошо, но за някои неща го мразя.Първото нещо е (поне по думите на газаджията),че компютъра иска да се пали на бензин с една единствена цел и тя е да се щадят бензиновите дюзи(тоест на карбураторките не им пречи освен на платната на изпарителя)поради студеня старт няма напълно изгаряне и колата няма още и една четвърт достигната работна температура и в резултат на това се получава доста нагар по бензиновите инжектори и се запушват(както и от калпава газ разбира се)и като допълнителен резерв е измислено на всяко стартиране да се продухват бензиновите дюзи и след 5-6 секунди пак си обръща автоматично.По отношение на лично моя изпарител няма абсолютно никакви проблеми, защото нямам никакви платна на охладителната течност и тем подобни, а само едно за вакума, което ако си спускаш колата на скорост то издърпва една котва и спира допълнително притока на газ освен газовите инжектори.Другото хубаво е че газовия инжекцион има аварийно палене на газ и ако искаш можеш да го правиш, но разбира се инцидентно ако не можеш на бензин!А по отношение на карбураторката аз лично не бих изпитвал угризения и всичките си карбураторки ги паля на газ и че на няколко години сменям едно две платна,за мен то се избива от разликата в бензина и то основно зимата където ако имаш много паления повярвайте заминава си сериозно бензинеца....Важното е според мен ако колата е карбуратор да имаш добра компресия ,ток и разбира се хубава настройка на газоватата за да не въртите като откачени особено зимата и после да си сменяте акумулатори и ремонти на стартери 

Върни се в “Автогазови уредби”