Голф 4 1.6 СР-ГИ-Романо.Изгася при обръщане на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
gonzo08
Автомобил: GOLF 4 1.6SR
Двигател: AKL

Голф 4 1.6 СР-ГИ-Романо.Изгася при обръщане на газ

Мнениеот gonzo08 » Пон 03 юни 2013 5:57

Здравейте ,сложих ГИ-романо и всичко е ок,но първото обръщане на газ колата гасне,дали трябва да се вдигнат градусите,обръща на 30г.Ходих за донастройка ,но майстора каза,че всичко е ок.Топла ли е го няма този проблем,само студена,направо изгася като обърне на газ,моля за съвети. :love.vwclub

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Re: Голф 4 1.6 СР-ГИ-Романо.Изгася при обръщане на газ

Мнениеот eurogas » Пон 03 юни 2013 6:07

Не е нормално, това гаснене показва че сместа е много по-различна от бензиновата, трябва да се установи какво точно се случва, за целта се връзвате на студено, палите колата и наблюдавате параметрите, ако няма разменени кабели ( започва да тресе при превключване), трябва да има най-вероятно много богата смес.

Задължително е да се следи и реалната температура на изпарителя, възможно е датчика за температура да има отклонение, това е съвсем хипотетично, защото досега с Романо такъв случай не съм имал, там всички части са направени доста качествено, но го следете и на него каква му е температурата. :th_up

Потребителски аватар
gonzo08

Мнениеот gonzo08 » Пон 03 юни 2013 11:25

Разбирам те ,вече 2 пъти ходя и гледат и казват ,че всичко е ок,ама тя все е топла,аз съм от Русе а я слагаха в Шумен-мен ми писна все да бия път до там.Иначе разхода е супер,топла ли е няма грижи,дали не трябва да се вдигнат градусите или при всички превключва на 30градуса.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 03 юни 2013 14:42

Провери на студено, когато гасне, дали се загрява добре изпарителя. На пипане с ръка, трябва да е топъл. А къде е вързан той към охладителната уредба на колата?

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Вто 04 юни 2013 2:33

gonzo08 написа:Разбирам те ,вече 2 пъти ходя и гледат и казват ,че всичко е ок,ама тя все е топла,аз съм от Русе а я слагаха в Шумен-мен ми писна все да бия път до там.Иначе разхода е супер,топла ли е няма грижи,дали не трябва да се вдигнат градусите или при всички превключва на 30градуса.

Вдигането на градусите ще ти реши въпроса, но това е маскиране на проблема, тази марка е много добра, срамота е да превключваш с Романо на 50 градуса.

caravel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот caravel » Вто 04 юни 2013 7:04

Нека колегите от Шумен махнат опцията за последователно прехвърляне от бензин на газ и си готов.

Потребителски аватар
gonzo08

Мнениеот gonzo08 » Вто 25 юни 2013 5:48

Ходих пак до Шумен.Играха си 2ч. и пак е така,сменя даже компа за проба и не и не.Но да ви кажа вече не знам какво да правя,направи да обръща на газ на 30гр.и 1500оборота.И пак е така първото обръщане колата изгася ,какво да правя моля за съвет,казва,да търся проблема другаде в датчици и така.Казвам му ,че на бензин е бетон,паля вдига си оборотите,като загрее малко сами си падат.Моля някой за съвет :love.vwclub

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Чет 18 юли 2013 13:00

Има едни отметчици в софтуера.. да отваря газовия клапан не 1 секунда преди превключване, а повече от 5 секунди... също трябва да се направи да преминава на газ дюза по дюза..така не разклаща изобщо..има също и време за преминаване.. 2-3-7-20 секунди след палене.. Моята е на 25 градуса и в тези жеги още с паленето на 10тата секунда поетапно пуска дюзите и изобщо и не разклаща двигателя..камо ли да гасне!
Ходи си при тези, които са ти я монтирали да си я настроят, както трябва.. :death
Проверете я и да не смуче въздух от някъде

caravel написа:Нека колегите от Шумен махнат опцията за последователно прехвърляне от бензин на газ и си готов.
- не е ли по добре последователно? Моята в началото не беше включена опцията и доста пропадаха оборотите..а след това беше по-добре..и така си я оставих

Потребителски аватар
gonzo08

Мнениеот gonzo08 » Чет 25 юли 2013 15:26

Koлега тия дни си взимам кабел и софтуер за романото,дали чрез една програма от далеч можеш да ми я настроиш,че вече ми писна от майстори :love.vwclub

jonathan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonathan » Чет 25 юли 2013 23:40

Аз преди време заради същия проблем (гасне при първото превключване за деня, независимо от температурата) смених инжектори и нещата се оправиха :( Помоли ги да пробват с други, случвало се е чисто нови от завода да излизат не добре калибрирани. Не съм капацитет и не мога да обясня защо е така, просто съм си патил ;)

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Пет 26 юли 2013 15:12

gonzo08 написа:Koлега тия дни си взимам кабел и софтуер за романото,дали чрез една програма от далеч можеш да ми я настроиш,че вече ми писна от майстори :love.vwclub

Аз моя го взех от Варна (прави ги за 20лв.), но ако си на ти с поялника имаше една тема в друг форум, в която беше обяснил стъпка по стъпка какво ти трябва и как се прави такъв кабел!
Нямаш никакви ядове..правиш на всеки прозорец "screenshot" и ти казвам кои отметки за какво са!
А и м/у другото в една друга тема съм постнал един .PDF с обяснение кое за какво е по настройките!
Не е сложно изобщо..

jonathan написа:Аз преди време заради същия проблем (гасне при първото превключване за деня, независимо от температурата) смених инжектори и нещата се оправиха :( Помоли ги да пробват с други, случвало се е чисто нови от завода да излизат не добре калибрирани. Не съм капацитет и не мога да обясня защо е така, просто съм си патил ;)

Ако има дюза ще я хванат на секундата, има си диагностика (прозорец) в който се показват грешките!

ПП. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=370665 --->>> http://www.zavoli.com/upload/manuali/en_file_6.pdf

jonathan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonathan » Съб 27 юли 2013 6:13

Може да не е сложна диагностиката на дюзите ама аз тогава ходих 4-5 пъти в сервиза и колата нощува там 3 пъти за да видят на студено какво става (само тогава има проблем), защото естествено първите 2 пъти не си показа рогата, а регистрирани грешки нямаше ;)

Потребителски аватар
gonzo08

Мнениеот gonzo08 » Пет 02 авг 2013 5:58

Спасение няма все е така,правиго когато поиска,някой път не гасне ,но повечето пъти си гасне студена и това е,вече съм безсилен :love.vwclub

Потребителски аватар
gonzo08

Мнениеот gonzo08 » Съб 17 авг 2013 6:12

Здравейте ,някой може ли да ми каже как се вдигат градусите на Романо. :love.vwclub

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Съб 17 авг 2013 20:38

Знаешли че имах същия проблем преди време, оказа се че изпарителя Романо който беше чисто нов беше дефектирал, и от време на време вдигаше значително по-високо налягане, оттам затапва дюзите които при Романо са мембранни, и практически немогат да се задействат, колата гасне веднага при опит за преминаване на газ.

Върни се в “Автогазови уредби”