Passat B5 1.8 20v ADR с ламбда контрол
- pnkolev89
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8 20V ADR
Passat B5 1.8 20v ADR с ламбда контрол
Здравейте колеги, какво ви е мнението за газова с ламбда контрол на passat 1.8 20v 125к.с. Знам че ГИ е по добре, искам мнения само за ламбда контрола. Знам че може да се сложи, но не знам как се държи мотора, каква е разликата в разхода и вървенето от това на бензин, и като цяло имате ли някакви ядове.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Passat B5 1.8 20v ADR с ламбда контрол
коя година е .С пластмасови см. колектори ли е ? Ако е въпроса е излишен.
То и по принцип е излишен - на съвременен двигател само ГИ. Уж това е прехваления двигател на VW .
То и по принцип е излишен - на съвременен двигател само ГИ. Уж това е прехваления двигател на VW .
- pnkolev89
Аз пък смятам че отговора ти е излишен. Модела на двигателя е на 20 години...колко да е съвременен или ти си мислиш че караш нова кола. Не смятам че въпроса е излишен, точно обратното пък и все пак помолих за мнения и впечатления на хора които имат опит с такива с-ми или поне са виждали...а по отношение на пластмасовите смукатели, карах Хонда с такива и никога не е имало дертове, а колата си беше със съвсем обикновена газова уредба. Двигателят и е по съвременен от този на Пасата. Всяка кола си е различна, поради тази причина съм пуснал темата.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ако те кефи мисълта да имаш плочка на колектора - слагай обикновена газова. Аз не бих си го причинил. Освен това на ламбда-контрола се приписват малко повече и по-добри качества, отколкото има всъщност
Щом твърдо си решил да слагаш АГУ, защо изобщо пускаш тема във форума, че чак се и караш на колегата над теб?
И за да не ме упрекнеш, че съм оффтопик - твърдо за ГИ. Инак вероятността да станеш майстор на АГУ с проба-грешка и множество експерименти е съвсем реална

Щом твърдо си решил да слагаш АГУ, защо изобщо пускаш тема във форума, че чак се и караш на колегата над теб?
И за да не ме упрекнеш, че съм оффтопик - твърдо за ГИ. Инак вероятността да станеш майстор на АГУ с проба-грешка и множество експерименти е съвсем реална

-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
pnkolev89 написа:Аз пък смятам че отговора ти е излишен. Модела на двигателя е на 20 години...колко да е съвременен или ти си мислиш че караш нова кола. Не смятам че въпроса е излишен, точно обратното пък и все пак помолих за мнения и впечатления на хора които имат опит с такива с-ми или поне са виждали...а по отношение на пластмасовите смукатели, карах Хонда с такива и никога не е имало дертове, а колата си беше със съвсем обикновена газова уредба. Двигателят и е по съвременен от този на Пасата. Всяка кола си е различна, поради тази причина съм пуснал темата.
Хондата ти е била с двигател с концепция на над 20 години, има много по-малко електроника от на тоя пасат. Разликата с Хондата е, че тя няма дебитомер,моторчета за празен ход. Цената на уредбата с ламбда контрол се доближава до цената на ниския клас ГИ-та, което обезмисля ламбда контрола и затова ги монтират все по-рядко. Ясно е че целта е да минеш тънко, но в повечето случаи тънкото става дебело с течение на времето.
- pnkolev89
stefan4o написа:Ако те кефи мисълта да имаш плочка на колектора - слагай обикновена газова. Аз не бих си го причинил. Освен това на ламбда-контрола се приписват малко повече и по-добри качества, отколкото има всъщност![]()
Виж по принцип на бензин най-си ме кефи ама нали се сещаш

- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Както правилно са се обосновали колегите по-горе - инфо за система за ламбда контрол на такъв мотор няма и да има...
Успехи!
Успехи!
-
- Автомобил: passat 5.5
- Двигател: 1.8 T Variant
За да не пускам нова тема питем тук. Колко ламда сонди има Passat 1.8 т 2001 г. мотор AWT WVWZZZ3BZ1E10789. Майсторът ми твърди 2 ХААС казват една
.

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
По етка ги дават 2 - преди и след катализатора.
Заповядай, разгледай.
http://vin-online.ru/etka.php?vag=VW&rgn=RDW&mod=PA&year=2001&kat=226&gr=90600
Заповядай, разгледай.
-
- Автомобил: passat 5.5
- Двигател: 1.8 T Variant
Pet_rov написа:По етка ги дават 2 - преди и след катализатора.
Заповядай, разгледай.
Много благодаря!
Върни се в “Автогазови уредби”