Мотор AFT + АГУ (обикновенна) = ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мотор AFT + АГУ (обикновенна) = ?

Мнениеот Hertz » Вто 20 мар 2007 20:08

Вече не издържам на тоя бензин :cry:
Какви ще са поръженията?
Какви ще са загубите (Ако има такива)?
Ще върви ли изобщо колата?
Ако сега харчи 10 (примерно) на безин на газ колко ще харчи - 30? :shock
Възврътими ли ще са повредите по двг (Ако има такива)?
Мога ли да продължа да карам на бензин, ако земе че стане 0.10лв/литър след 1 месец (при инсталирана газ вече - в смисъл ще се усеща ли разлика след като е работила на газ с обикновенна газове уредба N* вереме)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 20 мар 2007 20:35

питай ме мене ;) то друг май няма с обикновенна тука ;)
давай на лични да не стане чат ;)

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Вто 20 мар 2007 20:53

Щом е така може да се заключи темата!
Пък ако някой има желание може да сподели опита си все пак :wink:

Благодаря!

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Вто 20 мар 2007 21:53

Бих помолил и аз да получа впечатленията и насоките на Лудия :wink:, че и на мен ми идва ... :evil:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 21 мар 2007 7:40

нека тема да остане отключена, всеки да сподели впечатления.....
С колегата ще си пишем днес в кю-то, за да не стане форума чат....
ПС само да допълня ако има толко желаещи, що да не си направиме една среща на по :BBQ и :beer и ще ви предоставя тест драйв /само че лимитед mhihi /

nikigada
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikigada » Сря 21 мар 2007 12:52

Аз съм с такава газова грубо гори 8,30лв. на 100км газ динамиката не е добра но иначе е прилична! Колата е комби двигател AFT газовата е обикновена. Проблеми - като стане мокро времето отвън чат пат гърми но засега без големи последствия! При едно гърмене ми изби капачката на канистъра до въздушния филтъл но си събрах частите и го сглобих наново! Ако имаш 1100 лв слагай газ . инж. аз това ще го правя след около 1-2 месеца!

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Сря 21 мар 2007 14:01

Не съм много запознат с тези гърмежи ,но съм виждал рено сафран, пълна инжекция с обикновенна газова. Има си чалъм, до колкото съм чувал маи се слага някаква антидетунационна клапа или нещо такова. Вижте по-добре във форума на Рено раздел автогазови уредби, има доста добра техническа насоченост.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 21 мар 2007 20:46

mafiota написа:Не съм много запознат с тези гърмежи ,но съм виждал рено сафран, пълна инжекция с обикновенна газова. Има си чалъм, до колкото съм чувал маи се слага някаква антидетунационна клапа или нещо такова. Вижте по-добре във форума на Рено раздел автогазови уредби, има доста добра техническа насоченост.

тази клапа не предотвратява гърмежите, а само в случай че гръмне, уж спасява от тежки повреди

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 22 мар 2007 1:06

Спясява дедовия...
До колегата с гърмящата кола - или горивната ти смес е въъъзбедна , или запалването ти е под секва (свещи на над 20к км, кабели на над 60-80к... ) , или е комбинация от двете :)

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 11 апр 2007 13:07

Херци, ти разбра ли за газовата квото те интересуваше или отсвири?? Ако не си да те светнем още малко .....

Мога да споделя и опит аз за газовото, мойто е на двг АЕК

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 11 апр 2007 13:31

relaxxx написа:Херци, ти разбра ли за газовата квото те интересуваше или отсвири?? Ако не си да те светнем още малко .....

Напиши де,то не е излишно да се знае :D .Херц май вече й е направил поне хилядарката (км) на газта.

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Сря 11 апр 2007 15:30

... и аз чакам някво развитие по темата :roll:

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Сря 11 апр 2007 16:46

andro_v написа:
relaxxx написа:Херци, ти разбра ли за газовата квото те интересуваше или отсвири?? Ако не си да те светнем още малко .....

Напиши де,то не е излишно да се знае :D .Херц май вече й е направил поне хилядарката (км) на газта.

абсолютно си прав andro_v 900+ съм минал на газ вече и засега (надявам се и за напред) всичко е супер!

Нещо разхода имам малко съмнения че е повече от колкото трябва но като отида на реглаж (казаха ми да отида пак след 3-400 км) в няжево ще разбера всичко!

Колата е супер а разликата е никаква, и това го казва човек който все нещо не му харесва! :roll: :oops: :twisted:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 11 апр 2007 18:20

Hertz написа:
andro_v написа:

абсолютно си прав andro_v 900+ съм минал на газ вече и засега (надявам се и за напред) всичко е супер!

Нещо разхода имам малко съмнения че е повече от колкото трябва но като отида на реглаж (казаха ми да отида пак след 3-400 км) в няжево ще разбера всичко!

Колата е супер а разликата е никаква, и това го казва човек който все нещо не му харесва! :roll: :oops: :twisted:

а аз какво ти казвах.... ;)
слушай батко си, и не разбрах кога ще черпиш.... :roll:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 11 апр 2007 22:23

Ами да кажа за мойта тогава, то много се е говорило ама айде пак. Ами значи , както всички знаят двг-то не е от най - подходящите за газифициране! Това обаче не бива да нарушава вашите пориви за по - екологичното гориво :)..Та проблема идва от там че този двигател има доста големи колекторни тръби и в тях се събира голямо количество газ...., който при евентуална детонация би нанесъл повече щети на нашия обичан деигател. Препоръчително е да се монтира газов инжекцион :) :) :)

Така като, обаче нямаме пари за такъв, монтираме възможно най - остъргания вариянт на Ловато за около 420 лв и си свиркаме. Добре е да се монтира емулатор на ламбда сондата и на дюзите, за да не трупа ЕКУ -то грешки, но при желание да спестим пари може и да не ги слагаме. Монтирането е напълно стандартно с клапа против детонации, която се монтира след въздушния филтър. Най- добре е да се направи от професионалист техник , не от някой който си мисли че разбира !!! Много важно !!!

Колата според мен върви отлично на газ, съвсем скоро изпробвах възможностите и и се справи повече от отлично (без проблем ускорява до 190 и има възможност за още... не правете това ако нямате добри спирачки и наистина отлична видимост напред и назад) При мен може би гори малко повече от колкото ми се иска, но това е на градско в София твърдо гори 13/100, а на извънградско не по-малко от 9/100. Мисля при настоящите цени на горивата, няма какво да разискваме. На газ съм изминал около 25 - 30к км, никакви проблеми.

Паленето винаги е на бензин, и моята е направена ръчно да се превключва на газ. Детонации са се случвали, но за радост леки - 2 на брой. Не знам от какво стават, ел.системата е перфектна. Имам собствена теория, ама сега не ми се обяснява.

Утре следва продължение :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Последна промяна от relaxxx на Сря 11 апр 2007 22:24, променено общо 1 път.

Върни се в “Автогазови уредби”