Голф 3 97г. ABF двигател, проблеми с оборотите на празен ход

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Habits
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 97г. ABF двигател, проблеми с оборотите на празен ход

Мнениеот Habits » Пон 03 фев 2014 15:28

Здравейте колеги!

Преди време сложих газов инжекцион на колата си ( Голф 3, ABF, 2000 кубика, 150 коня, 97-а година).
От тогава, в режим на газ, имам ядове с оборотите. Този проблем не се среща когато карам на бензин.

Когато съм на скорост няма никакви проблеми. Когато изключа от скорост обаче, оборотите рязко падат почти до угасване (двигателя почва да тресе), след което рязко се вдигат до 2000 оборота, след което отново падат. Така около половин минута докато се нормализират.
Докато двигателя все още не е загрял достатъчно, този проблем се проявява в пъти повече.

Интересното което е, че ако изключа от скорост, когато оборотите са над 2500, този проблем слабо се забелязва.

Отидох при газаджиите. Те ме посъветваха да си погледна стъпковото моторче и дросело клапата.
Според тях, при газовия инжекцион всичко е нормално.

Според вас какъв може да е проблема?
Ако причината е в двигателя, тогава не би ли трябвало този проблем да се среща и в режим на бензин?

Благодаря предварително!

П.С. : Свещите са сменени преди година (може би повече) , кабелите не са. Това може да е полезна информация.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Голф 3 97г. ABF двигател, проблеми с оборотите на празен

Мнениеот Dpop » Вто 04 фев 2014 11:22

Правилно са те насочили майсторите, а защо не са ти предложили да ги проверят/почистят. Виж писаното от колегата ToTo http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=21639&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%BD+%D1%85%D0%BE%D0%B4+ABF

Потребителски аватар
Habits
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Habits » Вто 04 фев 2014 12:10

Ами не мога да ти кажа. Нищо не ми предложи. Както и да е. Ще видя тази дросел клапа. Дано е само замърсена и няма нужда от смяна на ключе.
Само не мога да разбера защо само на газ се случва това, а на бензин работи като швейцарски часовник.
Чул съм тезата за това как колата на газ е по-чувствителна и така нататък, ама пък толкова разлика...

Благодаря за отговора. :th_up

Потребителски аватар
Habits
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Habits » Пон 17 фев 2014 13:33

Изчистих дросел клапата и за сега проблема изглежда разрешен . :)

Върни се в “Автогазови уредби”