Голф 4 с газов инжекцион - не иска да обърне на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 с газов инжекцион - не иска да обърне на газ

Мнениеот genata82 » Сря 26 фев 2014 16:25

Ето предисторията - колата е била с удар отстрани в десните врати. Направихме я, всичко се възстанови, но не иска да обърне на газ. С автоматично обръщане е и като загрее трябва да обърне само, но не го прави. Газаджия ми каза, че може евроклапана да е останал аварийно затворен и затова да не пропуска газ.
Сега въпроса ми е може ли да се разблокира по някакъв начин или е задължителна смяна?

Колата е голф 4 1,8 без турбо.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: Голф 4 с газов инжекцион - не иска да обърне на газ

Мнениеот Bai Sando » Сря 26 фев 2014 16:50

Някоя жица не е закачена или се е скъсала при удара.Проверете дали са свързани клапана на изпаритрля и дали е свързан темп.му датчик.Клапана се проверява лесно,като му пуснете директно + от акумулатора без да му вадите обувките,тогава трябва да се чуе как отваря.Същото трябва да се чуе и от евроклапана на бутилката :th_up

strong
Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
Двигател: BLS 2008

Мнениеот strong » Сря 26 фев 2014 20:30

Колега,газаджията направили всичко възможно да отстрани проблема или само си приказвате?Причини за проблема колкото щеш.Ако наистина си разбира от работата ще ти реши проблема :th_up

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Сря 26 фев 2014 22:13

За момента са само приказки на кафе машината. Колата трябва да я боядисаме и да се наредят лайстни и кори и после. Въпроса ми беше дали ми обяснява някакви рибарски истории, или има логика.

Върни се в “Автогазови уредби”