1 въпрос: За какво е ограденото маркуче от снимката и къде трябва да отива,че моето не отива на никъде (другия му край е свободен).
2 въпрос: Нормално ли е от долния маркуч на изпарителя да имa теч и от какво е този теч ако беше от газ щеше ли да изглежда по този начин? На мен ми прилича на теч от масло,но от къде може да е попаднало в изпарителя масло ,освен през антифриза (теч от гарнитура).В разширителния съд нямам масло.
2 въпроса за изпарителя
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Re: 2 въпроса за изпарителя
Като цяло дай обща снимка на целия изпарител и огледай дали по него няма писано кое за какво е.
За първи въпрос нямам представа, но по втория според мен този маркуч е за антифриз (най -вероятно изхода).
За първи въпрос нямам представа, но по втория според мен този маркуч е за антифриз (най -вероятно изхода).
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Не е за антифриз колега.Двата маркуча за антифриза са в горната част на изп-ля
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Тоя маркуч да не е за източването на гнусотиите, натрупващи се от газта? Нещо подобно като на Ловатото, само че там е пробка? А всъщност какъв е изпарителят? И къде отива другият край на този маркуч?
А първото маркучле да не е някакъв баланс на изпарителя? Тоест да трябва да се върже към някакъв вакуум?
А първото маркучле да не е някакъв баланс на изпарителя? Тоест да трябва да се върже към някакъв вакуум?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ако не е за вакуума,понеже не се разбира много на снимката е за клапана на високото налягане.
Повечето изпарители за Г.И. имат такива клапани.При теб хората са сложили маркучле.Явно са искали да го отведат извън коша,ако почне да изпуска газ от там.
А другия маркуч ще е за газта към рейката.Ама защо е мазен никой не може да каже.Предполагам от някъде е капнало масло и е станало това.Избърши го хубаво и наблюдавай дали пак ще се появи.
Повечето изпарители за Г.И. имат такива клапани.При теб хората са сложили маркучле.Явно са искали да го отведат извън коша,ако почне да изпуска газ от там.
А другия маркуч ще е за газта към рейката.Ама защо е мазен никой не може да каже.Предполагам от някъде е капнало масло и е станало това.Избърши го хубаво и наблюдавай дали пак ще се появи.
- stypkata
Изпарителя не го знам каква марка е,марката на газовата уредба е написана под аватара ми.А маркуча сега го погледнах,отива към инжекторите (явно е за изпарената газ).Та от там какво масло може да тече? И ако изпуща по малко газ така ли ще седи като мокро петно теча?Не съм виждал теч на пропан-бутан как изглежда.Утре ще ви направя по-хубава снимка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Жокер от мен - онуй нещо, дето му викаш пропан-бутан е много вероятно да е газообразно точно там.
- Bai Sando
Ако изпуска газ от там та да стане петно ще си го усетил отдавна.
Иначе като гледам как е обърнат изпарителя и тоя маркуч е най-долната му част,нищо чудно там да се събира цялата гняз която се получава вътре в него.
Случвало ми се е доста пъти при отваряне на изпарител,в най-ниската му точка да се събира едно като масло.

Иначе като гледам как е обърнат изпарителя и тоя маркуч е най-долната му част,нищо чудно там да се събира цялата гняз която се получава вътре в него.
Случвало ми се е доста пъти при отваряне на изпарител,в най-ниската му точка да се събира едно като масло.
- stypkata
А има ли нещо като фабрична запечатка изпарителя? Какво ще стане ако изгоря цялата газ ,разкача изпарителя от всички маркучи и го разглобя да го видим какво е това вътре? Нов е,не за друго,ако беше някой стар отварян 10 пъти хич нямаше да питам :)
- Bai Sando
Не,няма нищо.Намираш подходящите инструменти и разглобяваш
Само внимавай кое болтче от къде е,че после да не се чудиш,иначе не е голяма философия.Щом ти се занимава.
Внимавай,като му отвиваш капаците,че има една пружина.Да не изхвърчи някъде.Друго няма.

Само внимавай кое болтче от къде е,че после да не се чудиш,иначе не е голяма философия.Щом ти се занимава.
Внимавай,като му отвиваш капаците,че има една пружина.Да не изхвърчи някъде.Друго няма.
- stypkata
Така ,днес го отворих изпарителя,нямаше кой знае какво вътре,но не беше и чист.Позабърсах го тук там и пак го сглобих.Филтъра беше задръстен с някакъв кафяв прах,предполагам че той се е утаявал само не знам как се е образувала течност ,за да омаже маркуча,като праха е сухо ,прахообразно в-во
ето малко снимки:

ето малко снимки:
Върни се в “Автогазови уредби”