Тайминг Адванс Процесор за VW-AUDI
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Тайминг Адванс Процесор за VW-AUDI
Колеги,някой слагал ли си е такова устройство и има ли ефект?Производство е на RUNEL-TECH.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
тап
И аз си сложих на моята яко съм доволен, карам със 7,5 предварение. Разход и вървеж като на бензин. Оптимизирай си и маркучите. Тройника колкото може по-близо до карборатора или инйекциона.
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
спред мене би било добре да е по-късо разстоянието от изпарителя до смесителя, но ако е смесителя е с два щуцера, колкото е по-късо разстоянието от големия отвор /тройника/ към двете разклонения толкова по-добре.
лично мое мнение - не ангажирам никого.
когато цялата магистрала на газта е по-дълга забелязвам по-трудно запалване на двигателя.
лично мое мнение - не ангажирам никого.
когато цялата магистрала на газта е по-дълга забелязвам по-трудно запалване на двигателя.
- valyo_v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на моя голф като сложих наскоро метана.. им казах направо с аванс процесор дъде,но те ми го направиха без за да пробвам без него дали не ме задоволява.. и дадоха предварението направо от делкото (карбуратор е) тааа като се качих в колата.. се ужасих.. на метан върве6е мн зле... като пуснах на бензин.. няма никой... и
за 30 мин сложиха аванс процесора иии разликата беше огромна..
на бензин си вървеше 1:1 както преди а на метан почти колкото на бензин (иначе казано на бензин ако вдигам 100 за 15 сек.. на метан ги вдига за 20,това е тромавото пък като се кача на магистралата.. си карам 160-180 без никакви проблеми)
относно разхода не мога да ви кажа дали е паднал теи като не съм я карал без процесора!
Друго МНОГО важно деиствие на аванс процесора е теи като газта и метана се възпламеняват по бавно,съответно при еднакви настройки с бензин,експлозията става по късно и изгарят изпускателните клапани и гърнето издава странни звуци пък и по тоя начин се губи мощност
или като цяло .. Хубава работа е това нещо особенно за метан
УСПЕХ

за 30 мин сложиха аванс процесора иии разликата беше огромна..
на бензин си вървеше 1:1 както преди а на метан почти колкото на бензин (иначе казано на бензин ако вдигам 100 за 15 сек.. на метан ги вдига за 20,това е тромавото пък като се кача на магистралата.. си карам 160-180 без никакви проблеми)
относно разхода не мога да ви кажа дали е паднал теи като не съм я карал без процесора!
Друго МНОГО важно деиствие на аванс процесора е теи като газта и метана се възпламеняват по бавно,съответно при еднакви настройки с бензин,експлозията става по късно и изгарят изпускателните клапани и гърнето издава странни звуци пък и по тоя начин се губи мощност
или като цяло .. Хубава работа е това нещо особенно за метан

УСПЕХ
ТАП
здравейте , купих ТАП на runel и го сложих на голфа2 ,нагласих му 5градуса. пробвах да запаля с включен ТАП и неще , изключих ТАПА - запали след това с ключето включих ТАПА и си работи нормално. та въпроса ми е паленето от градуса ли зависи и на колко да го позиционирам зада мога да запаля с вкл ТАП?
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
tap
Аз карам със 7,5 и паля перфектно на газ. Единственото ,което ме озадачава и не мога да си обясня' е че като съм на контакт на газ /без да работи ДВГ?стрелката на оборотомера ми подскача леко долу.
Това сигурно е от допълнителния импулс. Но иначе с и без ТАП разликата вървежа е осезаема. ТАП ми е на Рунел също.

ТАП
свързването на ТАПА е по схемата дадена от runel.
а синия кабел който се свързва към + на газовия клапан за какво служи / контролен + ли взима , какво ли /.
а синия кабел който се свързва към + на газовия клапан за какво служи / контролен + ли взима , какво ли /.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
ТАП
Взима инфо от клапана кога колата е на газ, за да даде предварението.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
ТАП
38 лв с доставката от Стара Загора до София. Повече подробности на http://runel-tech.com/?p=productsList&iCategory=5.
Върни се в “Автогазови уредби”