Вакуумен или електрически изпарител за голф 2 1.6 карбуратор
- IvanCHyZz
- Автомобил: Audi A4 1.9 TDI
- Двигател: AHU
Вакуумен или електрически изпарител за голф 2 1.6 карбуратор
Карам Голф 2 1.6 с руски карб.имам монтирана газ с турски изпарител Ферони но прекалено много грижи ми саздава този изпарител и искам да го сменя.Сегашният е вакуумен но приятелче горе долу запознат ми каза че с електрическия работата на двигателя и разхода са по-добри.Та въпрасът ми е Електрически или да си остана на вакуумен и от там ми кажете БРЦ или Ловато :) Много благодаря за отделеното време и извинявайте ако има нещо :)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Вакуумен или електрически изпарител за голф 2 1.6 карбур
Твоето приятелче явно не е наясно в разликата между вакуумен и електрически изпарител, за да ти каже подобно нещо:
с електрическия работата на двигателя и разхода са по-добри
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Разликата м/у двата изпарителя е начина , по който спират газта , когато двигателя бъде угасен.
Ако ти се налага смяна , взимай един Волтран и колкото изкара.
На служебни коли слагахме ,изкарваха си парите и живееха доста.
Ако ти се налага смяна , взимай един Волтран и колкото изкара.
На служебни коли слагахме ,изкарваха си парите и живееха доста.
- IvanCHyZz
та колеги какъв да избера вакуумен или електически кой е по добър за карбураторна кола
- IvanCHyZz
колеги кажете моля ви вакуумен или електрически е по добре за карбураторна кола
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Щом сега си с вакумен изпарител,ако искаш да сложиш електрически,ще трябва да смениш и копчето
Понеже сега щом дадеш на контакт и ти отваря клапана,но понеже си с вакумен и двигателя на работи съответно няма вакуум и изпарителя не пуска газ.Като сложиш електрическия щом чукнеш контакт веднага почва да вкарва газ и ако не завъртиш стартера да запалиш,то ще ти задави мотора.
За това ако питаш мен си сложи един нов мимгаз/ферони вакумен и си свиркай.

Понеже сега щом дадеш на контакт и ти отваря клапана,но понеже си с вакумен и двигателя на работи съответно няма вакуум и изпарителя не пуска газ.Като сложиш електрическия щом чукнеш контакт веднага почва да вкарва газ и ако не завъртиш стартера да запалиш,то ще ти задави мотора.
За това ако питаш мен си сложи един нов мимгаз/ферони вакумен и си свиркай.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Моя голф е същия, бях и с вакумен и електрически. Разлика във вървеж и горене никаква. За електрическия трябва да пуснеш още един кабел и да запушиш вакума. Ако искаш да върви си сложи ТАП.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз само ще попитам - какво става с неизгорелия бензин в поплавъковата камера на карбуратора, когато директно се превключи от бензин на газ
. Ключето трябва да има едно положение, при което не се подава никакво гориво, нали!

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Ключът трябва да е с 3 позиции.Ако обърнеш на газ , без да изчакаш , колата ще започне да прекъсва.
-
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: ABS 1994
За клапана на електрическия изпарител се взима + от газовия клапан и си работи и с обикновен ключ. Само няма да има функцията за прекъсването на газта след еди колко си секунди ако си на контакт и не запалиш.
Bai Sando беше казал, че вакумния не пускал газ ако не работи колата, за което изобщо не съм убеден ако копчето не е с реле за време.
Ако греша поправете ме.
Bai Sando беше казал, че вакумния не пускал газ ако не работи колата, за което изобщо не съм убеден ако копчето не е с реле за време.
Ако греша поправете ме.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Грешиш
Без вакуум няма газ,нищо,че клапана е цъкнал и подава газ към изпарителя.
То това е и главната разлика между вакумен и ел.изпарител.При ел изпарителя се взима ток от газовия клапан.
Така,че ако искаш да сложиш ел изпарител на карбураторна кола се слага и копче с реле време,което взема сигнал от централния кабел на бобината.Отделно това копче си има и средно положение 0 на което се изгаря остатъчния бензин по маркучите и карбуратора и едва когато почне да прекъсва се цъка на газ.

То това е и главната разлика между вакумен и ел.изпарител.При ел изпарителя се взима ток от газовия клапан.
Така,че ако искаш да сложиш ел изпарител на карбураторна кола се слага и копче с реле време,което взема сигнал от централния кабел на бобината.Отделно това копче си има и средно положение 0 на което се изгаря остатъчния бензин по маркучите и карбуратора и едва когато почне да прекъсва се цъка на газ.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
вакумен за карбуратор това е истината сега ако искаш да се ровиш и правиш от кон магаре става и електрически 

Върни се в “Автогазови уредби”