Как да увелича вместимостта на АГУ?
Как да увелича вместимостта на АГУ?
Привет колеги. Вчера взех един Голф3 с АГУ с бутилка 30л., но предишния собственик каза, че заради детето си я регулирал да събира едва 20 л. Въпросът ми е как мога да увелича вместимостта и как става номера и мога ли сам да си направя? Благодаря предварително.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:

Всъщност просто трябва да разхлабиш лентите , които я държат и да завъртиш сондата нагоре

Инак принципно трябва на 80% пълнене един клапан да изключва , но на повечето газстанции помпите са набичени яко и преодоляват клапана далеч над 80-те процента , така че внимавай - ако няма да пътуваш на дълъг път веднага не я нафуквай с повече от 23-25 литра...
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Инак принципно трябва на 80% пълнене един клапан да изключва
Доколкото разбрах, обемът на бутилката е 30л., 80% от този обем е 24л., а тя до сега е събирала 20л. Заслужава ли си толкова труд и разправии за да може да зареждаш с 4л. повече газ? Сега има газстанции на "всеки километър". Хората вече слагат, колкото се може по-малки бутилки, за да пестят пространство в багажника. Ако искаш по-голям обем гориво, сложи по-голяма бутилка и готово. Едно време вадеха поплавъка, за да зареждат до горе, ама тогава имаше само няколко газостанции, а и рискът е голям. Веднъж и аз напълних по грешка една такава 60л. бутилка на Москвича, лятото в най-голямата жега и два дена карах колкото се може повече, за да не стане "авария".
-
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи как я е "регулирал" предния собственик (престарал се е).
Ако просто е завъртял бутилката, то по-добре е да я върнеш както си е била, защото при такова въртене и сондата се измества и не може да изсмуче до край газта.
Иначе - изразходваш до край, отваряш (на открито, не в гараж!) и подгъваш леко лоста на поплавъка така че да се задейства малко по-късно. Принципа е аналогичен на клозетно казанче.
Пробваш да заредиш и ако не ти хареса кога спира - повтаряш операцията.
А може и просто да махнеш поплавъка, но после не бива да пълниш "до горе" освен ако веднага ще караш 20тина км поне.
Иначе 20 литра са си малко. Ако тръгнеш на по-дълъг път - голямо зареждане ще падне. Вярно че газостанции има под път и над път, но и лъжат на много от тях, особено на по-забутаните, та не е съвсем удачно да зареждаш където ти падне.
Аз съм с 40 литров "геврек", влизат 35 при пълнене "до горе", което ме устройва идеално.
Ако просто е завъртял бутилката, то по-добре е да я върнеш както си е била, защото при такова въртене и сондата се измества и не може да изсмуче до край газта.
Иначе - изразходваш до край, отваряш (на открито, не в гараж!) и подгъваш леко лоста на поплавъка така че да се задейства малко по-късно. Принципа е аналогичен на клозетно казанче.

Иначе 20 литра са си малко. Ако тръгнеш на по-дълъг път - голямо зареждане ще падне. Вярно че газостанции има под път и над път, но и лъжат на много от тях, особено на по-забутаните, та не е съвсем удачно да зареждаш където ти падне.
Аз съм с 40 литров "геврек", влизат 35 при пълнене "до горе", което ме устройва идеално.

- Blue
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В тази връзка да запитам и аз нещо? Сваляха ми задната броня за да я пребоядисат и ми казаха в последствие, че се е наложило да ми свалят бутилката, която е 40 л. След като си взех колата отивам и зареждам...не събира повече от 25 л? Някъква идея....гаранитират ми, че нищо не са правили по бутилката. 

Върни се в “Автогазови уредби”