Как да увелича вместимостта на АГУ?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
yanis
Автомобил:
Двигател:

Как да увелича вместимостта на АГУ?

Мнениеот yanis » Нед 25 мар 2007 8:38

Привет колеги. Вчера взех един Голф3 с АГУ с бутилка 30л., но предишния собственик каза, че заради детето си я регулирал да събира едва 20 л. Въпросът ми е как мога да увелича вместимостта и как става номера и мога ли сам да си направя? Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Нед 25 мар 2007 10:34

Трябва да се изразходва наличната газ в бутилката и майстор да я отвори и да регулира поплавъка на изключващия клапан.

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Нед 25 мар 2007 10:34

Трябва да се изкриви поплавака но ако питаш мене не се занимавай с глупости.Мойта е 40 литра ,а пълни 32литра остсналото място е за раширение.Ако го няма мястото за раширение при по топло врене има опасност да гръмне.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 25 мар 2007 11:40

:xaxaxa :xaxaxa :xaxaxa :xaxaxa :xaxaxa :xaxaxa :xaxaxa :xaxaxa

Всъщност просто трябва да разхлабиш лентите , които я държат и да завъртиш сондата нагоре :)

Инак принципно трябва на 80% пълнене един клапан да изключва , но на повечето газстанции помпите са набичени яко и преодоляват клапана далеч над 80-те процента , така че внимавай - ако няма да пътуваш на дълъг път веднага не я нафуквай с повече от 23-25 литра...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 26 мар 2007 9:39

The_Machine написа:... на повечето газстанции помпите са набичени яко и преодоляват клапана далеч над 80-те процента...

В 40л бутилка досега са ми пълнили само веднъж 39.69л но останалите пъти повече от 32 литра не е поемала.

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Вто 27 мар 2007 13:26

Инак принципно трябва на 80% пълнене един клапан да изключва

Доколкото разбрах, обемът на бутилката е 30л., 80% от този обем е 24л., а тя до сега е събирала 20л. Заслужава ли си толкова труд и разправии за да може да зареждаш с 4л. повече газ? Сега има газстанции на "всеки километър". Хората вече слагат, колкото се може по-малки бутилки, за да пестят пространство в багажника. Ако искаш по-голям обем гориво, сложи по-голяма бутилка и готово. Едно време вадеха поплавъка, за да зареждат до горе, ама тогава имаше само няколко газостанции, а и рискът е голям. Веднъж и аз напълних по грешка една такава 60л. бутилка на Москвича, лятото в най-голямата жега и два дена карах колкото се може повече, за да не стане "авария".

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Вто 27 мар 2007 14:00

Както много пъти съм се оплаквал, моята бутилка е 40 л и би трябвало да събира 32 л (80 %). Тя обаче повече от 27,5 л не е събирала. Много важно, казвам си - и без това хем има газстанции навсякъде, хем по-лек вървя! :D

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 28 мар 2007 10:12

Зависи как я е "регулирал" предния собственик (престарал се е).

Ако просто е завъртял бутилката, то по-добре е да я върнеш както си е била, защото при такова въртене и сондата се измества и не може да изсмуче до край газта.

Иначе - изразходваш до край, отваряш (на открито, не в гараж!) и подгъваш леко лоста на поплавъка така че да се задейства малко по-късно. Принципа е аналогичен на клозетно казанче. :-) Пробваш да заредиш и ако не ти хареса кога спира - повтаряш операцията. :-) А може и просто да махнеш поплавъка, но после не бива да пълниш "до горе" освен ако веднага ще караш 20тина км поне.

Иначе 20 литра са си малко. Ако тръгнеш на по-дълъг път - голямо зареждане ще падне. Вярно че газостанции има под път и над път, но и лъжат на много от тях, особено на по-забутаните, та не е съвсем удачно да зареждаш където ти падне.

Аз съм с 40 литров "геврек", влизат 35 при пълнене "до горе", което ме устройва идеално. :-)

Потребителски аватар
Blue
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Blue » Чет 29 мар 2007 10:23

В тази връзка да запитам и аз нещо? Сваляха ми задната броня за да я пребоядисат и ми казаха в последствие, че се е наложило да ми свалят бутилката, която е 40 л. След като си взех колата отивам и зареждам...не събира повече от 25 л? Някъква идея....гаранитират ми, че нищо не са правили по бутилката. :D

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Чет 29 мар 2007 13:32

Ми най-вероятно са я монтирали под малко по-друг ъгъл (завъртяли са я спрямо надлъжната й ос).

Върни се в “Автогазови уредби”