Голям градски разход на газ B4 ABS
- VWPASSATGL
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBDC 2009
Голям градски разход на газ B4 ABS
Здравейте с ABS мотор съм на B4 седан, с АГУ Zavoli. Заредих 16 литра минах 80км изцяло градско студена кола по 2 км сутрин и вечер, което прави 20/100 и направо не знам какво да я правя! На дълго гори 8.5/9 на 100 до 110 км/ч. Колата върви добре на газ и на бензин, ускорението е плавно без да забива. Не съм сигурен дали е проблем но като я запаля студена, и мина 0.5км (или някакво късо разстояние) следващото палене е много трудно, колата се дави. Обяснявам си го с това, че при не загряла кола влиза течна газ и я дави. Колата е регулирана при майстор преди година, и от както сложих АГУ (преди 2 години) винаги ми е бил такъв разхода.Някой ако има идеи или да ме насочи към майстор от Габрово съм.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голям градски разход на газ B4 ABS
Няма какво да се притесняваш , ако разстоянията са къси и колата се кара студена.
Със същият двигател , монтиран на Голф 3 , имах подобен разход , когато пътувах до работа с нея(говоря за 1-2 км).Карах ли си я загряла , нямаше проблеми.Но проблем с давене, не съм имал.
Със същият двигател , монтиран на Голф 3 , имах подобен разход , когато пътувах до работа с нея(говоря за 1-2 км).Карах ли си я загряла , нямаше проблеми.Но проблем с давене, не съм имал.
- VWPASSATGL
Кога преминавате на газ, палите на газ, веднага преминавате или чакате да загрее малко. И като цяло при къси разстояния 2 и под 2км как да се процедира.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, това дето го обясняваш, че се дави при мен го правеше след минати 100 000км на газ. Втвърдени мембрани на изпарителя. Повече от 15 не трябва да е разхода при такова каране. Успех!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
VWPASSATGL написа: И като цяло при къси разстояния 2 и под 2км как да се процедира.
При такива разстояния е по-добре да се ходи пеш.
Иначе не виждам смисъл изобщо да се кара на бензин, освен само да се запали колата (евентуално), след което веднага да се премине на газ.
20/100 според мен е неприемлив разход, дори с оглед, че колата се кара само студена.
- VWPASSATGL
Газовата уредба е слагана преди 20 000 км не е ли рано за мембрани. Извънградския разход е 8,5-9.
- stefan4o
- Контакти:
Извънградският разход не е 100-процентов показател. А мембраните ако са сменявани не се знае качеството на "новите" какво е. Някои газ-магазини в нашия град например не искат да чуят за българските мембрани на Ловато. Може и да е търговски трик, за да пробутват "италианските", но може и да не е.
- VWPASSATGL
Преди 2 години и половина купих колата нов внос и почти веднага сложих АГУ. Изпарител Заволи, клапан ловато, а другите неща са на мимгаз. Давеше се когато не е загряла и спирам непосредствено след като съм тръгнал. Ако преди да я угася премина за малко на бензин не се дави. Мисля си че течната газ е проблема, защото понамирисваше на газ около капака. А чисто градския разход си ми е над 15 още със слагането на уредбата, извънградския винаги си е бил 8,5 до 9 на 100. Изпарителя е бил чисто нов както и другите неща, той е висок клас и ми казаха че до 100 000 км нищо да не сменям по негло.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Дави се когато смесва газ и бензин.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Колко гори бензин градско?
- VWPASSATGL
Около 11-12, не можах да я засека точно, веднага сложих газ. Но минавах скоро на компютърна диагностика на бензин и всичко беше наред.
- stefan4o
- Контакти:
11-12 бензин не е като 20 газ
Определено трябва да се съсредоточиш към оптимизация на настройката на АГУ, ако разбира се допуснем, че в момента ти гори пак нормално 11-12, понеже доколкото разбирам скоро не си я засичал.

- VWPASSATGL
Кажете от къде да почна, понеже с центровка промяна няма. И ако има някой от Габрово да каже майстор.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Проблема е в гумичките на изпарителя. Имал съм проблем с чисто нов турски изпарител - още от самото начало не държат.
За такива разстояния 15-16/100 е нормален разход когато е много студено. Лятото трябва да е по-малко
За такива разстояния 15-16/100 е нормален разход когато е много студено. Лятото трябва да е по-малко

- VWPASSATGL
А какви признаци дава проблем с изпарителя, гумички, мембрани. Да тръгна от някъде, че тук газаджиите решават проблема радикално с нов изпарите по възможност турски за 50 лева, а не ми се иска да си хвърлям Заволи-то на 20К км.
Върни се в “Автогазови уредби”