Помощ, изтича газ при студен старт... РЕШЕНО!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Помощ, изтича газ при студен старт... РЕШЕНО!

Мнениеот Batmirko » Нед 22 мар 2009 0:59

Газовота е Landi Renzo "първо поколение", колата има зор по принцип САМО на празен ход, бях в 2 сервиза в Пловдив и един в София, още като я оставих за обслужване механика ми каза изтича ти около изпарителя газ и беше спрял крана /аз съответно не хванах вяра, как ще изтича при загасена кола газта/, съмненията бяха в два маркуча- СМЕНИХ ГИ! , после минах през няколко сервиза на Landi за оборотите, през всичките диагностики никакви съмнения за течове, нито ми е мирисало скоро, карам от седмица само на бензин, тръгвам днес да вкарвам колата в гаража и ми замириса много на газ, вдигам капака - яко изпуска газ, надишах се здраво, стори ми се около изпарителя, нямах под ръка веро и вода да полея, беше в 24:00 тъмница, та много ми е чудно как така като карам не бензин и изведнъж от някъде си тръгва да издиша газ death
Утре ще запаля, ще обърна на газ и се надявам пак да излиза поне да разбера от къде е... :banghead:
Благодаря на всички устояли да прочетат целят този текст :|

Изображение

Последна промяна от Batmirko на Съб 09 май 2009 0:21, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Помощ, изтича газ когато си реши....

Мнениеот pas1.8mi » Нед 22 мар 2009 9:27

Вероятно изтича от лоша връзка на тръба(не на маркуч)!

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Нед 22 мар 2009 18:40

Колеги днес свалих кората, имам сериозен напредък, има два маркуча преди изпарителя целите са напукани, даже единия накра беше скъсан, извинявам се но при положение че обиколих 3 сериза в Пловдив и един в София, аз да открия че имам изпонапукани маркучи е малко странно, ... бати газаджиите бати чудото!

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 23 мар 2009 15:48

Batmirko написа:Колеги днес свалих кората, имам сериозен напредък, има два маркуча преди изпарителя целите са напукани, даже единия накра беше скъсан, извинявам се но при положение че обиколих 3 сериза в Пловдив и един в София, аз да открия че имам изпонапукани маркучи е малко странно, ... бати газаджиите бати чудото!

По тия маркучи май тече антифриз за затопляне на изпарителя !

jorogas
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ, изтича газ при студен старт...

Мнениеот jorogas » Пет 27 мар 2009 10:13

колега запали колата прехварли на газ и погледни дали не изти4а газ от долния капак на изпарителя, там има една малка дупка

jorogas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorogas » Пет 27 мар 2009 10:16

в кои сервизи си ходил

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Вто 31 мар 2009 12:28

Здравей,колега!Имам известен опит тая газова беля ЛАНДИ РЕНЦО.Та на въпроса - ако пуска на контакт или е от връзките м/у изпарителя и газовия клан /сапуна ще каже/ или е от скапана гумичка на клапана редуктора 1-ва степен /по-малката мембрана/, възможно е и самата мембрана да е пробита. Често се случва по гумата на клапана да се забият едни черни боклуци от "свръх чистата газ" той не може да уплътни.Надявам се че съм бил полезен. Пиши за решението, че да се поучим и ние. Успех!

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Сря 22 апр 2009 0:19

Ами напредъкът за момента е никакъв, бях спрял крана че взе да ми дави при палене от този пусти газов клапан, обаче днес едни газаджии ми заявиха, "ооо то за да ти стига газ след редуктора, значи и редуктора не ти е наред, дори и клапана да пуска, редуктора трябва да я спира... имаш прецакани мембрани а те нямат правене, ето тук за 1200лв ще сложим система, тази не е затози мотор", много интерсно как е работела 6 години на този мотор като не е за него :)

Вчера реших иначе да отпуша крана и да мина на газ, бях изкарал и кабела на клапана, вързах всичко но лампата за газ си мига и колата си работи на бензин, мига и в позиция бензин :shock предполагам цикли заради прецакания клапан, но не съм сигурен...

Таааа... кривата круша... ще потърся мераклии да оправят клапана и евентуално да отворят редуктора но явно на никой не му се занимавааа :banghead:

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Сря 22 апр 2009 15:29

Колега, както разбрах,пуска газ и при изключен ток на клапана /без захранване/ и се налага да затваряш крана. Тогава проблема е в уплътнението на газовия клапан /една малка гумичка на желязното ядро в електромагнита,до което се достига като се разглоби газовата част на клапана./ Уплътнението се сменя ,оглежда се лицето на отвора .че понякога се подбива....... И така . Първо провери това - по- лесно е.

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Сря 22 апр 2009 15:43

Днес се чух с един майстор на Landita в Пловдив, ще прогони цялата систме, нов клапан, отваряне на редуктора и подмяна на всички мембрани... но към 200лв ще ми струва това удоволствие но гаранции няма :? Ще опитам, на фона на 1000 за нов Fobos примерно пак бива...

bayspiro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bayspiro » Сря 22 апр 2009 16:02

Баси кожодера!!! :beat_butt2 Монтажа на ново е по-малко от 100лв

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 04 май 2009 14:20

Малко късно колега но защо не опиташ сам да провериш от къде идва теча.
1. Затвори крана на бутилката.
1.1Ако не изтича добре.
1.2Ако изтича крана е проблем
2.Отвии тръбичката, която излиза от клапана за газ или само я охлаби. Дай контакт, като ключа "газ-бензин" НЕ е в положение на ГАЗ.
2.1Ако не започне да изпуска газ -добре.
2.2Ако изпусне газ - значи е за смяна клапана или само уплътненията, въпрос на джоб - това за мен е най-вероятно - "че взе да ми дави при палене от този пусти газов клапан"
2.3хубаво е с вода и веро да омажеш целия газов клапан, защото може да изпуска газ от друго място, освен изхода по посока на изпарителя(на мен ми се е случвало - от уплътнението липсваше парченце по-малко от мииилиметър, но миришеше на 300м от колата. Грешка не миришеше, смърдеше. От 4-5 майстора, го откри един-единствен)
3. Дай на контакт и омажи всички съединения по газовата урдба добре. Дай на контакт. Включи на газ и потърси тича къде е. Ако не успееш чак тогава "спонсорирай" ттози кожодер.

Надявам се да съм ти помогнал своевременно и още не си изгорял с 200 кинта.

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Пет 08 май 2009 0:24

Значи работата си беше ясна, наистина имаше нужда от смяна на мембрани, на клапана му смениха само гумичката че нямало такива нови, 150лв дадох (труд + комплект италянски мембрани LRenzo за цялата система) + 20лв за диагностика...

Тъпото е че проблема на празен ход остана, и от време на време ми загасва,тамън да тръгна и..., което е МЕГА досадно (зора остава дефакто май в сдуханият стъпков газов механизъм)

Не всеки разхвърля LRenzo системи, тъи че цената ми се стори ОК (след като ти откажат 4 др. газаджии...)

jorogas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jorogas » Пет 08 май 2009 8:37

кои ти ремонтира испарителя ?
в тракия ли

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Пет 08 май 2009 10:28

Аха до BRC-то :bishop

Върни се в “Автогазови уредби”