Голям Разход на Голф 3 АБУ Газ/Бензин 1.6 75 коня

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Голям Разход на Голф 3 АБУ Газ/Бензин 1.6 75 коня

Мнениеот Ico_kj » Съб 28 дек 2013 1:38

Здравейте колеги имам Голф 3 1.6 75 коня моно, проблема е следния: доста изчетох за разход на колите в форума и доста ми се изясниха нещтата от какво може да е моя разход но все пак отварям тема с надежда за нещто ново като информация за мотора АБУ. Колата е със газова от две години и в началото ми гореше около 13 литра газ в града и 8,5 извън града, сменях изпарителя понеже имаше миризма на газ в купето, и проблема изчезна колата стана по пъргава и нямаше тази миризма, но сега проблема ми е че при последното ми засичане на газ цифрите са следните 15/100км градско и 8/100км извън градско, както и да го погледна разхода Е НЕ НОРМАЛЕН !!! на бензин преди даже ми даваше извън града 7,5/100км а в града пак беше около 12/100км, сега разхода на газ в града ме тревожи а за бензина не ми се мисли понеже колата се кара предимно на газ, а на бензин само до колонката. Изчетох за горивни филтри, ламбда сонда, скъсан тампон на моното, катализатори, вакуми, топъл и студен въздух,преправяне на плочката по точно дифузиорите,свещи, кабели, теч в горивната система, и се чудя от каде да започна :icon_sad ясно е че от Теча но по нататък ???? моля даваите идеи понеже не ми се ходи на ВАГ-ком или ЕЛКОН защото съм патил доста от народните майстори. Последната ми случка беше че колата работеше само на газ а на бензин пали и гасне и като отидах при майстора нищо не направи, въртя 100 пъти стартера, и ме накара да сменя моното и пак не стана а ми взе пари на вятара, и се оказа че компа прави грешки и трябва да се направи ресетреле, и като свързах два кабела на постоянния ток и тока след контакта (за да се рестартира колата всеки път когато се изгасва, все едно се маха, + клемата) и колата се оправи и сега нямам грижи с това, но не ми се занимава с башмайстори, форума тук помага много повече отколкото самите майстори.

П.П. И въпросния майстор като му казах че чета из такива форуми ми каза да не гледам какво пише там, и после когато сам си оправих колата тоз аниматор много ми падна в очите а мислех че разбира от нещо. Поздрави колеги.

Потребителски аватар
g3orgiev
Автомобил: golf 3
Двигател: ABU 1994

Re: Голям Разход на Голф 3 АБУ Газ/Бензин 1.6 75 коня

Мнениеот g3orgiev » Съб 28 дек 2013 2:39

Здраве, преди 4 месеца закупих същия автомобил като твоя. Сменил съм всичко което си изброил, ходих на настройка при газаджия, след това още 3-4 пъти съм я донастройвал, няколко бензиностанции смених (било различно качеството на горивото) разход 14,5л./100км. градско!!! Това е за зимния период(като 10 от тези 100км. са на А95) имам двама познати със същия мотор оказа се че разхода при тях е същият. Защо не питах преди да пазарувам :beat_butt2

cezar1656
Автомобил: vw vento
Двигател: ABU

Мнениеот cezar1656 » Съб 28 дек 2013 3:22

е що ли мойто венто градско в софия дава 10-11 на 100 газ?при положение че не загрява достатъчно защото няма термостат,но това е друга тема

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 28 дек 2013 8:39

По околовръстното ли го дава тоя разход? :mhihi
Към автора - опитай с настройка да коригираш нещата, но не очаквай чудеса, като например да ти стане 10, като на горния колега :Mr Green Fun
И един не по-малко важен въпрос - как го засичаш?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 28 дек 2013 10:57

Щом е 10 газ в града,значи на бензин ще е към 8 :wink :mrgreen
А до автора..нов изпарител ли сменя предишния път?
Как точно засичаш тоя разход?
Иди на някой забутан прав участък и пробвай на загрял мотор да направиш настройка.
Завиваш тройника докато усетиш че вече няма ряз,после го отвиваш с половинка оборот,качваш се и пробваш,ако ти се стори пак слаба отново отвиваш с половина или четвъртина и така докато усетиш,че колата става за каране и не е спъната.Ако пак ти дава голям разход явно изпарителя не е в ред.

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Съб 28 дек 2013 12:52

Засичането го правя по следния начин, знам 4е трябва да се прави празно празно при газ, а при бензин пълно пълно, но начина по които я засичам на газ е следния: слагам 25 лв което е 18,5 по днес6ните цени и изминавам извън града 225км което е 8/100 и газта свършва, а в града слагам 10 лв газ което е 8 литра и изминавам 55 60 км зависи и от натискането, демек със същите литрри двойно по малко км в града.

cezar1656

Мнениеот cezar1656 » Съб 28 дек 2013 12:59

stefan4o написа:По околовръстното ли го дава тоя разход? :mhihi
Към автора - опитай с настройка да коригираш нещата, но не очаквай чудеса, като например да ти стане 10, като на горния колега :Mr Green Fun
И един не по-малко важен въпрос - как го засичаш?

ами сам смятай с 46 литра газ 427км...пътувам от владая до младост и сутрин минавам по околовръстното а вечер през центъра за да прибера жена ми

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 28 дек 2013 15:22

Напълни бутилката догоре и ще ти падне разхода.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 28 дек 2013 16:34

cezar1656 написа:

ами сам смятай с 46 литра газ 427км...пътувам от владая до младост и сутрин минавам по околовръстното а вечер през центъра за да прибера жена ми

Колега,тук коментираме градски разход,а не смесен. Освен ако околовръстното не го смяташ за градско. Опитвал ли си само в града на по 3-4км дестинации само на студен мотор колко гори? От твоето "градско" до градскто на някой друг, който кара само на студен мотор има разлика от земята до небето.

cezar1656

Мнениеот cezar1656 » Съб 28 дек 2013 17:29

нали се сещаш че не ходя само до работа и обратно с колата...никога не тръгвам преди да е поработил 5-10 мин на място мотора...колкото до околовръстното едва ли е повече от 10 км по него,работя в атоммния център който е в младост 3 на цариградско шосе и за да стигна минавам и през половината младост,но както и да е...аз казвам че за 1.6 разход над 11-12 е неестествен и трябва да има причина за това...15 ми даваше абу-то когато го карах с дросел от 1.8 и то почти винаги на ръчка,после ми мина мерака и си сложих моя си дросел и си го кроткам.агу-то ми е брц слагано от някакъв бездарник който не беше счел за необходимо да изолира кабелите които е свързвал,настройката сам си я правя,не върви като на бензин,но и не харчи :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 28 дек 2013 17:32

Да ти кажа откровено - не ти вярвам ама грам. Особено пък като я подгряваш - на празен ход студена разходът на газ е сигурно над литър и половина на час. На мен хубавата цифра 13.8 преди две седмици ми я даде точно с подгряване. Дето се вика - да не съм пробвал, да не знам :mhihi А относно вървенето - досега не съм видял кола с плочка и читав вървеж на бензин да успее да върви така и на газ, така че и да искаш ще ти е доста трудно да измучеш от една плочка и един изпарител това, което инженерът е постигнал с моно, ЕКУ и шепа датчици :mhihi
Предлагам ти ако можеш да помогнеш на колегата - да го сториш, иначе няма смисъл да се хвалим кой колко малко му гори колата (като я кара по околовръстното), щото с това не му помагаме изобщо :beer

Хри100в
Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
Двигател: AGG 115hp

Мнениеот Хри100в » Съб 28 дек 2013 17:49

на АБУ при мен разходът си е 13-14/100 през зимата, по-малко и да искаш много трудно.. Лятото я ги докара до 11-12, я не :a045 при нова газова уредба, чисто нов изпарител и около 5 настройки и диагностики, разходът си е 12-13-14..

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 28 дек 2013 17:54

Към автора-мисля,че нормално ти гори.Фактор е извънградското,в града зависи от много неща,на първо място в кой град се кара,колко се минава,как се кара...за зима особено.

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Съб 28 дек 2013 17:59

Благодаря на stefan4o за това че е в темата и че е прав за това, ако има някои с малък разход да не се хвали а да сподели как го е постигнал, защото всеки може да сподели разхода си на газ или бензи но темата не е такава: колко ви горят колите на еди си какво, темата е ясна и говоря за определен двигател АБУ. И на мен ми харесва да ми гори колата 12 максимум в града ама за момента тра нещо го няма, ако някои може да помогне с полезен съвет а не хвалби нека заповяда, ще се радвам.

Потребителски аватар
Ico_kj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_kj » Съб 28 дек 2013 18:30

колата не се кара всеки ден, когато я карам в града минавам около 5-6 км паля когато мога на газ или ако не може си паля на бензин и веднага обръщам на газ, и изчаквам минута две и тръгвам, хората които карат в задръствания или я карат на ръчка как могат да казват че разхода им е 12/100 км газ а аз като я карам в град които няма задръствания и града е равен няма баири става дума за Кърджали, (равен град е) и на мен ми дава 15/100км сега знам че някои от вас ще кажат че я карам на студен двигател и на къси разтояния, и няма възможност да влезе в нормален работен режим колата ама колеги все пак 15 литра е много без задруствания и баири, и максимум 3 000 оборота при смяна на предавките. Сега тея дни карам на бензин но неискам да я засичам както се прави щтото вместо да слагам 100 лв бензин до горе 4е и повече ще се сложи доста газ за тези пари. Предстои ми след два дни да патувам извън града на 90км и още 90 км за връщане и ще станат 180, ще сложа за 20 лв газ което е малко под 16 литра и те трябва да ми стигнат но пак казвам, извън града е ок проблема е в града.

Върни се в “Автогазови уредби”