Здравейте колеги имам Голф 3 1.6 75 коня моно, проблема е следния: доста изчетох за разход на колите в форума и доста ми се изясниха нещтата от какво може да е моя разход но все пак отварям тема с надежда за нещто ново като информация за мотора АБУ. Колата е със газова от две години и в началото ми гореше около 13 литра газ в града и 8,5 извън града, сменях изпарителя понеже имаше миризма на газ в купето, и проблема изчезна колата стана по пъргава и нямаше тази миризма, но сега проблема ми е че при последното ми засичане на газ цифрите са следните 15/100км градско и 8/100км извън градско, както и да го погледна разхода Е НЕ НОРМАЛЕН !!! на бензин преди даже ми даваше извън града 7,5/100км а в града пак беше около 12/100км, сега разхода на газ в града ме тревожи а за бензина не ми се мисли понеже колата се кара предимно на газ, а на бензин само до колонката. Изчетох за горивни филтри, ламбда сонда, скъсан тампон на моното, катализатори, вакуми, топъл и студен въздух,преправяне на плочката по точно дифузиорите,свещи, кабели, теч в горивната система, и се чудя от каде да започна

ясно е че от Теча но по нататък ???? моля даваите идеи понеже не ми се ходи на ВАГ-ком или ЕЛКОН защото съм патил доста от народните майстори. Последната ми случка беше че колата работеше само на газ а на бензин пали и гасне и като отидах при майстора нищо не направи, въртя 100 пъти стартера, и ме накара да сменя моното и пак не стана а ми взе пари на вятара, и се оказа че компа прави грешки и трябва да се направи ресетреле, и като свързах два кабела на постоянния ток и тока след контакта (за да се рестартира колата всеки път когато се изгасва, все едно се маха, + клемата) и колата се оправи и сега нямам грижи с това, но не ми се занимава с башмайстори, форума тук помага много повече отколкото самите майстори.
П.П. И въпросния майстор като му казах че чета из такива форуми ми каза да не гледам какво пише там, и после когато сам си оправих колата тоз аниматор много ми падна в очите а мислех че разбира от нещо. Поздрави колеги.