Автоматичен превключвател газ-бензин

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
ayhan4ik
Автомобил: Dacia Logan
Двигател: 1.4 2007

Автоматичен превключвател газ-бензин

Мнениеот ayhan4ik » Сря 23 юли 2014 13:40

Колеги здравейте. Имам питане относно превключвателя на газта. Инсталацията е на CETINO. Мисля, че е турски, но не съм сигурен, тъй като не намерих почти никаква информация из нета. Та по-долу съм описал, различните състояния на ключенцето. По принцип си минава автоматично на газ при 40 градуса. Забелязал съм обаче, че понякога свети в 4-то положение и не мога да разбера на какво карам - на бензин или на газ. Отначало си мислех, че свети така когато газта е на свършване, но вчера като заредих газ си остана да свети по същия начин. Оправи се чак след като се прибрах (50 км), загасих колата и след 5 минутки запалих пак. Т.е. мина си на газ нормално. Колата е пълна инжекция.
Изображение

ayhan4ik
Автомобил: Dacia Logan
Двигател: 1.4 2007

Re: Автоматичен превключвател газ-бензин

Мнениеот ayhan4ik » Чет 24 юли 2014 7:38

Явно само аз съм с такъв ключ... :rolleyes

Потребителски аватар
alexass13
Автомобил:
Двигател:

Re: Автоматичен превключвател газ-бензин

Мнениеот alexass13 » Чет 24 юли 2014 20:18

Долният ред зелени светодиоди е за нивото на газта в бутилката.Вероятно на моменти не отчита точно "нивомера". Провери си връзките на нивомера около бутилка .Възможен неточен нивоиндикатор / на моменти/. Горните светодиоди си ги описал.Успех

Върни се в “Автогазови уредби”