Въпрос за мембрани от начинаещ
- digo_pl
- Автомобил: omega V6
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос за мембрани от начинаещ
Здравейте колеги,
Трябва спешно да сменя мембраните на изпарителя си (мисля, че е Ловато/обикнеовенно газово). Смятам да ида в магазина да си ги купя и да си ги сменя сам.
Има ли някаква уловка или просто развивам болчетата, подменям мембраните и забравям?
Предварително Ви благодаря за отговорите!
пс Ако сметнете въпроса ми неук, нелогичен или тъп, не ме съдете, а ми обяснете.
Трябва спешно да сменя мембраните на изпарителя си (мисля, че е Ловато/обикнеовенно газово). Смятам да ида в магазина да си ги купя и да си ги сменя сам.
Има ли някаква уловка или просто развивам болчетата, подменям мембраните и забравям?
Предварително Ви благодаря за отговорите!
пс Ако сметнете въпроса ми неук, нелогичен или тъп, не ме съдете, а ми обяснете.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за мембрани от начинаещ
Не е сложно. Малко сръчност и логическо мислене не са излишни, както и шестограми, еврейска звезда също май трябваше, гайчни ключове и
, май нямаше друго. Като разглобиш почисти с обезмаслител, помниш или намираш в нета схема кое къде стои и сглабяш обратно
. То май миенето отнема най-много време.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Просто прочиташ тая тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=77673 закачена е отгоре в раздела.
Малко като преливане от пусто в празно е това със смяна на мембраните, но до там го докарахме всички
Малко като преливане от пусто в празно е това със смяна на мембраните, но до там го докарахме всички

- digo_pl
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря,
но снимките не излизат в тази тема.
Е добре, ами да взема направо нов, по смислено ли ще е?
но снимките не излизат в тази тема.
Е добре, ами да взема направо нов, по смислено ли ще е?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Вземаш един нов мимгаз или ферони(те са едни и същи само името е друго) струват около 50 лв.Копие са на ловато.
И със сигурност ще избутат поне едни 50 000 км
И със сигурност ще избутат поне едни 50 000 км

-
- Автомобил:
- Двигател:
Е добре бре, аз преди 2 години ги смених моите на вакуумното ловато - 15лв. ремонтен комплект български, за италиянски искаха 30лв. 2 години нямам проблем - работи си супер. За 1-2 часа максимум става цялото упражнение и някоя друга
. Защо трябва да давам пари излишно - корпусът на изпарителя си е ок
, чисти се и се сглабя!

- Bai Sando
Става и със смяна,не е нищо сложно.Аз съм сменял доста мембрани и при едно 80% ремонтите се оказват успешни.
При другите 20% пак си гори много и се е случвало след смяната с нов изпарител да се оправи разхода.Защо и аз не знам
При другите 20% пак си гори много и се е случвало след смяната с нов изпарител да се оправи разхода.Защо и аз не знам

-
- Автомобил:
- Двигател:
Е мен и преди смяната и след това си беше един и същ разхода! Май само малко по-добре палеше в началото, иначе на топло си е пак едно въртене 2-3 секунди. Както и да е. Той момчето не е споменало, че му гори, та май най-добре е да си смени само мембраните, а и да не набива пари има прилични комплекти (не знам Мимгаз българска ли е, но май това пишеше на ремонтния комплект
, който взех) за по 15-на лева 

- digo_pl
- Двигател:
- Контакти:
Ами всъщност ми гори и то здраво! При нормален 12-13 градско, сега не мога да го сметна но ми унищожи 40литра газ за 200 км
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Сменяй смело мембраните! Само си направи графика така, че да не правиш "бърза работа" - по-добре е да си работиш внимателно. Все пак - за пръв път ще ти е...
Иначе са прави колегите, че не е кой-знае колко сложна работа.
След като веднъж смених мембрани - после ей така, за да съм спокоен - си ги смянах всяка година. Комплекта беше под 20 лв - на Мемтех някакви. И проблеми с изпарителя нямах... докато не продадох колата.
Това до тук - с обикновена АГУ.
На Пасата сложих ГИ - неговият изпарител още не съм го отварял.
Успехи!
Иначе са прави колегите, че не е кой-знае колко сложна работа.
След като веднъж смених мембрани - после ей така, за да съм спокоен - си ги смянах всяка година. Комплекта беше под 20 лв - на Мемтех някакви. И проблеми с изпарителя нямах... докато не продадох колата.

Това до тук - с обикновена АГУ.
На Пасата сложих ГИ - неговият изпарител още не съм го отварял.
Успехи!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, Мемтех (какво се обърках с мимгаз
) и аз взех
- прилични са, а и за 15 лв. си заслужава - вече почти 20 хил. съм им навъртял за 2 години! Ако големият разход е от изпарителя, а преди с него е харчела приемливо по-малко, то би трябвало след чистене и смяна на мембрани да си дойдат на място нещата.

- digo_pl
- Двигател:
- Контакти:
Иначе аз съм си записал мимгаз :)
Благодаря за мненията колега, надявам се тази събота и неделя да отделя подобаващото време. Жалкото е, че в темата за рециклиране не излизат снимките, но... ще се справя някак си!
Благодаря за мненията колега, надявам се тази събота и неделя да отделя подобаващото време. Жалкото е, че в темата за рециклиране не излизат снимките, но... ще се справя някак си!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Bai Sando написа:Става и със смяна,не е нищо сложно.Аз съм сменял доста мембрани и при едно 80% ремонтите се оказват успешни.
Сменявах и аз няколко пъти мембрани на ловатото, накрая праснах турско ферони и ми се оправи разхода и вървежа. Проблема е че освен мембраните вътре има разни пружинки, пружини и вилки които явно омекват и ако се паднат малко по кофти мембрани изпарителя изобщо не реагира според желаното
- Bai Sando
Да това имах предвид и аз.По принцип рядко се случва да не е успешен ремонта но се случва.
Иначе мемтекса не са лоши за парите си.Само внимавай на вилките да не забравиш да смениш гумичките,че много хора не ги сменяват и файда после няма.
Иначе мемтекса не са лоши за парите си.Само внимавай на вилките да не забравиш да смениш гумичките,че много хора не ги сменяват и файда после няма.

- digo_pl
- Двигател:
- Контакти:
Добре, навихте ме... значи последно да си купя един изпарител нов ферони и да ида да ми го сложат!? Ще си прибера ловатото и като имам пари и време ще му взема едни мембрани и ще си поиграя да видим какво ще се получи ???
Върни се в “Автогазови уредби”