Клапан на изпарител МИМГАЗ
- skuderiq
- Автомобил: polo 6n
- Двигател: AEV
Клапан на изпарител МИМГАЗ
имам моноинжекция ФВ Поло ,обикновена газове уредба, ръчен превключвател...проблема е следния : След каране на колата , стигам до някъде и гася и след това не мога да запаля ,нито да карам на газ, все едно газта свършва изведнъж... оставям за 5-6 часа ,паля на газ и запалва...Съмнява ме клапана на изпарителя,но със сигърност като дам на конкакт работи...Възможно ли е да работи , а да не пуска газ ? Другия клапан работи !!!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Клапан на изпарител МИМГАЗ
А този другия клапан, преди изпарителя, със синя бобина ли е? Ловато, или NLP? По какво съдиш, че работи?
- skuderiq
Клапана преди изпарителя работи на 100% защото по време на този проблем съм отвивал медната тръба ,която отива към изпарителя и оттам газ минава !!! изпарителя иначе е 1 към 1 с Ловато ,едкавки са ! някъде в самия изпарител се губи връзката... копчето за газ/бензин работи...иначе и клапана на изпарителя се чува и усеща как работи
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Възможно е тоя на изпарителя да спича.Отвий го и виж вътре каква е хавата.Ако е хванал нагар,го почисти и виж дали пак ще прави проблеми,ако пък е чист,извади му вътрешната част и му завий само външната част.Демек го елиминирай,като ще разчиташ само на клапана преди него.Покарай така и ще разбереш дали е било от него.
- skuderiq
не вярвам вътре да има боклуци,защото предо 3-4 000км му сменявахме мембраните с един приятел,ще опитам този начин колега,само ако можеш да ми обясниш точно как да го направя,ще съм ти много благодарен !!!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Отвиваш му бобината,обикновено с ключ 17 лула.Изваждаш я нагоре и ще ти се открие място пак за 17 ключ май беше.Отвиваш това цялото нещо и от вътре ще извадиш едно дълго плътно тяло с пружинка и гумена шайба,това представлява самия клапан.Махаш го и само завиваш външната част колкото да има нещо.Пробвай така да покараш и виж дали пак ще прави номера.
- skuderiq
Ок , Благодаря !!! Ще опитам така и ще пиша ако има промяна ! :)
Върни се в “Автогазови уредби”