г4 1.8т въпрос за отстраняването на грешка на ламбда сонда
- golf777
- Автомобил: mk2 gl 1990
- Двигател:
- Контакти:
г4 1.8т въпрос за отстраняването на грешка на ламбда сонда
Проблем,като прехвърли на газ и дава грешка на ламбда сондата голямо количество гориво,и сондата хваща някакви луди стойности при което колата някак си прекъсва,и е мудна. Като прехвърлим на бензин изчистим грешката колата работи и върви на 6 .НООО при първото прехвърляне на газ пак грешката.
Ако се махне кабела на газовата към сондата ще има ли решение.

- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Re: г4 1.8т въпрос за отстраняването на грешка на ламбда сон
Противно на мнението на колегата над мен - в ето тази тема колега с подобен проблем докладва, че въпреки че не се случва често - при него свързването на газовият компютър към ламбдата Е БИЛО причината за тези проблеми.
С оглед на това, че реално на газовият компютър за нормална работа показания от ламбда сонда НЕ СА МУ НУЖНИ - аз не виждам проблем да се разкачи връзката ламбда <-> газов комп, поне за проба, ако не друго.
Успехи!
С оглед на това, че реално на газовият компютър за нормална работа показания от ламбда сонда НЕ СА МУ НУЖНИ - аз не виждам проблем да се разкачи връзката ламбда <-> газов комп, поне за проба, ако не друго.
Успехи!
Ако ГИ през ламбда сондата прави проблем на безиновото ЕКУ-баси газовия инжекцион.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
То е достатъчно да набие грешките и си готов! След това и на бензин няма да работи добре, понеже вече е записало грешката.
- golf777
- Автомобил: mk2 gl 1990
- Двигател:
- Контакти:
на газ колата тресе леко но видимо мотора на празен ход,на бензин с грешка и без не тресе.Но има ли натрупана грешка колата е като спъната на бензин, вдига налягане но не набира. И сега се съмняват в газовата рейка да не би някоя дюза да се е зацапана или да хвърля повече гориво.И ще пробваме да я сменим и да чистим грешка,копираме бензинов комп и прехвърляме на газовия едно към едно.
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
Някои може ли да внесе разяснение как протича автонастройката без подвързана ламбда ? 

- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Мога да кажа как става с фобос - понеже това съм правил лично.
Аз общо взето следвах инструкциите на софтуера, като в случая бях избрал настройка на високи обороти (3000) и празен ход.
Пуснах автонастройка, и правех каквото програмата ми кажеше: "включете всички консуматори, и задръжте мотора на 3000 оборота...", "изключете консуматорите и оставете колата на празен ход"...
Общо взето минавайки през процедурата "автонастройка" поне при фобос - софтуера се опитва да изгради оптимална таблица, вземайки в предвид всичко, за което има информация, следейки какво се случва след "подмяна" на горивото така да се каже "изпод краката" на бензиновият комп.
Така се сдобих с една добра начална отправна точка.
После малко донастройка, така че на мен да ми харесва - и съм готов.
От тогава насам - настройвах само показанията за ниво на ключа "газ/бензин" и температурата на изпарителя, при която системата може да обръща на газ.
Аз общо взето следвах инструкциите на софтуера, като в случая бях избрал настройка на високи обороти (3000) и празен ход.
Пуснах автонастройка, и правех каквото програмата ми кажеше: "включете всички консуматори, и задръжте мотора на 3000 оборота...", "изключете консуматорите и оставете колата на празен ход"...
Общо взето минавайки през процедурата "автонастройка" поне при фобос - софтуера се опитва да изгради оптимална таблица, вземайки в предвид всичко, за което има информация, следейки какво се случва след "подмяна" на горивото така да се каже "изпод краката" на бензиновият комп.
Така се сдобих с една добра начална отправна точка.
После малко донастройка, така че на мен да ми харесва - и съм готов.
От тогава насам - настройвах само показанията за ниво на ключа "газ/бензин" и температурата на изпарителя, при която системата може да обръща на газ.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Има ли развитие по темата. Че и аз съм със същия проблем, мисля да сменя ламбда сонда, ама май си е ок. Като изчистя грешката която записва за сондата, колата върви страхотно и понякое време пак я записва и се почва с тресенето :(
-
- Автомобил: ШКОДА ОКТАВИЯ
- Двигател: BLS 2008
И аз съм чувал от газаджия,че не свързват кабела на ГИ към ламбдата на бензина.Чудя се при мен(АБК Фул груп)дали ще има ефект ако разкача кабела на ГИ от ламбдата.Имам едно претрисане на празен ход на газ(С ФОБОС съм) 

Момчета,кабела за ламбда сондата е единствено за информация и по никакъв начин не влияе на поведението на колата.Проблема ти идва от неправилна настройка.При фулгруп нещата не стоят като при секуента.Най-добре колата да бъде настроена от специалист.
Сега забелязах,че колата не е фулгруп,за което се извинявам,но пак твърдя,че трябва да се пренастрой.
Върни се в “Автогазови уредби”