Трудно ми пали на газ под 15 градуса

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
kapini
Автомобил:
Двигател:

Трудно ми пали на газ под 15 градуса

Мнениеот kapini » Вто 30 сеп 2014 15:25

Колеги. Трудно ми пали на газ под 15 градуса. Над 15 - от раз. Почнах да бърникам по реглажите на изпарителя и маркуча след него и установих, че при напълно затворен винтил на изпарителя (ФЕРОНИ) и напълно затворен винт на маркуча след изпарителя, двигателят държи по-високи обороти и работи прекрасно, отколкото при отворени винтове. Направо се изумих. Откъде идва газ при затворени винтили. Как става това. Нормално ли е. Някой може ли да обясни.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Това нормално ли е???

Мнениеот stefan4o » Чет 02 окт 2014 8:18

Нищо от това, което описваш не е нормално.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Това нормално ли е???

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 02 окт 2014 10:35

Напълно затворения винт след изпарителя никога не е напълно затворен, т.е завит до край, остава отвор в долния край.
Виж тоя клапан на изпарителя затваря ли или остава да се "цеди" газчица да не ти дави нещо или да не би да е завит до край или отвит много винта за стартовата газ, бронзовия с отверка дето се върти, по спомен между половин и един оборот трябва да е отвит

Потребителски аватар
kapini
Автомобил:
Двигател:

Re: Трудно ми пали на газ под 15 градуса

Мнениеот kapini » Чет 24 ное 2016 19:38

Сега съм със стария изпарител БРЦ - АТ 90 Е, на който смених мебраните благодарение на този форум. Регулира се добре, работи добре и не ми порави номера. Явнос времето филтрите се запувшат, мебраните се променят и това води до нужда от нов реглаж. С един шестограм става лесно. Оборотите трябва да са 800-900.

Върни се в “Автогазови уредби”