Каква АГУ за МК2 GX мотор?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Каква АГУ за МК2 GX мотор?

Мнениеот slaveiko67 » Чет 02 окт 2014 10:55

Здравейте,Колеги!
От доста години карам все дизели,но в момента съм се сдобил с една Двойка-синхро с GX мотор-механична инжекция.
Намислил съм да слагам газ.Евентуалнно метан.Не съм в час с газовите уредби,които се предлагат в момента и затова отварям тази тема.Поизчетох в търсачката теми за GX мотор и евентуалните проблеми с него на газ,но така и не стигам до категоричен извод ЗА или Против отноно газта.Общо взето стигам до извода,че ще се прецака инжекцията,ако се кара на газ,а аз не целя това.Преди 15-18год.имах Пасат Б3-9А мотор и му сложих газ,но не бях доволен във времето-висок разход,неравномерна работа,както на газ така и на бензин... :banghead Кофти майстор-газаджия...
Как стоят нещата с монтаж на ГИ на GX мотор?
Възможен ли е монтаж на метанова уредба?
Ще съм благодарен за компетентни и обосновани мнения! :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Каква АГУ за МК2 GX мотор?

Мнениеот stefan4o » Чет 02 окт 2014 11:08

На механичен инжекцион не може да се сложи ГИ, ако не се лъжа :c020
Слагай обикновена АГУ. Като марки модели - има доста изписано и като цяло всеки си хвали неговото. Осигури си ТАП задължително, за да си коригираш центровката на запалването, че иначе е вероятно да претърпиш разочарование откъм разход/динамика.
Ако много държиш да си запазиш инжекцията имаш два варианта:
1. Подмени я с ел. варианта от сорта на PF, PB и т.н. така ще можеш да си сложиш и ГИ
2. Подмени я с карбуратор и си сложи АГУ.

Върни се в “Автогазови уредби”