Клапан на изпарител.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
PavelPetrov
Автомобил:
Двигател:

Клапан на изпарител.

Мнениеот PavelPetrov » Вто 15 ное 2016 21:35

Здравейте ,
имам следния проблем с клапана на изпарителя - теч на газ .Следва подмяна на гумички и всичко е ок.До след 4 месеца .И пак същата работа .Подмяна на изпарителя с Томасето аляска .След някакъв период от време 4-5 месеца ,след свършване на газта - зареждане и пак същия проблем ? Някакви идеи ? бутилката е тороид на мястото на резервната , евро клапан и каквото се полага .Някакви идеи колеги ?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Клапан на изпарител.

Мнениеот Iezekil » Сря 16 ное 2016 8:02

Ако говорим за клапана на изпаритела,аз през месец подлагам по хартиено топченце на пружинката,разпъвам я леко и зачиствам буталото и дупката от графита.Докато гумичката е мека,проблема е в отслабването на пружинката.

Потребителски аватар
PavelPetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PavelPetrov » Сря 16 ное 2016 22:44

А каква е причината се пита във задачата .Случката се получава , когато бутилката е празна и се напълни ...До тогава няма и минимален теч -след първия изпарител се оглеждам като глухо прасе в тръстика .Отдавам го на рязко покачване на налягане по някаква причина .Дали да не затегна кранчето на бутилката малко ...търси се решение за постоянно ....Да сменям изпарител на 4 месеца не е оферта , освен това може да се запали в някакъв момент ...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 17 ное 2016 8:49

Това за рязкото покачване може и да е грешна насока,понеже ми се струва,че този клапан е вече на изхода на редуктора,където налягането е или би трябвало да е конкретна величина.Щом са свързани нещата с изпразване и последващо пълнене на бутилката...възможно е да засмуква боклуци сондата и те именно да стигат и пречат на клапана.Както казах,моя също яко се зацапва,въпреки филтъра преди него.Сега дали да се сменя често филтър,дали /като мен/да си почистваш буталото на клапана,дали и необходимо ли е честа смяна на гумичката на буталцето-незная.Нито гумичката е скъпа,нито е нещо сложно и бавно чистенето.Друг е въпроса за смяна на филтъра и за почистване на бутилката при необходимост.Даже съм чувал и за магнити във/върху бутилката,за да ловят графита...ама нямам поглед над този прийом.
Всъщност ти трябва да прецениш сам конкретната причината за незатварянето на клапана-втвърдена гумичка ли,боклуци ли,умора н пружината ли.

dreadx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dreadx » Пет 18 ное 2016 19:20

Магнитчета се слагат и във филтърчетата за течната газ и събират разни метални частици. Но наистина няма как от разстояние да преценим защо не затваря клапанът. Трябва на място да се огледа дали се движи буталцето свободно, дали го натиска пружината, има ли замърсявания, които да пречат и т.н.

Потребителски аватар
PavelPetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PavelPetrov » Пет 18 ное 2016 20:28

От клапана изпуска газ ... В атмосферата.Около него побелява ...А не че не затваря .Добре ,че клапана в бутилката работи коректно...От наблюденията ми няма замърсяване или твърди частици .Просто изпуска от гумичките ...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 18 ное 2016 21:04

Моя е с един оринг над резбата и един на буталото,ако говориш за изпускане при работа.И аз съм с евро сонда и още един клапан на магистралата.Не си уточнил кога изпуска но щом ти е нов ипаритела имаш гаранция.

dreadx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dreadx » Пет 18 ное 2016 21:18

Да не би да зареждаш газ от Петрол? - някой разправяше, че съдържала агресивни към гумичките съставки. (не знам до колко е вярно де)
Значи изпуска през гумените уплътнения - а ако стегнеш още малко клапана, ще спре ли ли да изпуска?

Потребителски аватар
PavelPetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PavelPetrov » Пет 18 ное 2016 21:38

Зареждам където ми се случи .Петрол , Лукойл ,Еко.....Не съм пробвал да натягам .Ще видя майстора утре какво ще направи .И да в гаранция е ....Но въпроса е какво провокира проблема .Понеже другия път може да се прецака на неподходящо място...и в неподходящ момент.

Потребителски аватар
PavelPetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PavelPetrov » Вто 29 ное 2016 19:19

Проблема за сега е решен.Клапана се продава ,като отделна резервна част -14 лв. Смених си го сам.Сложих му за всеки случай и малко тефлон :) .

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 29 ное 2016 19:41

Това е проблем на реплики на томасето.Почва да избива газ от капана или по-точно от резбата където се завива малкото болтче за ключе 7,което държи синята бобина да не излиза.

Потребителски аватар
PavelPetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PavelPetrov » Сря 30 ное 2016 19:36

Замених целия клапан със всичкото му . Той си е сглобен заводски и калибриран . На долната резба му навих бая тефлонова лента и ако ще пропуска ще е от горните две гумички . Ако пак се прецака ,ще навия и там тефлон или ще сложа външен клапан ...А аз като потребител как да разбера кой изпарител е менте и кой не .Той е заврян на майната си в мотора. Изрично казах на човека - искам читав изпарител да не прави проблеми .

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 30 ное 2016 19:51

Ментетата им станаха толкова много,че вече няма гаранция за нищо,иначе не са лоши.И аз карам с такъв/оригинален/ и съм доволен.

Върни се в “Автогазови уредби”