Бягат ли настройките на газта при откачане на акумулатора?
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
Бягат ли настройките на газта при откачане на акумулатора?
Здравейте колеги, искам да попитам на газов инжекцион, при откачане на акумулатора, бягат ли настройките или не се влияят от това? Газовата ми е полска techgaz или technology gaz, нещо такова пишеше на компютъра.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Бягат ли настройките на газта при откачане на акумулатор
На мен не ми е повлияло. Около 4 часа беше откачен акумулатора поради сваляне на стартер за ремонт. Ланди Р. Обаче за радиото, ако е с код си намери кода
Последна промяна от kris11 на Пон 29 дек 2014 11:17, променено общо 1 път.
- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
И моята "тамонка" си ги помни 

- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Моя фобос 1 след смяна на водна помпа,ангр.ремък и ролка около 6-7 часа работа с откачен акумулатор не ги помни.Пускам да превключи на газ,но почва да писка и обръща на бензин.Преди това работеше всичко супер и няма от какво друго да е май...Моля някой по запознат да ми каже има ли възможност да се направи така,че да си пази настройките газовата уредба дори да се налага да се откача акумулатора?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Почти всички по-съвременни инжекциони си помнят настройките,включително и фобос 

- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Странна работа, колега HukuTyY.
Защо не им драснеш един мейл на господата от Фобос, защото както и Сандо казва - при ГИ-тата се прави "програмиране", т.е. разкачане на акумулатора трябва да няма никакъв ефект, освен ако нещо самият газов компютър не е както трябва...
И преди да им пишеш - проверете за нещо "забравено" покрай ремонта. Защото ти пишеш, че ГИ-то писка и обръща не бензин, което не е еквивалентно на "забравени настройки". Понеже "настройките" трябва да се видят на лаптоп какви са, а до колкото рабирам - това не сте го правили...
Защо не им драснеш един мейл на господата от Фобос, защото както и Сандо казва - при ГИ-тата се прави "програмиране", т.е. разкачане на акумулатора трябва да няма никакъв ефект, освен ако нещо самият газов компютър не е както трябва...
И преди да им пишеш - проверете за нещо "забравено" покрай ремонта. Защото ти пишеш, че ГИ-то писка и обръща не бензин, което не е еквивалентно на "забравени настройки". Понеже "настройките" трябва да се видят на лаптоп какви са, а до колкото рабирам - това не сте го правили...
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Bai Sando написа:Почти всички по-съвременни инжекциони си помнят настройките,включително и фобос
И трябва да се натиска накрая бутонът - Запази/Save. А може и - Запази като файл/Export.
- HukuTyY
Вчера имах малко време и огледах навсякъде по газовата,но не виждам проблем.Бушончетата са здрави.Всички букси са на мястото си.Говорих с майстора,дето ще ходя днес при него и той ми каза,че няма как да си загуби настройките,а може като са сменяли водната помпа и ремъка да са направили нещо.Днес ще ходя на газаджия да видим какъв ще е проблема и ще пиша после :)
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Моето газово е стояло с дни с откачен акумулатор - нищо му няма. А писка и мига също така като има проблем. Имам една писана тема вече, където карам 500 километра и умря. Букси-мукси, фалшива работа на тия полските. Измъкват се, чупят се. Нахалниците от Техногаз не ги продават, искаха да чакам 2 месеца и да дойда в работно време(то щото аз не работя и имам много свободно време), да ми направят диагностиката. А бях готов да им дам парите. Те са малко правени в Китай май.
- HukuTyY
Колата вече е оправена.Ходих при Станислав кв Левски във Варна.Оказа се,че е окъсил бушон,а ги гледах и бяха здрави.Всичко се оправи за 20-тина минути.Направи ми газовата и да работи много по добре.Лично аз съм доста доволен.Разбран човек е и не взема скъпо.Иначе за настройките..да помни си ги :)
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Как точно "окъсил" бушон? Към масата? Или към друг бушон?
Върни се в “Автогазови уредби”