Golf3 1.4 Проблем с работата на газ в студено време - решен
Golf3 1.4 Проблем с работата на газ в студено време - решен
Здравейте,имам проблем с работата на газ в студеното време докато загрее двигателя!Пали много лесно на газ,работи около 10 секунди много добре и загасва,след което се започва палене на бензин(за жалост не работи добре на бензин,но това е друг проблем който утре ще оправя)и така докато загрее!След това нямам никакъв проблем с работата на газ!Някой имал ли е подобен проблем,и как го е решил?Колата е Golf3 1.4.Благодаря ви предварително 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Golf3 1.4 Проблем с работата на газ в студеното време
Сега в студа как искаш да запали на газ и да работи нормално ? Изпарителя ти се обледенява ,защото няма циркулация на топла охлаждаща течност през него. Пали на бензин и обръщай после на газ след 1 мин. Друг вариант - с гореща вода поливаш изпарителя да се стопли и палиш.
абд ако е мотора, откачи температурния датчик на тройника горе на главата. Виж на бензин как почва да работи, при мн се оправи. Ако ли пък не колегата ти е казал, изпарителя замръзва. Поливай го с гореща вода сутрин преди паленето , така донякъде ще оправиш проблема и не тръгвай веднага а изчаквай малко да поработи на място да позагрее антифриза. Но всички съвети са за временно, рано или късно ще скапе изпарителя с тия работи.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Определено имаш проблем с изпарителя. И аз последните няколко дни си паля на газ при минусови температури, ама не ми гасне колата. Вероятно е мембраните ти да са станали за смяна вече...
Благодаря ви за съветите.Проблема го реших,оказа се че ми е горяло едновременно и газ и бензин а и ключа за газ бензин се е ебавал.....та се стигна до смени :) дойде му времето и на ключа и на изпарителя и вече всичко е ок 

Върни се в “Автогазови уредби”