Golf MK3 1.6 AEA Проблем с газова BRC

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
antondonew
Автомобил:
Двигател:

Golf MK3 1.6 AEA Проблем с газова BRC

Мнениеот antondonew » Нед 07 дек 2014 14:16

Здравейте колеги. Имам Golf3 1.6 /75 к.с. код AEА/ с монтирана газова уредба BRC Tecno с Lambda Control. Автомобила така е внесен от Italy преди доста време :biggrin . Проблема възникна скоро, а именно в автоматичния превключвател когато е на средно положение пали на бензин и на 1800-2000 оборота трябва да превключи на ГАЗ, но това не се случва. Ръчно обръща на ГАЗ и на Бензин - няма проблеми. Ще прикача файлове на изпарителя и на Lambda Control:

Reducer BRC Tecno.pdf
(59.29 KиБ) Свален 198 пъти

Golf3 1.6i.pdf
(20.51 KиБ) Свален 128 пъти

До сега съм се оправял сам, но от схеми не разбирам. И не мога да разбера дали работи този Lambda Control?
Няма хлабави връзки, не мога да разбера двата кабела, които отиват към бобината дали не са прекъснати? Мисля, че там е ключа на проблема. Преди време едни майстори ми сложиха едно реле и искаха да махнат Lambda Controla, защото го гледаха като "натровени", но аз не им разреших...
Ако може някой да помага? Благодаря :th_up !

antondonew
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с газова BRC на Golf3

Мнениеот antondonew » Съб 13 дек 2014 7:23

Една седмица няма кой да помогне!!! :banghead

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 13 дек 2014 13:02

Самия ключ отзад трябва да има болтче от което се регулират оборотите на които превключва. Провери контактите в буксата на ключа. Виж също да не се е размотал кажела от високоволтовия кабел на бобината. Ако всичко е наред - може просто ключа да се е повредил.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 14 дек 2014 7:51

Иди при други майстори, дето са наясно, че ламбда контролът едва ли има общо с това, че колата не иска да обърне на газ при определени условия :mhihi

antondonew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antondonew » Пон 15 дек 2014 7:07

Нямам намотан кабел на бобината. Ключа няма болт за регулиране. Няма хлабави връзки. Всичко се команди от Lambda Control, затова съм дал схема. Някакви други идеи?

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Пон 15 дек 2014 12:12

Е то ако ти е вярна схемата - не просто намотан кабел на бобината, ами направо връзки си има към нея. Черният кабел от куплунга на бобината трябва да е връзан към кафевият от ламбда контрола, а зеления - към сивия.

Ако наистина няма хлабави връзки - единственият друг вариант, за който се сещам е проблемни спойки по платките.

Щом години наред е обръщала на определени обороти, а сега не иска - значи платката просто няма информация за оборотите. От схемата виждам, че тази информация ламбда контрола взема от сигналите, управляващи бобината.

Търси проблема по връзките/трасето от бобината до ламбда контрола, или в куплузите/самата платка на ламбда контрола. Забележи, че щом колата си работи по принцип - нямаш проблем във връзката бензинов комп - бобина.

Успехи!

antondonew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antondonew » Вто 20 яну 2015 6:57

Здравейте отново. След оглед и смъкване на Lambda Control BRC установих окислени спойки по компонентите. Вътре платката е като "компютър" :cool . Има букса, от която се програмира. Почистих платката и няма изгорели елементи. Някой да ми каже къде има сервиз на газови BRC. Явно трябва да се програмира наново. Изгубила е заводските си настройки. Благодаря!

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Вто 20 яну 2015 9:11

Гугъл прави чудеса, не само по Коледа :biggrin
http://www.www.brc.bg/contacts

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 20 яну 2015 19:55

antondonew написа:Здравейте отново. След оглед и смъкване на Lambda Control BRC установих окислени спойки по компонентите. Вътре платката е като "компютър" :cool . Има букса, от която се програмира. Почистих платката и няма изгорели елементи. Някой да ми каже къде има сервиз на газови BRC. Явно трябва да се програмира наново. Изгубила е заводските си настройки. Благодаря!

Ако искаш да си спокоен махаш ламбда-контрола(цялата платка),слагаш ресет-реле,сменяш ключа и спираш с проблемите....направих го преди 4 години след като 4 години преди това си късах нервите...

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 20 яну 2015 20:06

Смяна на ключа, аз имах един дето по същия начин се прецака, после спря изобщо да обръща на газ и го смених с нов само че се наложи да взимам и преходник, но всичко беше Plug'n'Play и тръгна от раз...

antondonew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antondonew » Съб 14 фев 2015 12:43

Здравейте колеги. Ключето вътре има само 4 светодиода. Всичко се команди от Lambda Control Blitz има и 2-ри модул към Ламбда цонтрола. Как да си настроя превключването на оборотите? В момента на автоматично превключване при подаване на контакт "цъква" за 1-2 сек. на бензин и само се превключва на газ. Иначе при ръчно превключване няма проблеми обръща на газ и бензин. Искам да наглася да си превключва на газ около 2000 оборота. Качил съм схеми в 1-вия пост. Замерих напрежението на atuatora, който е на изпарителя и показва 12.8V постоянно. Някъде бях чел че трябва да варира от 0V-7.2V. Или това означава, че този atuator е постоянно отворен /не е стъпков мотор, а електромагнитен клапан!/ Благодаря.

http://obrazki.elektroda.pl/3197521300_1348233881.jpg
http://www.drypa.pl/photo1.php?plik=files/products/komp.blitz_z_silnikiek_krok.jpg&newx=500&newy=0
http://obrazki.elektroda.pl/1539782700_1392269717.jpg

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Съб 14 фев 2015 14:41

Не се занимавай с глупости.Това е толкова стара система,че и ония от БРЦ няма да ти обърнат внимание.
За целта се монтира автоматично копче,слага се тройник на маркуча към плочката и всичката електроника се изхвърля,защото няма кой да ти я настрои или да ти даде резервна част.
Обикновено им се скапват стъпковите моторчета дето играят ролята на на кранче.Явно при теб е станало нещо друго.
Окастрил съм поне десетина коли с уредби като твоята.След смяната с автоматично копче и тройник,хората си карат без проблем. :wink От твоята уредба остава само изпарителя,маркучите и клапана,които връзваш към новото копче.

antondonew
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK3 1.6 AEA Проблем с газова BRC

Мнениеот antondonew » Вто 03 мар 2015 8:43

Колега аз имам тройник преди плочката на газ. Вярно "атютатора", който играе роля на стъпково моторче на изпарителя не работи.Явно ще се маха тази lambda control,но няма ли да доведе до някакви проблеми и "гърмене" във въздушния филтър?
Трябва ли да се монтира клапа на кутията на филтъра? Някой ако може да даде схема на вързване с новия автоматичен превключвател. Какъв да бъде точно? Мерси.

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Мнениеот 4i4o-dido » Вто 03 мар 2015 13:24

Този мотор е моноинжекцион-не ти трябват никакви клапи.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 07 мар 2015 10:46

Е па като иска,може да намери да му монтират друг подобен ламбда контрол със стъпково моторче.Като разход едва ли ще усети разлика,като динамика нямам идея.По едно време се ях запалил и аз,ама ме разубедиха газаджиите...

Върни се в “Автогазови уредби”