спад на налягането на редуктор

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

спад на налягането на редуктор

Мнениеот mupk0 » Чет 05 мар 2015 7:52

4 цилиндъра 200 и няколко коня вече с принудително пълнене. Малко история : колата е с евросонда мимгаз разпробита на 6мм. Трасето до изпарителя е 8мм тръба. Изпарителя е Томасето Артик. Колата си я карах 10/11 месеца без дерт. Взе да придърпва при ускорение. Забелязах ,че работното налягане от 1.5 бара е паднало на 1.3бара на празен ход,а в ускорение пада до 0.7/8 . задържиш ли газта хоп 1.3 . свалих изпарителя и го моднах 1:1 както описват руснаците. Фрезовах го,разпробих го,затапих газта в оригиналният вариант и изрязах платната. Именно платното на течната фаза беше се разтегнало. На изпарената газ платното го разглобих,затапих аварийният изход и го сглобих. За около месец налягането беше бетон 1.5бара в ускорение със спад до 1.3. Онзи ден пак взе да прави чалъми. Гледам при ускорение пада до 1бар. Покарах я така и вчера се изнервих и откачих вакуума от изпарителя. Затапих го ,за да си чете газта и воала..колата взе да си ускорява нормално. Снощи и днес сутринта я карах и реално не съм я закачил още на комп,но притрисането от бедно изчезна. Колата въпреки всичко над 4500 пак се обръща на бензин. След малкият тунинг по мотора това беше като страничен ефект,но той не ми е дразнещ проблем. Някой има ли идея ако сменя платното на изпарителя дали би се оправил проблема или да не се занимавам въобще и да сложа друг редуктор. Замислях се за Меджик 3 Пауър и Алекс Шарк 1500mbar...преди като извадя вакуума и колата умираше,което ме подсеща да не би платното да си е заминало. По спомен мога да го сменя без да свалям изпарителя в предвид ,че е реално едно капаче без да има вода при него. Благодаря предварително

Върни се в “Автогазови уредби”