gogul написа:Miki написа:dino написа:...Възможно ли е да е запушена системата която минава за охлаждащата течност? Изпарителя е много топъл, даже горещ при работа. ...
Това не е възможно, защото иначе двигателя ще ти загрява.
...
Колега Miki ,ако е запушено охлаждането или по-точно казано -отоплението на изпарителя това не би довело до прегряване на двигателя,освен ,ако не е свързан супер идиотски към охладителната система ...
Колега gogul, след като изпарителя му е горещ то е ясно, че не е запушено в отклонението до него, а ако е някъде другаде, то тогава ще загрява.
gogul написа:... А относно проблема на колегата Dino-залагам на ток,най вече кабели.Отвори капака на колата на тъмно и виж дали не става дискотека-да ти светкат кабелите на свещите!
Това не е лошо да се погледне, но щом
dino написа:.... работи безупречно на бензин....
едва ли това е проблема, защото щеше да се давичка и на бенц.
@dino - загрява само на градско или и на дълго? Може наистина термостата да не ти отваря, но може и датчика за включване на вентилатора да ти е развален - възможно е да се включва само втората (бързата) степен. (според мен това е по-вероятно)
А газовия клапан е този, който е вързан на магистралната тръбичка, която идва от бутилката към двигателния отсек. Къде точно е монтиран не знам - зависи къде му е било удобно на газаджията, който го е слагал.
Двигателя има ли тяга на газ, или едвам набира? На мен ми се е случвало клапана и тръбичките до такава степен да са задръстени, че колата на газ буквално можеше да работи само на празен ход. От клапана излезе толкова боклук, че можеше да се напълнят две кибритени кутийки. Свалях и магистралната тръба и я чистих с тел, беше се тотално запекла. Това на колата на бащата преди време (Волга ГАЗ24)

. И преди да откаже съвсем имаше същите симптоми като при теб (на бенц беше като хала).
Та според мен щом работи безупречно на бензин, а прави мизерии на газ или е нещо задръстено, или са мембрани. А това със загряването обезателно го оправи. Аз заради прецакана първа степен на включвателя и заради неработеща стрелка на температурата (и бензина) заради идиотския интегрален стабилизатор на таблото се наложи да сменям гарнитура на главата.