Изпарител, отново в действие след, спиране за кратко?!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Golfan_93
Автомобил: Golf MK III
Двигател: ABD 1992

Изпарител, отново в действие след, спиране за кратко?!

Мнениеот Golfan_93 » Сря 25 мар 2015 16:38

Здравейте колеги, много ми беше трудно да формулирам темата на въпроса си но както и да е.

Въпроса ми е следният а именно дали след като съм свалял газовата бутилка и вече 6 месеца карам колата на бензин но изпарителя си седи в системата и през него си минава антифриза ежедневно, сега когато се реших отново да слагам газовата бутилка и изпарителя отново да работи ще имам някакви проблеми?!

Тъй като свалях газовата бутилка поради това че трябваше да сменявам бензинова помпа, и след това вече 6 месеца по късно още не съм я слагал. Дали ще сработи както е било. (ся не казвам че ако тряя леко да се пипне е проблем)

Дали е възможно сега като 6 месеца е била "суха" вътре мембраните са се съсипали?!

Меррси предварително за отговорите.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Изпарител, отново в действие след, спиране за кратко?!

Мнениеот kris11 » Сря 25 мар 2015 20:36

щом не си разкачал маркучите за антифриза към изпарителя - значи - охл. течност си циркулира. По въпроса за мембраните - не си казал на колко години са.По принцип след 3-4-5г и палене на газ в студ се вдървяват. Освен това и на клапаните за ниско и високо налягане гумените уплътнения се подбиват и трябва смяна / иначе - проблеми с ПХ , то и при вдървена мембрана на ниско налягане също. От клапаните също проблем с Пх, палене .

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Сря 25 мар 2015 21:15

Изпарителя е нов на 1 год дали има дали няма италянски към 7 месеца е каран и ся 4 месеца не е.

И по въпроса сега преди отново да сложа бутилката купих чисто нов клапан Ловато такъв който при почистване не е нужно да се свалят от тръбите на газовата за да е по удобно. Така че клапана ще е чисто нов.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 25 мар 2015 21:31

Нищо му няма.Най много след като пак го подкараш на газ,да иска настройка на празния ход след някой друг километър :wink

Потребителски аватар
Golfan_93

Мнениеот Golfan_93 » Сря 25 мар 2015 21:45

И аз така мислех то е същото горе долу като да не си си карал колата. Поне така мисля де...

Върни се в “Автогазови уредби”