Здравейте!
Колата е Бора 2,3L 1999г. V5 - AGZ с ГИ- Компютър - ГазИтали; Изпарител - Стефанели Гео 110М.
При палене винаги на бензин, точно когато мислиш, че вече си запалил и пускаш ключа, колата гасне. Друг път, когато запали малко понижава оборотите и ги стабилизира, но тези неща не ги прави винаги.
Някой имал ли е подобен проблем?
Благодаря Ви!
Бора 2,3L 1999г. V5 - AGZ Гаснене при палене и мени обороти.
Бора 2,3L 1999г. V5 - AGZ Гаснене при палене и мени обороти.
Последна промяна от INJENERA1 на Пет 17 апр 2015 17:51, променено общо 2 пъти.
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
Re: Гаснене при палене и мени обороти.
Вчера сутринта ми се наложи да въртя малко по-продължително от обикновено и въобще не запали. Помъчих я отново и запали, но въобще не вървеше. Покрай Велик ден я рових - проверявах въздушният филтър в какво състояние е, маслото как е, гледах и маншоните на предните карета, такива работи.
Явно бях разбутал нещо. След смяна на горивата в движение и идентично поведение на мотора стигнах до извода, че най-вероятно имам проблем с дебитомера. При последващо спиране - разкачих буксата на дебитомера, поусуках кабела, и я закачих отново.
Ами оправи се колата.
Сега за тази събота и неделя ще трябва да я отворя съвсем тази букса за да я видя защо ми прави номера - явно има някакво прекъсване под маншончето...
Мисълта ми беше - търси хлабава връзка някъде по инсталацията.
Явно бях разбутал нещо. След смяна на горивата в движение и идентично поведение на мотора стигнах до извода, че най-вероятно имам проблем с дебитомера. При последващо спиране - разкачих буксата на дебитомера, поусуках кабела, и я закачих отново.
Ами оправи се колата.
Сега за тази събота и неделя ще трябва да я отворя съвсем тази букса за да я видя защо ми прави номера - явно има някакво прекъсване под маншончето...

mrpetrov написа:Вчера сутринта ми се наложи да въртя малко по-продължително от обикновено и въобще не запали. Помъчих я отново и запали, но въобще не вървеше. Покрай Велик ден я рових - проверявах въздушният филтър в какво състояние е, маслото как е, гледах и маншоните на предните карета, такива работи.
Ами оправи се колата.
Къде се намира тази букса на дебитомера?
- mrpetrov
На моята е тръба с датчик в нея след кутията на въздушният филтър. За твоята - не знам, ще трябва да ровя. Може би ще се включи някой с повече знания по V5?
- mrpetrov
Колега, напиши подробности за колата - код на мотора, година, че така не знам какво търся....
mrpetrov написа:Колега, напиши подробности за колата - код на мотора, година, че така не знам какво търся....
Код на мотора - AGZ, a годината 1999
- mrpetrov
Ето къде да гледаш, колега:
Стига да не ме лъже аутодатата...
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Ако имаш вагком колега си провери и адаптациите как са ти, че от там също може да ги прави тези магарии.
mrpetrov написа:Ето къде да гледаш, колега:
Не разбрах какво да гледам там?
jijane написа:Ако имаш вагком колега си провери и адаптациите как са ти, че от там също може да ги прави тези магарии.
Адаптациите на кое по-точно?
-
- Автомобил: Караше Honda Civic
- Двигател: D14Z4 1998
Re: Бора 2,3L 1999г. V5 - AGZ Гаснене при палене и мени обор
На бензиновия компютър разбира се. Ако се е адаптирал към смесите на газ, сутрешното студено палене е точно такова, каквото е описано от теб.
Re: Бора 2,3L 1999г. V5 - AGZ Гаснене при палене и мени обор
jijane написа:На бензиновия компютър разбира се. Ако се е адаптирал към смесите на газ, сутрешното студено палене е точно такова, каквото е описано от теб.
Ако се е адаптирал или, ако НЕ СЕ Е адаптирал? Не схванах! Защото, ако се е адаптирал трябва да няма проблеми или аз греша?
mrpetrov написа:Ето къде да гледаш, колега:
Прилагам снимка! Една от тези двете букси ли е дебитомера?
Много благодаря!
- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Автогазови уредби”