Здравейте,
Автомобила не е VW, но имам регистрация в този форум и доста пъти съм намирал полезна информация тук. Като един от форумите с най-много членове бих искал да се обърна към вас за мнение, като се надявам това че непринадлежа на VAG семейството да не е проблем.
Карам Хонда Сивик 2006г 1,8 двигателя. Това което ме дразни е, че след монтажа на ГИ, показанията на нивото на бензина взеха да показват грешно. В смисъл, кара се на газ, но стрелката продължава да пада, все едно изразходва от бензина. Монтьорите казаха, при някой френски автомобили е така, явно и тук е по този начин, да дурпа инфо от изминатите километри. Казаха, като сипеш бензин за 10 лв. Ще се върне на верното положение. Хубав сервиз е, много добре инсталираха системата и много подробно отговаряха на всичките ми въпроси, но това малко ... не ми хареса.
Вчера си мислих има ли вариант, чрез някакво допълнително ключе да симулирам на определен интервал, някакво рестартиране на системата, било то някой модул, бензинова помпа или нещо друго, което един вид да опресни показанията?
Не съм много добре запознат с тоците и автомобилните схеми. Именно поради това ми е необходима вашата помощ.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Грешни показаня на бензиномер след монтаж на ГИ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Грешни показаня на бензиномер след монтаж на ГИ
Изглежда сякаш ги намираш за виновни за това, а на първо четене не изглеждат виновни. Има и други коли, които "движат" стрелката за гориво според изминатото разстояние, а не според реалното ниво до "рестарт".4on4on написа:... Хубав сервиз е, много добре инсталираха системата и много подробно отговаряха на всичките ми въпроси, но това малко ... не ми хареса. ...
На твое място не бих "творил" по колата.
Не в никакъв случай не ги намирам за виновни. Просто се надявах да излязат с някакво решение, а не констатации. Но явно няма нищо измислено по въпроса. Това е и идеята на темата, ако някой има някакво решение да сподели. Ако е прекалено сложно или "рисковано" за автомобила не бих правил никакви манипулации.
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
https://www.fobosgas.com/product/709/emulator-a-e-b-393h-tip-h.html
Би било добре хората които са монтирали уредбата да го монтират.
Би било добре хората които са монтирали уредбата да го монтират.
Благодаря ти SpeeDLine, ще попрочета малко и после ще питам майсторите какво мислят по въпроса.
Нека се включат ако има колеги с инсталирана такава джаджа.
Нека се включат ако има колеги с инсталирана такава джаджа.
Монтирал съм такъв емулатор на Хонда ,работи без проблем,незнам защо не са ти го калкулирали в цената.
Ако си от София, би ли споделил къде си го монтирал, и на лично става. Или ако ти си човека, твой координати.
Поръчах си такъв емулатор, утре ще се чуя с хората от сервиза, но ми се ще да имам и резервен вариант. Бързо ли става монтажа на това устройство?
Благодаря!
Поръчах си такъв емулатор, утре ще се чуя с хората от сервиза, но ми се ще да имам и резервен вариант. Бързо ли става монтажа на това устройство?
Благодаря!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ще ме извинявате че спамя в темата, ама за 60 лв каквото ще да показва скапания бензиномер
Ще цитирам нещо написано от един друг форум, вярно ли е или не, не знам. Проблема не е някакъв голям, важен и спешен, но просто ме дразни и ако това е решението бих искал да го оправя.
" Когато колата се кара на газ бензиномера отчита че бензина свършва и така докато достигне резервата.Има коментари че когато бензина достигне до показание нула е възможно колата да спре да пали защото бордкомпютъра така командва електрониката."
"За да се растартира показанието трябва да се зареди поне 5 л. бензин.Това е добре до момента в който се напълни резервоара до горе после :?: .
Решението е слагането на емулатор за ресетване на показанието на бензиномера който ресетва постоянно данните от бензиномера и той показва постоянно вярното количество гориво а от там и данните в бордкомпютъра ."
" Когато колата се кара на газ бензиномера отчита че бензина свършва и така докато достигне резервата.Има коментари че когато бензина достигне до показание нула е възможно колата да спре да пали защото бордкомпютъра така командва електрониката."
"За да се растартира показанието трябва да се зареди поне 5 л. бензин.Това е добре до момента в който се напълни резервоара до горе после :?: .
Решението е слагането на емулатор за ресетване на показанието на бензиномера който ресетва постоянно данните от бензиномера и той показва постоянно вярното количество гориво а от там и данните в бордкомпютъра ."
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
4on4on написа:Ще цитирам нещо написано от един друг форум, вярно ли е или не, не знам. Проблема не е някакъв голям, важен и спешен, но просто ме дразни и ако това е решението бих искал да го оправя.
Абсолютно вярно,изпитано и потвърдено.
Малиии лоша работа, виж тез компютри за ква беля са значи :) Дано утре ми пристигне емулаторчето и шефовете да благоволят да ме приемат...
Хора, моля за съдействие от запознатите.
Днес ми пристигна емулаъора за бензиномера 393H, за Хонда Сивик 1,8, какъвто е моя модел.
Вързах го, както си е по схемата, но нещо неуспя да ресетне показанието на стрелката.
На самата кутийка свети един червен диод, независимо дали е на бензин или газ.
Ток от газовия клапан взех от кабела, който минава под колата, пробвах го, когато е на газ подава сигнал и има +, когато е на бензин съответно няма ток.
На снимките по долу се вижда как е вързано, както и самата схема. В книжката пишеше че рестартирането отнема около 5 мин, пробвах я 5 на бензин, 5 на газ, 5 в движение ... нищо.
Имате ли някакви предложения как да го подкарам това. Чудя се този оранжевия на схемата дето пише do not connect, едва ли са имали предвид да го одрежа?

Днес ми пристигна емулаъора за бензиномера 393H, за Хонда Сивик 1,8, какъвто е моя модел.
Вързах го, както си е по схемата, но нещо неуспя да ресетне показанието на стрелката.
На самата кутийка свети един червен диод, независимо дали е на бензин или газ.
Ток от газовия клапан взех от кабела, който минава под колата, пробвах го, когато е на газ подава сигнал и има +, когато е на бензин съответно няма ток.
На снимките по долу се вижда как е вързано, както и самата схема. В книжката пишеше че рестартирането отнема около 5 мин, пробвах я 5 на бензин, 5 на газ, 5 в движение ... нищо.
Имате ли някакви предложения как да го подкарам това. Чудя се този оранжевия на схемата дето пише do not connect, едва ли са имали предвид да го одрежа?

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Не мога да се ориентирам от схемата кое е към резервоара?
Съответно да не би да си обърнал местата на розов/черно и бял с които прекъсваш тънкия зелен
Иначе би трябвало да си работи чудото.
Съответно да не би да си обърнал местата на розов/черно и бял с които прекъсваш тънкия зелен

Bai Sando написа:Не мога да се ориентирам от схемата кое е към резервоара?
Съответно да не би да си обърнал местата на розов/черно и бял с които прекъсваш тънкия зелен![]()
Към резервоара, не знам какво имаш предвид. Кабелите които идват от резервоара са тези в ляво на схемата, ориентирай се по начертаната ръчна спирачка.
Има едно кабелче, което е синьо на цвят и трябва да се върже към клапана на газовата (плюса), този сигнал го прихванах, от кабела на газовата, който е под купето.
А инаже розово черното е вързано на зеления, който се подава от бензиновата помпа, а белия е вързан на зеления, който отива напред към двигателя, така е показано и на схемата.
Не го разбирам защо не работи...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Значи връзването му е ок.
Обади се на тия от Фобос в понеделник и им обясни за какво става въпрос,може пък да те ориентират за някакъв чалъм.
Все пак не са му малко парите на тоя емулатор.
Обади се на тия от Фобос в понеделник и им обясни за какво става въпрос,може пък да те ориентират за някакъв чалъм.
Все пак не са му малко парите на тоя емулатор.

Върни се в “Автогазови уредби”