Здравейте колеги, моите проблеми се появиха след един проливен дъжд. На сутринта слизам да запаля колата и тц, неще да запали. Бях я оставил на газ предната вечер. Обръщам на бензин и паля, тръгвам и по булеварда прехвърлям на газ ама няма никой. Впоследствие установих, че ми е свършила газта в бутилката и то защо? Вечерта след като съм изгасил колата, газовия клапан не е спрял подаването на газ. Пръсках клапана отгоре, отгоре, както и кабелните обувки свързани към клапана с WD40 и го докарах до там, че понякога изключва подаването на газ към изпарителя, понякога не. За това в момента винаги гася колата само от копчето за превккючване бензин/газ, като го слагам на междинка, за да съм сигурен, че спира газта. Прави ми впечатление, че в купето се чува някакво цъкане като се превключват горивата, което ме навежда на мисълта, че може би има някъде и реле, което може да се е прецакало. А всъщност, защо не е и от копчето да е? Вие как мислите, дайте акъл?
Колата е passat b3 с обикновена газова уредба с вакумен изпарител voltran.
Прилагам снимка на клапана. То всъщност релето май си е на него а не в купето? Интересно защо не изключва газта като изгася колата и не е на контакт...
http://www.img-share.eu/f/images/82/IMG_20150527_214939jI71NOu_sredna.jpg
Газов клапан, или реле? Не изключва подаването на газ.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Газов клапан, или реле? Не изключва подаването на газ.
Ако изпарителя ти е вакумен,то когато колата е изгасена,не би трябвало да пропуска газ към мотора.Ако изпуска и на загасен,по-добре го смени.При твоята система единственото нещо което спира притока е газовия клапан.Най-добре спри газта от бутилката,отвий му чашката от долу и му изчисти филтъра.По някога от многото боклуци в него се задръства и не успява да затвори добре.
- m0v3r
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: EZ 1988
- Контакти:
Не разбрах има ли реле все пак? Защото когато от газ пускам на междинка, не се чува цъкането в моментите когато не спира газта, но лампичките за индикация на копчето си работят коректно и най-вероятно него можем да го изключим като вариант? Аз сякаш клоня повече към проблем с реле, което не захапва всеки път.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Сменяй го колега, 15 - 20лв струва. На клапана има реле със закачени две жички.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Най вероятно клапана задържа.Трябва да се разглоби и почисти добре.Би трябвало да има и някаква пружина вътре, която да го държи нормално затворен, когато соленоида не е под напрежение, но не си спомням много добре.Може и тази пружина да се е скапала.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Може и да има реле, може и да няма. Зависи от ключа и от майстора как го е направил. Вероятно клапанът ти изпуска газ или както ти каза Сандо имаш и проблемен изпарител с недобре уплътнен канал между първа и втора редукционна камера (преставлява една вилка с гумичка, ако не ме лъже паметта). Имах подобен проблем - рециклирах си изпарителя и направо смених клапана, щото не ми се занимаваше да му търся уплътнение на буталцето, което спира притока на газ.
Когато оставиш колата на газ и я изгасиш имаш ли 12В на кабела към клапана? Малко ме съмнява, но все пак виж и това.
Когато оставиш колата на газ и я изгасиш имаш ли 12В на кабела към клапана? Малко ме съмнява, но все пак виж и това.
Върни се в “Автогазови уредби”