Газов инжекцион Агис на Бора 2.0 115- свети чека
- bate
- Автомобил: Бора 20 115
- Двигател:
Газов инжекцион Агис на Бора 2.0 115- свети чека
Здравейте. Монтираха ми газов инжекцион Агис на Бора2.0 AQY 115. Проблема е че въпреки всички корекции и настройки на газовата, след по дълъг или по кратък интервал от километри, светва чека. Грешките в по вечето случаи са и твърде бедна смес и твърде богата - едновременно. Корекциите на газовата карта се правят така , че тя напълно покрива графиката на бензиновата и пак светва тъпия чек. Ламбдата варира от 0.1 до 0.7, което до колкото разбирам е напълно в границите на нормалното. Не знам как да го изгася този чек завинаги. Гледах някакви схеми които са за коли без катализатор - втулка или връзване на кондензатор и съпротивление на втората сонда, но при мен проблема с чека е само на газ. Дали мога с ВАГ КОМа да изгася този чек завинаги?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Газов инжекцион Агис на Бора 2.0 115- свети чека
Това е масов проблем за мотора 115 к.с. от тия години.
На почти всички тойоти също свети чека от същите грешки които натрупва на газ.
Изход има,или се връзва Г.И. с ОБД който автоматично си трие грешките и чека не свети или се връзва едно емулаторче към ОБД което трие грешките щом колата е на газ.Последното съм го пробвал на едно пежо и една тойота и действа.
Иначе Агис не са лоши и се справят добре като цяло.
На почти всички тойоти също свети чека от същите грешки които натрупва на газ.
Изход има,или се връзва Г.И. с ОБД който автоматично си трие грешките и чека не свети или се връзва едно емулаторче към ОБД което трие грешките щом колата е на газ.Последното съм го пробвал на едно пежо и една тойота и действа.
Иначе Агис не са лоши и се справят добре като цяло.
- calidad
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 2.0 AZH 4motion
- Контакти:
напиши каква грешка дава ! номерът и !
- KBK
- Автомобил: VW PASSAT b5.5
- Двигател: 2.0i AZM
Колега, решението е добра настройка на ГИ - казвам ти го от личен опит (а грешките са Р0171 и Р0172 най-вероятно). Кой прави настройките, в смисъл ти или газаджията и как ти я настройва - на място или и на място и в движение? А случайно да си сменял нещо по всукателния тракт на колта или пък да са ти сваляли всмукателния колектор при монтиране на ГИ и да не са сменили уплътненията?
Сега ще потърся темата в която съм описъл моя проблем (който на 100% се препокрива с твоя) и как съм го решил.
Сега ще потърся темата в която съм описъл моя проблем (който на 100% се препокрива с твоя) и как съм го решил.
Върни се в “Автогазови уредби”