Здравейте,
Тъй като в момента нямам финансовата възможност да взема нова газова уредба, се насочих към втора ръка.
Имам оферта за употребяван фобос 1, още не е демонтиран от ударен голф 3, аналогичен на моя. Газовата си има сервизна история, като човека ме уверява, че е читава.
Офертата е 300лв за всичко.
Как Ви се струва като цена?
Предполагам няма как да съм 100% сигурен, че всичко е както ми го описват, но поне дайте някакви напътствия, видимо слаби места и за какво да гледам преди покупката.
Също така да ме насочите към майстор, който се занимава с монтаж на употребявани газови в София/Бургас и ориентир за цена за монтаж.
Благодаря предварително!
Употребяван фобос 1
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Употребяван фобос 1
по добре си намери човек да ти направят отстъпка и сложи нова. Уредбата е хубава, но за монтаж ще дадеш още 100лв и стават 400, тръбички ще купиш нови може нещо да се наложи да се смени... Аз сложих нова такава за 750лв с 2години гаранция, монтаж, нивомер, бутилка на резервната, не мисля, че за грубо 200лв разлика си струва.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
https://fobosgas.com/page/137/visok-klas-gazova-inzhektsionna-sistema-fobos-1-4-tsilindara.html
1000+++ лева ???
Отстъпката трябва да е 50%, грубо
.
1000+++ лева ???
Отстъпката трябва да е 50%, грубо

-
- Автомобил:
- Двигател:
DoH_KuXoT написа:по добре си намери човек да ти направят отстъпка и сложи нова. Уредбата е хубава, но за монтаж ще дадеш още 100лв и стават 400, тръбички ще купиш нови може нещо да се наложи да се смени... Аз сложих нова такава за 750лв с 2години гаранция, монтаж, нивомер, бутилка на резервната, не мисля, че за грубо 200лв разлика си струва.
Най-ниската оферта за този клас газова, която аз намерих е 1050лв. Употребяваната ще ми дойде дори с монтажа на 50%. Знам, че ново е по-добре.
ами имаш вариант за Megajet - това е фобос направен за голяма фирма за монтаж на газови уредби. Компа вътре е едно към едно, и кутия и всичко, кабела за диагностика и настройки е един и същ, имам го и съм пипал и по двете уредби. Изпарител Ловато, копче ловато, дюзи ловато. А цената е доста по-надолу. Никога не бих си сложил газова уредба втора ръка. Чисто нова уредба при 750лв се избива за 7500км което е 1/3 от годишния ми пробег. Да рискуваш да почнеш да купуваш изпратиели, дюзи, защото тези са на незнайни километри...
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Цената 300 лева за фобос1 е доста добра.Аз постъпих като теб преди две години-купих втора ръка ГИ,но фобоса го купих за 430 лева.Вече две години и около 50 хиляди км. няма никакви грижи.
За да нямаш проблеми,моето мнение е че,като купиш уредбата,следва задължително смяна на мембрани и всички гумички и "О" пръстени по изпарител и клапани.Също и проверка на хода на буталцата на газовата рейка,ако има нужда и там смяна на буталца и пружинки.
Тъй като аз сам си монтирах моята уредба,трябва да спомена,че да монтираш вече ползвана уредба има своите недостатъци.Кабелажа беше рязан и на места се наложи снаждане или подмяна на някои кабели.
Повечето газаджий знаят че е зор да слагаш втора ръка уредба и ще трябва да се договаряш за цената.
В заключение мога да кажа че е рисково да се вземе втора ръка уредба,но пък ако всичко е работещо,даже и да сменяш мембрани и т.н. цената ти идва на 50% надолу а то не е малко върхо 1000+лева.
Премисли го и успех.
За да нямаш проблеми,моето мнение е че,като купиш уредбата,следва задължително смяна на мембрани и всички гумички и "О" пръстени по изпарител и клапани.Също и проверка на хода на буталцата на газовата рейка,ако има нужда и там смяна на буталца и пружинки.
Тъй като аз сам си монтирах моята уредба,трябва да спомена,че да монтираш вече ползвана уредба има своите недостатъци.Кабелажа беше рязан и на места се наложи снаждане или подмяна на някои кабели.
Повечето газаджий знаят че е зор да слагаш втора ръка уредба и ще трябва да се договаряш за цената.
В заключение мога да кажа че е рисково да се вземе втора ръка уредба,но пък ако всичко е работещо,даже и да сменяш мембрани и т.н. цената ти идва на 50% надолу а то не е малко върхо 1000+лева.
Премисли го и успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпросната газова е на същия автомобил като моя. Предполагам, че има вероятност да използвам директно кабелните връзки и маркучи. Даже мисля да взема надупчения колектор директно от колата донор.
Оказва се, че май ще трябва сам да правя демотажа на газовата. Технически грамотен съм и не съм с 2 леви, но все пак ще се радвам някой да сподели кратки инструкции, поредността за демонтаж, специфики и трудности.
Оказва се, че май ще трябва сам да правя демотажа на газовата. Технически грамотен съм и не съм с 2 леви, но все пак ще се радвам някой да сподели кратки инструкции, поредността за демонтаж, специфики и трудности.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Все пак не е зле да сложиш поне нова бутилка.
-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
аз съм с фобос1 втора ръка вече година и никви ядове, слагай смело
Успех!!!!

- ivan_pop
- Автомобил: OVB
- Двигател: X18XE1
DoH_KuXoT написа:ами имаш вариант за Megajet - това е фобос направен за голяма фирма за монтаж на газови уредби. Компа вътре е едно към едно, и кутия и всичко, кабела за диагностика и настройки е един и същ, имам го и съм пипал и по двете уредби. Изпарител Ловато, копче ловато, дюзи ловато. А цената е доста по-надолу. Никога не бих си сложил газова уредба втора ръка. Чисто нова уредба при 750лв се избива за 7500км което е 1/3 от годишния ми пробег. Да рискуваш да почнеш да купуваш изпратиели, дюзи, защото тези са на незнайни километри...
MegaJet повече от година вече не е Фобос.Тази голямата фирма се отказа от услугите на Фобос.
А втора ръка ГИ ако не го видиш как работи преди да го купиш си е риск.Ама риск печели,риск губи!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Фобос не са лоши.И аз съм с такава и нямам ядове,но си я монтирах сам и всичко си направих прекарах както си трябва.
За 300 кинта си е оферта,монтажа ти е около 150 лв някъде.Все пак е хубаво да напишеш и какви са рейката и изпарителя,щото ако са някакви ментета,ще ти излезне солено.
От фобос доста газаджии се отказаха,понеже не си поемат коректно рекламациите.Мотаят се по 2-3 месеца,а през това време клиента чака и накрая става кофти и за двете страни.
За 300 кинта си е оферта,монтажа ти е около 150 лв някъде.Все пак е хубаво да напишеш и какви са рейката и изпарителя,щото ако са някакви ментета,ще ти излезне солено.
От фобос доста газаджии се отказаха,понеже не си поемат коректно рекламациите.Мотаят се по 2-3 месеца,а през това време клиента чака и накрая става кофти и за двете страни.
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След като ти ще си демонтираш уредбата ще си видиш и последователността на монтаж.Но както писаха по горе,кажи с какви компоненти е уредбата.И аз монтирах на скоро втора употреба газов инжекцион. Но си дойде с букси и част,дори,от кабелажа.Та нямаше проблем при свързването и.Другото което не е маловажно.Има ли си документи тази уредба.Защото ще трябва ,ако искаш,да я регистрираш.Иначе цената, като такава е добра.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Коя версия е този Фобос-1? Има стари, за които няма сензори.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, има сервизна книжка. Рейката е сменена началото на 2015 с нова - RAIL IG1 2ohm.
Изпарителя е tomasetto at09 с подменени мембрани пак някъде там.
Бутилка олимпик
нивомер easygas
Изпарителя е tomasetto at09 с подменени мембрани пак някъде там.
Бутилка олимпик
нивомер easygas
-
- Автомобил:
- Двигател:
щом е ударена тази кола не се знае колко време е стояла така 100% на изпарителя ще трябва да се сменят мембраните отделно тръбичките няма как да я свалиш и пак да я монтираш гаранция ще се пречупи сам си направи сметката колко още ще се наложи да дадеш и дали има смисъл да купуваш втора употреба
но все пак успех
но все пак успех
Върни се в “Автогазови уредби”