Golf 3 GTI обикновена газова - размисли за ГИ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Golf 3 GTI обикновена газова - размисли за ГИ

Мнениеот kaiser666 » Чет 06 авг 2015 14:49

Преди две седмици се сдобих с 3ка ГТИ с 2е мотор. Има монтирана обикновена уредба Ланди ренцо. И работи доста добре, не върви като на бензин, но си върви стабилно и баирите не я плашат, за разлика от стария ми пасат Б3 1.8 моно. :mhihi Разхода е около 10 на сто.
Газта е вкарана директно в кутията на въздушния филтър. Близо 1000км нямах никакви проблеми, докато не качих още 4 човека в колата и започна при натоварване да гърми, първия път така изтряска, все едно че ми гръмна балон в лицето. После по разни баири още 4-5 пъти пукна в рамките на 300км. Обяснявам си го, че мотора не може да отработи горивната смес, натрупва се повечко по тръбите, най-вероятно може да изпуска от някъде и гръми. Докато, когато си я карам празна е доста пъргава и не се насъбира толкова горивна смес.
Въздушната кутия и маркуча са си здрави. Няма, клапан за разтоварване - "кихалка", но се чудя дали да не монтирам един поне за мое успокоение.

Струва ли си да минавам на ГИ. Въртят ми се мисли за система втора употреба, но знам че на този мотор трудно може да се настрои ГИ и най-вероятно ще се вкарам в по-голям филм.

Потребителски аватар
Daniel Kuntov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: GTI 2.0 8V AGG

Re: Golf 3 GTI обикновена газова - размисли за ГИ

Мнениеот Daniel Kuntov » Чет 06 авг 2015 15:03

И аз съм карал по баир с пълна кола не ми се е случвало да гърми.Провери си всичко по запалването делко, кабели ,свещи,бубина.Провери и въздушния филтър да не е запушен и въздуховода му да не смуче въздух от някъде.И иди на една хубава настройка на газовата.Аз съм с 3-ка мотора е АГГ и при мен не гърми при никакви обстоятелства(сменил съм всичко което описах),върви си добре,не е както на бензин найстина.Кихалка сложи задължитено!За ГИ по добре нов.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 06 авг 2015 15:12

2E с обикновена газова ми е гърмял, като го настъпя по-рязко.
Доскоро карахме у нас тоя мотор с ГИ BSM и вървеше чудесно. Разход малко под 12 газ плюс 0.5-1л бензин на 100км градско без задръствания и много светофари - за мен беше приемлив.
Ако имаш възможност, слагай ГИ!

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 07 авг 2015 13:02

Като се замислих, тя гърмеше между 2-3к оборота. И снощи докато я карах в този диапазон има две леки придърпвания, смених кабелите с други и ми се струва, че придърпването изчезна. Дано не пука скоро пак.

Ако изпадне някой лев ще слагам някога ГИ.

Върни се в “Автогазови уредби”