Голф 4 прехвърля на бензин

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
fermer 10
Автомобил:
Двигател: AFN ABU

Голф 4 прехвърля на бензин

Мнениеот fermer 10 » Пон 03 авг 2015 11:04

Здравейте колеги колата е голф 4 с мотор AKQ колата е на приятел, проблема е следния сутрин като запали и поработи си включва на газ , на обяд ако се запали прехвърля на бензин .Колата е с Газов инжекцион някъкъв турски който не работи когато е топла ,карана е при 2-3 майстори но и така не установиха проблема.

Последна промяна от fermer 10 на Пон 03 авг 2015 15:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 прехвърля на бензин

Мнениеот Tipsy » Пон 03 авг 2015 14:35

Като не иска да върви на газ проверете дали стига газ до изпарителя. Моята имаще същите симптоми - като поседи повечко на слънце и все едно бутилката е празна и това още пролетта, със затопляне на времето напълно отказа да върви на газ. Локализираха проблема в електромагнитния клапан и след смяната му всичко си дойде на място.

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimcho88 » Пон 03 авг 2015 20:21

аз имах подобен проблем, при мен изобщо не прехвърляше на газ, оказа се някакъв мап сензор.

Потребителски аватар
fermer 10
Автомобил:

Мнениеот fermer 10 » Сря 05 авг 2015 9:17

Електромагнитния клапан е сменян с нов италиянски без резултат.Колега обясни за този мап сензор ,че филма стана голям.. :banghead

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimcho88 » Сря 05 авг 2015 19:53

нямам представа как изглежда, ходих при едни майстори и ми го смениха около 120 лв. беше.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 05 авг 2015 20:10

Щом е само когато е топло е за клапан.Щом е с газов инжекцион,клапана е възможно да е на самия изпарител.
Сега са напускали страшни ментета на на клапани и изпрители подобни на томасето и р-уно,половината не могат да избутат и един месец в жегите :neutral

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimcho88 » Сря 05 авг 2015 20:49

възможно е, най добре отиди при печени газаджии да ти решат проблема, така май нема минеш, няма нужда да сменяш всичко едно по едно, може да се окаже нещо дребно.

_B4_
Автомобил: Passat B4
Двигател: ABS 1994

Мнениеот _B4_ » Сря 05 авг 2015 22:20

Абсолютно идентичен проблем, на студено няма проблем-напече ли слънцето не превключва на газ. Проверих клапаните-работят. Огледах кабелните обувки и една връзка ми се видя съмнителна, отрязах я и смених кабелната обувка и нещата заспаха. Така че и всичките да ги подмениш /не са много/ нито е скъпо, нито е философия, но пък има голяма вероятност да оправиш проблема.

Потребителски аватар
fermer 10
Автомобил:

Мнениеот fermer 10 » Чет 06 авг 2015 8:03

Благодаря ви много колеги ,ще се съобразя с всички ваши препоръки а относно качествените газаджии колата е ходила уж при най добрия в Разград Младен се казва и сервиза му е в двора на механотехникума но ми разби представата за много добър явна момчето се е специализирал в 1-2 марки уредби и нататък е в шах .А има ли възможност ако датчика за температура на двигателя се ебава от там да идва и проблема до колкото разбрах компа на газовата взима информация от този датчик ил съм в грешка.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 06 авг 2015 18:04

Ако е от термо датчика ще си мига диодчето,все едно е студена и чака да загрее.Щом опитва да мине на газ и веднага прехвърля на бензин,значи,че няма газ и мап-а отчита ниско налягане.Ако проблема е от мап сензора няма да го парви само в жегите.Проблема е типичен за неотварящ клапан или хлабави връзки към него.
Погледни и бушончето да не е хлабаво или с клеясали обувки.

Потребителски аватар
fermer 10
Автомобил:

Мнениеот fermer 10 » Пет 14 авг 2015 8:30

Колеги проблема е разрешен , оказа се клапана на бутилката и понеже уредбата е слагана в турция колегата е пътувал там до най близкия официален сервиз на Атикер на диагностика проблема не е бил хванат но след обстоен преглед стигат до клапана на бутилката .За ваша информация според специалистите там при смяна или изключване на акумулатор компа на газовата трябва задължително да се рестартира иначе се получавало претрисане и неравномерна работа на уредбата .

Потребителски аватар
ivan_pop
Автомобил: OVB
Двигател: X18XE1

Мнениеот ivan_pop » Пет 14 авг 2015 20:19

fermer 10 написа:Колеги проблема е разрешен , оказа се клапана на бутилката и понеже уредбата е слагана в турция колегата е пътувал там до най близкия официален сервиз на Атикер на диагностика проблема не е бил хванат но след обстоен преглед стигат до клапана на бутилката .За ваша информация според специалистите там при смяна или изключване на акумулатор компа на газовата трябва задължително да се рестартира иначе се получавало претрисане и неравномерна работа на уредбата .

Дрън,дрън ярина!Кое точно и как трябва да се рестартира?А защо като не е рестартирана като е студена работи на газ?!

Потребителски аватар
fermer 10
Автомобил:

Мнениеот fermer 10 » Пет 14 авг 2015 21:08

Колега явно и ти не си в час като мен с газовите инжекции , рестартира се мозъка на газовата има си индивидуална програма всяка инжекция , така са казали мастерите на аверчето а колко е дрън и колко ярина не мога да кажа нищо аз по вдявам на печки , и пак казвам момчето е ходил в сервиз на Атикер а не в квартален гараж.

Потребителски аватар
ewipito
Автомобил: VW PASSAT B3
Двигател: RP 1988

Мнениеот ewipito » Съб 15 авг 2015 1:25

Важното е че проблема е отстранен, а колко е лесно да те лъжат и да ти пълнят главата с глупости когато не си запознат.. :banghead

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Съб 15 авг 2015 9:40

При мен се оказа датчик за температурата на газта.

Върни се в “Автогазови уредби”