ГОЛФ 3 1.8 моно не превключва на газ и бензин

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
difian
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1.8 75hp 1992

ГОЛФ 3 1.8 моно не превключва на газ и бензин

Мнениеот difian » Пет 07 авг 2015 18:09

Здравейте колеги,

Преди около година колата започна да гасне на газ в движение, след което не искаше да запали, ако не превключа на бензин. Поразгледах се около клапана и се оказа, че едната жица към клапана е прекъсната. Запоих я и от тогава нямах проблеми.. допреди 2 седмици. Отново същия проблем се появи, но този път жиците са здрави. Кабелните обувки са почистени и притегнати. Забелязах, че при лека интервеция с чук/клещи върху клапана, колата превключва без проблеми. :mhihi Така си карах седмица до морето и обратно, (с блъскане на всеки 3-4 паления) обаче от днес спря да работи и на бензин. :banghead В момента, в който превключа копчето, колата буквално "издъхва" и не иска да превключи. Проблема с паленето на газ си остава и той... та въпросът ми е: На някого случвало ли му се е нещо подобно и може ли да сподели опит :a045

газовата не съм я слагал аз (за което съжалявам) и е сбирщайн: - бутилка Landi-renzo, изпрарител Lov-tec, клапан Lovato. Golf 3, 1.8 75hp mono 92'

извинявам се ако темата се повтаря, но нищо не намерих с търсачката :neutral

Потребителски аватар
4i4o-dido
Автомобил: POLO 1.6 6N
Двигател: AEA 1995
Контакти:

Re: ГОЛФ 3 1.8 моно не превключва на газ и бензин

Мнениеот 4i4o-dido » Съб 08 авг 2015 8:35

Пробвай с директен + към клапана на газта,определено имаш проблем с него,след като се налага почукване. А когато е на газ,помпата работи или не?

Върни се в “Автогазови уредби”