Мнения за газов инжекцион d.t. gas - полски

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
chavdu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнения за газов инжекцион d.t. gas - полски

Мнениеот chavdu » Пон 25 юли 2011 16:59

Здравейте.
Един приятел е решил да слага газов инжекцион, и е попаднал на ценово много добра оферта за монтаж на полски газов инжекцион d.t. gas (ето линк към сайта http://www.dtgasbg.com/)

Цената за 4 цилиндъра е 750лв и дават 60 000км или 2 години гаранция - звучи добре, но не мога да намеря много мнения из нета за тези газови инжекциони.

Някой има ли монтиран такъв инжекцион? Някакви отзиви?

Благодаря на отзовалите се :)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнения за газов инжекцион d.t. gas - полски

Мнениеот muns61 » Пон 25 юли 2011 19:43

Като гледам, нискобюджетни компоненти. Даже надписите на изпарителя са фотошоп, или каквото е там.
..

Последна промяна от muns61 на Нед 16 авг 2015 16:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 25 юли 2011 19:47

Познат сложи на Лада Нива.Втора година нищо не е пипал по газта.Няма разлика от бензин.
Разход в София 10/100 ,на дълго 7,5.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 25 юли 2011 19:59

i.e.i написа:Познат сложи на Лада Нива.Втора година нищо не е пипал по газта.Няма разлика от бензин.
Разход в София 10/100 ,на дълго 7,5.

Еее, тя, Нивата, и на бензин не гори толкова! Освен на буксир или платформа!
:lol:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 25 юли 2011 20:26

Няколко пъти съм ходил до вилата с нея и зареждал пълно-пълно.
Купи я от Варна до София под 7 бензин с 80-90км/ч.(казаха да не се юрка)
И аз завиждам ,че гори по-малко от 1.8 МИ ,но е факт.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 25 юли 2011 20:52

Да си дойдем на думата. Не е толкова важно какъв е компа на газовата, а каква е комплектацията и как е монтажа и настройката. Колко са точни датчиците за налягане и разреждане.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 05 авг 2015 23:16

Някой има ли схема на кабела за DT Gas и софтуер или да ме посъветва дали тоя ще стане и дали не е скам ЦЪК От много време се каня да ходя да го настройват, но в Техногаз ме мотаят. Ако някой има и опит с настройки, ще помоля за помощ. На студена кола върви с ряз, като поработи малко почва да предърпва в ниските, да тресе в ниските и да не работи добре. Да видя дали е бедна смес и дали може да променя пропорцията.

Потребителски аватар
ivan_pop
Автомобил: OVB
Двигател: X18XE1

Мнениеот ivan_pop » Пет 07 авг 2015 17:05

инжектопляктор написа:Някой има ли схема на кабела за DT Gas и софтуер или да ме посъветва дали тоя ще стане и дали не е скам ЦЪК От много време се каня да ходя да го настройват, но в Техногаз ме мотаят. Ако някой има и опит с настройки, ще помоля за помощ. На студена кола върви с ряз, като поработи малко почва да предърпва в ниските, да тресе в ниските и да не работи добре. Да видя дали е бедна смес и дали може да променя пропорцията.

Аз имам опит с тези газови.Има един проблем обаче,компютъра на газовата е заключен с парола!Не че не може да се разбие ама си е въртел!Най-добре търси майстор!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 07 авг 2015 17:16

ivan_pop написа:Не че не може да се разбие ама си е въртел!Най-добре търси майстор!

Сподели информация, ако имаш желание, защото ходих при 10 майстора и никой няма софтуер, нито може да настрои. Оставят ме да се оправям с Техногаз, където нямам време да се занимавам с тях. Отидох един ден лично при тях. Искат да си запиша час месец напред и да оставям колата при тях за неопределено време(не ми казаха колко време ще отнеме). Много, ама много трудно ще ми бъде да пътувам без кола. Да не говорим, че не искат да го настроят просто, твърдят че имало задължителна профилактика и ми развяват философии за нея. И когато ги попитах колко ще струва - не ми отговориха. Аз не мога да оставя колата, неизвестно какви пари ще ми поискат, защото предварително трябва да ги приготвя. Май щеше да бъде по-добре да разкарам ГИ и да сложа обикновена газова. Нямам истински впечатления от газовата, защото не съм я и карал нагласена както трябва.

Потребителски аватар
ivan_pop
Автомобил: OVB
Двигател: X18XE1

Мнениеот ivan_pop » Пет 07 авг 2015 17:40

В този Руски форум има програмата за газовата,преди 1-2 дни пуснах и програмата за паролата:
http://www.propan.ru/forum/downloads.php?cat=43
Не си написал кой точно модел ти е газовата?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пет 07 авг 2015 18:07

DT Gas System Verona II. Това пише на газовият компютър. Виждам, че и там за да теглиш, трябва да се регистрираш и да имаш брой мнения. Възможно ли е да го качиш другаде? И кабелът ще свърши ли работа, който съм го набелязал?

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Нед 16 авг 2015 6:14

Монтирах такъв ГИ в преди 4г в Бургас и още го ползвам.Струваше ми 900лв.На третия месец в движение колата угасна и не искаше да запали .Отбих,свалих бушона на газовата и я закарах в газаджийницата.Оказа се дефектирал комп.Смениха го гаранционно с употребяван няколко годишен комп въпреки,че платих за нова ГУ .От тогава проблеми не съм имал.Колата върви добре,гори много ,но тя и на бензин си гореше стабилно така че това не го отдавам на газовата.Минал съм почти 50 000км за тези 4г и смятам,че си е струвал газовия инжекцион тъй като съм си върнал парите няколкократно.Ако слагам сега газова няма да сложа същата .Има и по-хубави уредби например Agis M210 ,който е и по-евтин ако не се лъжа

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 16 авг 2015 7:44

Агис подкарва всяка кола,даже и проблемния фулгруп работи добре с нея.Компютъра е малък и място му се намира и при най претъпканата кола.До преди 4-5 години компютрите на Г.И.бяха големи колкото тетрадка,сега са колкото смартфон :mhihi Даже и софтуерно са развити много повече от преди.Аз бих заложил на нещо ново като Агис.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 16 авг 2015 16:01

Сдобих се с кабел. Имам следният проблем. Паля колата, превключва на газ - имам мощност. След това почва като поработи малко да придърпва при движение, все едно не й стига газ, до 2500 оборота особено осезаемо. Другият проблем е, че понякога се оказва мудна и не отговаря, освен ако не я изрежа чрез смяна на ниска предавка във високи обороти. Къде да търся проблема? Автокалибрация добра идея ли е или да не се пипа като го цъкна кабела тия дни?
ЦЪКНАХ кабела - нещо не може да се свърже. Дава - Connecting via COM2 и това е. Помощ!

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Нед 30 авг 2015 21:54

Смених кабела с друг, но единственият софтуер, с който имах връзка с ECU-то е GAS Administrator. Интересното е, че парола пита, но всъщност зарежда настройките без нея. :screwy Нещо някъде бъркам ли с тая парола, какво ли?
Интересното е, че като пусна автомобила в режим калибрация и то празен ход се изцикля и автомобилът върви добре след като завърши. Съхранявам, запазвам, изключвам и паля и почва да върви различно. Какво правя каквото не трябва?

Върни се в “Автогазови уредби”