Сега гледах цените и мисля да си слагам газов инжекцион видях че метановия инжекцион е малко по скъп говорим за газов инжекцион около 1200-1500 и видях че метанов инжекцион е около тези пари .
Та никога не съм виждал някой да слага метанов инжекцион на голф 4 1.8 Т .
Може ли мнение и дали си заслужава ?
Един от плюсовете ще е че ми е по евтино с метанов инжекцион но е по тежка бутилката и прочие до колкото знам .
Други + и - ако може да споделите ще съм благодарен :)
И съответно с метановия инжекцион ще падне ли много вървежа на колата и пъргавината ?
Газов инжекцион или Метанов инжекцион на голф 4 1.8 Т
Re: Газов инжекцион или Метанов инжекцион на голф 4 1.8 Т
С метана ще страдаш,слагай газов инжекцион и си карай колата като пич...Само бакшишите карат на метан
като го решиш какво ще е,ще ти препоръчам и сервиз...Успех

като го решиш какво ще е,ще ти препоръчам и сервиз...Успех
Последна промяна от jovani85 на Пон 09 мар 2015 16:55, променено общо 1 път.
- S_T_I_N_G
- Автомобил: GOLF 4 1.8 T
- Двигател: AGU GU GU GUUUUUU
Ок добре колега да кажем че е газ аз имам един сервиз препоръчан от колега в форума който си е слага сега газова при тях няма да споменавам имена а сервиза е това : http://progas.bg/ceni.html
- kostik
- Автомобил:
- Двигател:
Нека колегите с опит се изкажат, бакшишите нямаше да минават по 500 000 километра на метан, ако колите им: създаваха проблеми постоянно, гърмяха (бум като в филмите) и всякакви небивалици. Аз лично съм на газ, но ми е интересен въпроса зададен от колегата.
За газ сервиз не безизвестният сервиз в Павлово до 5-то у-ще на ул.Иван Сусанин пряка на Бъкстон.(гугле газ сервиз павлово)
Колеги моля ползвайте доводи

За газ сервиз не безизвестният сервиз в Павлово до 5-то у-ще на ул.Иван Сусанин пряка на Бъкстон.(гугле газ сервиз павлово)
Колеги моля ползвайте доводи

Последна промяна от kostik на Пон 09 мар 2015 20:42, променено общо 2 пъти.
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
И аз мисля че не бива да се монтира метан, един газов инжекцион ще ти свърши много по-добра работа. 

- S_T_I_N_G
Имам няколко питания ако може колегите да ми ги разяснят :) ще съм много благодарен.
Голф 4 1.8 Т има ли нужда от тези допълнителни неща към газовата система ?
-усилен изпарител за автомобили с турбо или над 200кс
-бързодействаща рейка RAIL Horizon
Нямам чип и не мисля за момента да слагам.
Голф 4 1.8 Т има ли нужда от тези допълнителни неща към газовата система ?
-усилен изпарител за автомобили с турбо или над 200кс
-бързодействаща рейка RAIL Horizon
Нямам чип и не мисля за момента да слагам.
Няма нужда от изпарител за над 200конски сили,ще свърши работа такъв за до 200,не е нужна и рейка хоризон.Все пак ако ще доплащаш за рейка,има много по-добри от хоризон,като например Баракуда или Романо,както и рейки от по-нисък клас,но пък с доста висок КПД като Апис.И на края,но не на последно място,не забравяй че в тази кола ще возиш себе си,семейство и приятели,сигурността е безценна. :)
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм на метан. Обаче при сегашните цени трябва да си луд за да сложиш метанова уредба. Разликата в цената е символична, а недостатъците на метана са твърде много. По-скъпа уредба, по-малък пробег, по-тежки и по-обемни бутилки, много малко метанстанции, повече време за зареждане и т.н.
1,9л пропан са приблизително еквивалентни на 1кг метан. Пропана в Ямбол е 0,90лв, а метана 1,72лв. На практика на метан дори е по-скъпо от пропан.
1,9л пропан са приблизително еквивалентни на 1кг метан. Пропана в Ямбол е 0,90лв, а метана 1,72лв. На практика на метан дори е по-скъпо от пропан.
- S_T_I_N_G
Благодаря за мнението ти и съвета колега :)
И аз като цяло се отказах от метана :)
Не е за моята кола а и не знаех че вече почти са се изравнили нещата газ метан :)
Понеже преди 3-4 години карах колата на баща ми опел омега 2000 кубика 1996 май е не знам :) Но все пак онова е голям кораб и е тромаво и няма ядове на метан :)
Е мерси отново колега .
И аз като цяло се отказах от метана :)
Не е за моята кола а и не знаех че вече почти са се изравнили нещата газ метан :)
Понеже преди 3-4 години карах колата на баща ми опел омега 2000 кубика 1996 май е не знам :) Но все пак онова е голям кораб и е тромаво и няма ядове на метан :)
Е мерси отново колега .
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
В София метана е значително по-евтин в сравнение с други градове така,че ще се родиш с метановия инжекцион.Ще върви като на бензин и ще се возиш евтино.Ако сложиш и олекотена голяма бутилка най-добре.Ще минаваш доста километри,а и метанстанции вече има много.Няма да ти особен проблем да обиколиш България,ако добре си направиш разчета.Газта сега е 95 стотинки,ама след някой друг месец ще стане пак 1,40 лв. и какво правим тогава?Пък метана си държи една цена. То и дизела беше станал 1,80 лв. и какво минах на дизел и сега плача и пак търся метана.Но много зависи колко километра въртиш на година.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
офф - пиаслите четете ли ?? : голф 4 1.8 Т и метан ?? все едно самолет да захранваш с мазут 

-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
kris11 написа:офф - пиаслите четете ли ?? : голф 4 1.8 Т и метан ?? все едно самолет да захранваш с мазут

Както казах вече,трее да си луд да сложиш метан на този мотор...
- geo0rg1
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател: AKL
jovani85 написа:Както казах вече,трее да си луд да сложиш метан на този мотор...
То на този мотор и газ и метан ... Просто сме в

колегата ако беше със заплата около 5к на месец едвали щеше да пуска подобна тема
- S_T_I_N_G
Да така е признавам си че не съм от най заможните :)
Да сега някой може да ми се накара и да каже защо съм си купил тази кола с този двигател и тн и тн .
Просто ми харесва колата не ме е предала до момента съм я карал 3 години на бензин и за това сега мисля да я газифицирам и така :)
Да сега някой може да ми се накара и да каже защо съм си купил тази кола с този двигател и тн и тн .
Просто ми харесва колата не ме е предала до момента съм я карал 3 години на бензин и за това сега мисля да я газифицирам и така :)
Върни се в “Автогазови уредби”