окабеляване на газовата уредба
-
- Автомобил: golf 3
- Двигател:
окабеляване на газовата уредба
Колеги имам проблем с газовата на голф 1.4 моно 60кс.Намерих агу от ударена кола.Обаче имам проблем със свързването на кабелите.горе доло знам кое как е но не смеяда ги свържа.Моля помагайте!
-
- Двигател:
Re: окабеляване на газовата уредба
ето още една снимка
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Синия кабел от ключа е за газта, червения мисля е +, жълтия за прекъсване на бензиновата помпа при работа на газ, кафявия е за централния кабел от бобината, другите не знам. Дано не съм те подвел, но толкова са ми познанията в случая.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Мога да ти дам принципни насоки и ако си технически грамотен и можеш да работиш с мултицет да си я навържеш.
Имаш захранване на самия ключ - респективно + и -, после трябва да имаш 12Волта изходящи от ключа, които да ги подадеш на клапана на газта. Моят ключ има позиция 12В и за бензиновия клапан. Имаш окабеляване и за остатъчно гориво в бутилката - там не зная 1 или 2 кабела са.
Подаваш 12В на ключа предполагам са червен и кафяв кабел - съответно кафяв е винаги маса (аз ползувам адаптер от техника 12 волтов за такива експерименти). После с копчето и помощта на мултицет или пробна лампа ще видиш на кое положение излизат 12 волта на кой кабел - т.е. натискаш копчето в положение газ и мериш къде по другите кабели излизат 12В, после на бензин - по същия начин и така.
Имаш захранване на самия ключ - респективно + и -, после трябва да имаш 12Волта изходящи от ключа, които да ги подадеш на клапана на газта. Моят ключ има позиция 12В и за бензиновия клапан. Имаш окабеляване и за остатъчно гориво в бутилката - там не зная 1 или 2 кабела са.
Подаваш 12В на ключа предполагам са червен и кафяв кабел - съответно кафяв е винаги маса (аз ползувам адаптер от техника 12 волтов за такива експерименти). После с копчето и помощта на мултицет или пробна лампа ще видиш на кое положение излизат 12 волта на кой кабел - т.е. натискаш копчето в положение газ и мериш къде по другите кабели излизат 12В, после на бензин - по същия начин и така.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Стефчо, на моята уредба кафявият кабел е намотан на комутатора. Може белият да е маса, а лилавият за евроклапана. Но понеже съм без евросонда, затова написах, че не знам.
-
- Двигател:
Благодаря колеги,слизам да пробвам,после ще пиша
- stefan4o
- Контакти:
Принципно всякакви цветови комбинации са възможни, то затова се ползват мултицети, като нямаме налична схема...
Ако се види какъв е ключът, може да се потърси в нета схема, кой пин за какво е.
Ако се види какъв е ключът, може да се потърси в нета схема, кой пин за какво е.
-
- Двигател:
Ето и ключа - ловато,благодаря на всички колеги,които помагат!
- stefan4o
- Контакти:
Можеш и сам да си помогнеш, ама явно не ти се занимава... Кажи към релето, което си снимал на кои пинове, кои цветове отиват, та поне това да ти кажем. Ако има и от релето към някой клапан проводник - кажи го и него. Опиши подробно със схема всичко което влиза и излиза от релето и ключа като цвят. От разстояние - толкоз.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Не знам от къде си колега, ама няма ли покрай вас някой майстор на който да дадеш 5-10лв да ти ги накачи кабеляците, ти само монтирай копчето и релето
Върни се в “Автогазови уредби”