Golf 3 GTI - Харчи бензин докато карам на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
marto7
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 GTI - Харчи бензин докато карам на газ

Мнениеот marto7 » Пон 04 яну 2016 15:57

Колата е Голф 3 - 2.0 115коня 1994 година.Газовата уредба не е инжекцион а обикновена газова.Проблема е че бензина свършва за норматив, особено през зимата.През лятото може би не го пипа но на студено време го гълта много бързо.Вчера с пробна лампа проверих дали при работа на газ стига ток до бензиновата помпа и до инжекторите и не не стига.Има реле което спира инжекторите и друго което спира бензиновата помпа в секундата в която от копчето превкюча на газ.Бях чел че ако е прецакан канистъра може от там да смуче но съм му откъчил маркуча който идва от към резервоара и съм го оставил така да си седи, но промяна няма.Проверих и за течове и няма!Стъпковото моторче е прецакано и докато е на бензин оборотите падат до 400-500 и после си дигат до към 1100-1200, но на газ това го няма по това съдя че е от него.Единствения вариянт който ми идва е при паленето и работата на място да харчи адски много.Колата не се кара на бензин въобще.Единствено при студено време се пали на бензин и се чака на място 1 до 2 минути преди ръчно да прехвърля на газ и това е.След това ако трябва да се пали пак се пали на директно на газ.Някакви идеи имате ли от какво може да е ?
Искам да направя 1 експеримент но незнам дали ще стане.В багажника отдясно ли се намира бензиновата помпа ? Иска ми се да я извадя и да я потопа в шише 5 литра примерно да е горе долу пълно и да проверя при палене и работа 1мин колко бензин ще дръпне.

Последна промяна от marto7 на Пон 04 яну 2016 23:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Харчи бензин докато карам на газ

Мнениеот kris11 » Пон 04 яну 2016 17:42

Ако смесва горива ще дави . Т.е. , ако си нагаз и гори и бензин ще се дави, загасва, мъчително ускоряване.
Мирише ли на бензин като я караш в купето? Огледай си маркучите, канистъра, евентуално за пукнат резервоар, теч по рейката.
По годината предполагам че двигателя е 2Е . Има модели с 4 и с 5 дюзи. Ако е с 5 дюзьи проблема да е в 5 тата - за стартиране

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 04 яну 2016 17:58

Сигурен ли си, че инжекторите са спрени?

marto7
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto7 » Пон 04 яну 2016 18:56

Ами виждам че има реле.Събират се кабелите от всичките инжектори и влизат в реле което е свързано с копчето вътре което спира и бензиновата помпа и по това съдя че са спрени.Той и газаджията го каза на приятелката ми но държах и аз да проверя.Наистина има реле свързано към инжекторите но не съм проверявал там какво е положението че незнам как, но му вярвам.Даже го е сменял това реле при първото ходене като му казахме за проблема.В купето не мирише на бензин.И няма спукани маркучи.Лятото когато бяха жегите бях пълнил резервоара догоре и се задържа 2-3 седмици и повече.Преди да сложиме газта не съм забелязал необичайно висок разход, а със сигурност ако има нещо спукано и изтича щеше да се усети.Самите дюзи иначе немога да ги видя защото са между двигателя и купето и е доста неудобно.

Върни се в “Автогазови уредби”