Здравейте колеги ! Колата е с обикновенна газова 1.8 90 коня. 93 г. Код на моторора - АБС
Проблема е следният колата глъхне, тресе са като я карам на газ. Общо казано няма мощност. Като отначало си набира добре в диапазона между 2500-3500 оборота се гави или глъхне да го нарека. След 3500 оборота пак си набира нормално. Това го прави при всички предавки между 2500-3500 оборота.На място ако подам рязко газта оборотите се вдигат до 3000-3100 и до там не се изфорсирва докрая, а при плавно подаване на газ се изфорсирва докрая, но има заглъхване пак между 3000 оборота.Сменил съм изпарителя с нов и газовия филтър. На бензин колата няма проблеми изфорсирва се има мощност всичко е шест
Та ще може ли да споделите мненивто си. Някой имал ли е такъв проблем
Vw vento 1.8 проблем с газовата
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Vw vento 1.8 проблем с газовата!
На бензин как е, прави ли същите проблеми?
Ако на бензин няма проблеми, след смяната на изпарителя и клапана, значи проблема е до настройка на работата на изпарителя.
Ако на бензин няма проблеми, след смяната на изпарителя и клапана, значи проблема е до настройка на работата на изпарителя.
- oziiozitoo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Vw vento 1.8 проблем с газовата!
Колата на бензин си ускорява добре, без да се дави. Проблема е само като се кара на газ. Със стария изпарител - Ловато със който е изминала колата около 90 хил. км се появи този проблем преди около 2 месеца. Първо помислих, че газта не е хубава смених бензиностациите, но проблема си остана, смених филтърчето на клапана (който си беше задръстен) и накрая изпарителя смених преди около 1 месец. Проблема не изчезна. От както се появи този проблем мощността на колата като я карам на газ е слаба, не е както преди.
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
Re: Vw vento 1.8 проблем с газовата
Разглоби ел. магнитния клапан който е на филтъра. Там също събира боклуци и не отваря достатъчно.
- oziiozitoo
- Автомобил:
- Двигател:
филтъра го смених под ел.маг. клапан, но друго не съм почиствал
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Щом като настъпиш плавно газта се ускорява и не заглъхва, значи не и стига газ най-вероятно. Поиграй си с врътката на тройника към моното и виж как ще се държи. И на мен работата ми намирисва на недобра настройка.
- oziiozitoo
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за съвета колега!
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
А свещи и кабели проверявал ли си? Предварението гледано ли е? Имах случай като твоя и колата вървеше и се форсираше на газ при голям аванс- 20*. След смяна на свещите всичко си дойде на мястото.
- oziiozitoo
- Автомобил:
- Двигател:
Попринцип и аз се съмнявам да не е от свещите, даже обмислям скоро да ги сменям. Колата на празен ход си работи нормално и на газ и на бензин без да се тресе. Но свещите са били по-чувствителни при работа на газ, отколкото на бензин ( така съм дочул незнам до колко е вярно )
- К.Одаджийски
- VW експерт
Аз свещи от по 10 кинта комплекта ги сменявам с всяка смяна на маслото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги.
При мен се появи подобен проблем. След смяна на въздушен филтър, колата започна да придърпва и да забива предницата като подам газ. На място като подадеш газ - прекъсва.
Колата е пасат 1.8Т, 2000 год. Днес свалихме свещите и се оказа, че са заминали(въпреки че са сменяни преди 10 месеца/ не повече от 5000 км). В сервиза ми казаха, че трябва да взема платинени свещи и проблема ще се реши.
Някакво предложение за свещи - марка, модел?
Благодаря предварително.
При мен се появи подобен проблем. След смяна на въздушен филтър, колата започна да придърпва и да забива предницата като подам газ. На място като подадеш газ - прекъсва.
Колата е пасат 1.8Т, 2000 год. Днес свалихме свещите и се оказа, че са заминали(въпреки че са сменяни преди 10 месеца/ не повече от 5000 км). В сервиза ми казаха, че трябва да взема платинени свещи и проблема ще се реши.
Някакво предложение за свещи - марка, модел?
Благодаря предварително.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Платинени или иридиеви по скоро. Денсо, НЖК са хубави иридиевите. По каталозите им може да видиш кои са точно за твоята кола. НЖК мисля че слагаха на ФВ
Върни се в “Автогазови уредби”