Здравейте колеги!
Заглавието е малко объркано защото ми е ясно,че мога да паля на газ ама дали е здравословно за колата не знам.
Имам Пасат В3 2000см3 пълна инж. с нормална газова.Значи аз винаги я паля на бензин и когато мине 70 градуса я прехвърлям на газ.Въпроса ми е дали при загрял двигател (90 градуса),когато я оставя за 15-20 минути мога веднага да я пална на газ или трябва да я запаля на бензин винаги независимо от Т на двигателя.Чувал съм какви ли не плюсове и минуси ама никой не може да ми каже точно.Та могали и ако не какви ще са последствията за мотора и уредбата.
Мога ли да паля директно на газ?
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мога ли да паля директно на газ?
Можеш разбира се, само сутрин както си писал е добре да загрее до 70С и после да превключиш на газ, аз лично лятото паля и на газ само. Въпрос на виждане, нямам никакви проблеми.
Съвет - мини на ГИ.
Съвет - мини на ГИ.
- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
И моита пали винаги на бензин,но не 4акам да загрее стига да е над 2-3гр.навън.Ина4е сам палин дирекно на газ но пали по трудно и стартера върти по-дълго време.Мен ако питаш си я пали на бензин за да нямаш проблеми 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Да ако си карбуратор или моно, ама ти не си
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
L&R написа:Да ако си карбуратор или моно, ама ти не си
Каква е разликата за паленето на газ от това,че е пълна инжекция,а не моно
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
70 гр. е прекалено много, достатъчно е да влезне в бялото и изпарителя почва да си върши работата. Аз лично паля на бенз само зимата и то сутрин.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
suba написа:L&R написа:Да ако си карбуратор или моно, ама ти не си
огромни всмукателни колектори - бум и други
Аз кажи-речи цяла зима си паля само и единствено на газ.Само дето секи ми казва че можело да прееба мембраните.Причината беше че бубината за (газ/безин)беше дала фира..Иначе колегата е прав тряя само да влезе в бялото в смисъл такъв да започне да циркулира водата, да не ти замрузне изпарителя..
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
голяма работа мебрани - 25 лв. комплекта и 1 ч. работа, та да им слугувам.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
L&R написа:suba написа:L&R написа:Да ако си карбуратор или моно, ама ти не си
огромни всмукателни колектори - бум и други
Чак пък да са огромни

Тука мисля, че става въпрос за 115-ката на която не голям колектора ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
webdude, виждал ли си къде слагат плочката на 2Е? Предполагам, че не си - след дебитомера. След плочката има НЯКОЛКО ЛИТРА въздуховод и колектори.
- kriss4
- Автомобил:
- Двигател:
Не е проблем да се пали само на газ стига да е настроена добре и тогава няма бум(+ свещи,кабели,капачка и палец)
Аз много рядкко паля на бензин,дори на -10 -15гр.палеше по-добре на газ от колкото на бензин.
На бензин трябваше да върти малко повече докато запали,а не съм сигурен дали ще издържи акумулатора когато е много студено.За това винаги си паля на газ и веднага прехвърлям на бензин,за да не ми замръзне изпарителя.Всичко това беше докато е много студено сега си паля само на газ и нямям никакви проблеми.
Става въпрос за 9А механична инжекция.
Аз много рядкко паля на бензин,дори на -10 -15гр.палеше по-добре на газ от колкото на бензин.
На бензин трябваше да върти малко повече докато запали,а не съм сигурен дали ще издържи акумулатора когато е много студено.За това винаги си паля на газ и веднага прехвърлям на бензин,за да не ми замръзне изпарителя.Всичко това беше докато е много студено сега си паля само на газ и нямям никакви проблеми.
Става въпрос за 9А механична инжекция.
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Мойта плочка е залепена преди дебитомера.Детонираше ми преди и то много рядко.Тогава бях с друг блок за управление на газовата.Беше автоматичен и прехвърляше сам на 2500 оборота.На изпарителя ми има датчик за температурата и докато не ми загрееше (преди да отлепи стрелката) не ми даваше да мина на газ.Та тогава беше много податлива на детонация,това с комбинация,че ми се прецака бензиновата помпа и неможех въобще да паля ме накара да си сложа блок с копче с което си прехвърлям ръчно на газ.Тогава беше -10 и бях пренуден да паля на газ за една седмица докато си сменя помпата.Нито веднъж не ми е детонира от тогава,дори и в студа.
Като гледам мненията ви колеги мисля,че няма никакъв проблем при загрял двигател да паля на газ,а при студен (дори и лятото) ще си паля на бензин и ще я изчаквам да загрее.Пък и тя колата толкова хубаво върви на бензин,че понякога (когато няма задръствания) се изкушавам да си я карам на бензин.
Мерси на всички за мненията.
Като гледам мненията ви колеги мисля,че няма никакъв проблем при загрял двигател да паля на газ,а при студен (дори и лятото) ще си паля на бензин и ще я изчаквам да загрее.Пък и тя колата толкова хубаво върви на бензин,че понякога (когато няма задръствания) се изкушавам да си я карам на бензин.
Мерси на всички за мненията.

- kika2006
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам че кодът на мотора ти е2е защото и моя голф е с този двигател и плочката за газта ми е монтирана преди дебитомера.Ако изпарителя ти е нов или скоро си му сменял мембрани не виждам проблем да си палиш на газ когато си искаш
.Друг въпрос е дали колата ти работи на бензин
Аз лично от време на време изгарям по 20лтр.бензин.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Я дайте някоя снимка на плочка монтирана преди дебитомера, че ми е интересно да видя!
Върни се в “Автогазови уредби”