Здравейте колеги пуснах тази тема в грешен раздел, а всъщност мястото й е тук... Както и да е - колата е голф 3 1,6 моно с турска газова на 38 000км. От известно време ми се появява този проблем - на студен двигател пали на газ и на бензин, но ако я покарам и загрее, след което я оставя за 10-тина минути, не може да запали на газ (на бензин си пали), прехвърля ли я от бензин на газ отново гасне... Въздушния филтър ми е на 2000км., а газовия на 1000. Изчистих и стегнах всички букси и клеми на изпарителя, свалих клапана, който е на него, но сякаш е капсолован, само една пружинка има във вътрешността. Играх си малко с настройката на газта(да не би да се дави или да не й достига), пробвах и без въздушен филтър, но проблема си остава!
Попринцип знам, че може и от стартера да прави тези проблеми, като и той е тръгнал да си заминава(провлача и някой път не може да изхвърли бендикса, но за сега това са частни случаи

), ако беше от стартера не трябва ли и на бензин да не може да запали когато е топла ???
Днес смених пружинката на клапана над изпарителя и забелязах, че ако дам няколко пъти на контакт за да впръска газ, колата пали, но подам ли и газ глъхне и гасне. А ако я оставя така да поработи малко се оправя!
Давайте съвети, може ли да са заминали мембраните на изпарителя или пък газовия клапан да ми прави проблеми?