Голф 3 не пали на газ, когато е топла

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
deadshark
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 не пали на газ, когато е топла

Мнениеот deadshark » Нед 13 дек 2015 18:33

Здравейте колеги пуснах тази тема в грешен раздел, а всъщност мястото й е тук... Както и да е - колата е голф 3 1,6 моно с турска газова на 38 000км. От известно време ми се появява този проблем - на студен двигател пали на газ и на бензин, но ако я покарам и загрее, след което я оставя за 10-тина минути, не може да запали на газ (на бензин си пали), прехвърля ли я от бензин на газ отново гасне... Въздушния филтър ми е на 2000км., а газовия на 1000. Изчистих и стегнах всички букси и клеми на изпарителя, свалих клапана, който е на него, но сякаш е капсолован, само една пружинка има във вътрешността. Играх си малко с настройката на газта(да не би да се дави или да не й достига), пробвах и без въздушен филтър, но проблема си остава!
Попринцип знам, че може и от стартера да прави тези проблеми, като и той е тръгнал да си заминава(провлача и някой път не може да изхвърли бендикса, но за сега това са частни случаи :icon_lol ), ако беше от стартера не трябва ли и на бензин да не може да запали когато е топла ???

Днес смених пружинката на клапана над изпарителя и забелязах, че ако дам няколко пъти на контакт за да впръска газ, колата пали, но подам ли и газ глъхне и гасне. А ако я оставя така да поработи малко се оправя!

Давайте съвети, може ли да са заминали мембраните на изпарителя или пък газовия клапан да ми прави проблеми?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Голф 3 не пали на газ, когато е топла

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 14 дек 2015 10:37

Според мен тоя изпарител е дал каквото може

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 14 дек 2015 15:54

а на бензин пали ли когато е топла?
ако и тогава не пали има вероятност да е датчика на хол,намира се в делкото,буксата дето е на делкото е за датчика

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 14 дек 2015 17:02

deadshark написа: след което я оставя за 10-тина минути, не може да запали на газ (на бензин си пали)

Писал е че си пали на бензин :th_up

Потребителски аватар
deadshark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deadshark » Пон 14 дек 2015 22:26

Толкова пък бързо да им свършва живота на тези изпарители? :rolleyes

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 14 дек 2015 23:55

Ако на топло не пали на газ,ама въобще,то някой клапан не ти отваря.
Най-често това е клапана преди изпарителя.Много рядко е клапана на самия изпарител или евроклапна на бутилката(ако има такъв). Следващият път като не иска да запали на газ или въобще да мине на газ,пробвай с един кабел да му подадеш директен + от акумулатора.Трябва да се чуе характерно чукане от този клапан,ако не се чува явно е за смяна.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 15 дек 2015 11:27

В тоя ред на мисли, премери колко волта има на клапана който е на самия изпарител, щото мен подобен проблем ме мъчеше лятото, като много загрее колата и не ще да запали на газ, но това се случва веднъж в седмицата или 20 пъти за 1 час в жегата. Като ударя по клапана с един ключ отгоре и запали. Това ме наведе на мисълта че му задържа гумичката вътре, смених гумичката, същата работа, купих му нова бобина на клапанчето и пак така. Случайно премерихме, до клапана идваха 9 волта, явно с тях няма как да сработи. Понеже ги управлява директно копчето, сигурно е нагоряло нещо с времето и е влошило подаването на ток, та монтирахме с приятели онзи ден едно реле да управлява клапаните и проблема е решен.
А за предложението на бай Сандо отгоре, ако искаш за повече време да тестваш с кабел, вместо от акумулатора го пусни от постоянния плюс на бобината

Потребителски аватар
deadshark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deadshark » Сря 16 дек 2015 22:23

Премерих днес, когато не иска да запали(при контакт) до клапана идваха малко над 9 волта.
След това по случайност запали, но подам ли газ - глъхне и гасне, премерих го и в това положение, при работещ двигател - 10,5 волта.
Пуснах + директно от акумулатора и се чува щракането, а напрежението беше около 14 волта.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 17 дек 2015 8:31

Ами прегледай тогава всички връзки на кабели от копчето до клапаните, може да се е окислила някоя връзка и да не пуска достатъчно да задейства клапаните. Ако копчето е от ръчните, можеш да го отвориш и него и да го прегледаш за студени спойки вътре. Ако пък копчето е автоматично от тези brc s line или подобно на него, нагаря им буксата отзад, разтопява се и почва да не дава хубава връзка.

Потребителски аватар
deadshark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deadshark » Сря 03 фев 2016 23:05

Оп извинявам се, че пиша чак сега, но проверих всички връзки, обувки и тн. до клапана и пак идват по-малко волтове (около 10), на буксата на ключето са 12.. Днес си направих експеримент, когато колата пак така не искаше да запали и понеже съм с обикновен ключ (а не от тези, които са си за газта) и го пуснах за няколко секунди да вкара малко повече газ преди да завъртя, след което завъртях (малко трудно запали заради по-голямото количество газ де), но запали.
П.с.
Като това го прави само, когато е загряла колата и съм я оставил за няколко минутки. От известно време го прави вече и на бензин!

Потребителски аватар
deadshark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deadshark » Пет 05 фев 2016 18:40

Днес не можах и да я запаля... Бензин стига до моното и сякаш и се ще да запали, но гасне.. Пробвах и на газ като полях изпарителя с гореща вода, но не става...
Четох разни теми из форума и все повече си мисля, че това са симптоми на температурен датчик или Хол! От къде да тръгна обаче?

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 05 фев 2016 20:29

по вероятно от хол датчика

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Пет 05 фев 2016 22:18

deadshark написа:Толкова пък бързо да им свършва живота на тези изпарители? :rolleyes

Моя Voltran около 15000 и замина......Хем е палено винаги на бензин !

Потребителски аватар
deadshark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deadshark » Пет 05 фев 2016 22:51

Охоо моя чукна 40 000 и при първа възможност ще го сменям.(Mimgas)

ivanovf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanovf » Съб 06 фев 2016 9:11

Аз съм с ферони и вече е на около 60 000 паля само на газ,защото нямам бензинова помпа.

Върни се в “Автогазови уредби”