газовият инжекцион почва да съска и минава на бензин

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
dimitrov359
Автомобил:
Двигател:

газовият инжекцион почва да съска и минава на бензин

Мнениеот dimitrov359 » Нед 13 мар 2016 22:16

Здравейте колеги,
Искам да споделя един проблем и ако някой може да ми даде съвет:
Карам Бора 1-8 с газов инжекцион. Напълних догоре бутилката и след като карах 20-на км. чух силно съскане в областта около двигателя, след което колата премина на бензин автоматично и съскането изчезна. Спрях автомобила, отворих капака и превключих на газ. Веднага нещо започна да съска, все едно силна струя въздух се изпуска и след около 10-на секунди пак превключи на бензин, като съскането веднага спря. И така няколко пъти. Не се усеща миризма на газ, или поне аз не мога да усетя. Веднага бих закарал колата на майстор, но не съм в БГ, а около мен няма майстории на ГИ. Прибирам се след 10-на дни в БГ и се чудя дали да предприема нещо самостоятелно за отстраняването на проблема. Моля ,ако някой желае да сподели опита си.Благодаря

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Re: газовият инжекцион почва да съска и минава на бензин

Мнениеот agumba » Нед 13 мар 2016 22:36

Казаха ми, като ми оправяха ГИ, че има един филтър, който, ако се задръсти, автоматично ще ми прехвърля на бензин, все едно, че няма газ! Пробвай да смениш филтрите, след това търси специалисти!

Потребителски аватар
Stranger
Автомобил: Astra GSi V6
Двигател: X30XE
Контакти:

Мнениеот Stranger » Пон 14 мар 2016 6:49

Ако снимаш откъде излиза съскането, вероятно аз или някой друг колега ще можем да ти кажем по-точно какъв е проблемът. От описанието което си да, според мен 100% изпуска газ. Няма как да изпуска въздух, защото няма откъде да го вземе. Имаш спукан маркуч или нещо подобно и като направи налягане на газта, тя излиза от спуканото, губи налягане и респективно мапа, казва на газ-компа да прехвърли на бензин. Друг вариант е да ти се е спукала тръбата до изпарителя - по-лошо, но и доста по малко вероятно и третото е - същото да се е случило с изпарителя. Най-добре дай снимка или огледай мястото откъдето изпуска, дали няма някаква видима повреда.

hsr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hsr » Пет 06 май 2016 18:26

agumba написа:Казаха ми, като ми оправяха ГИ, че има един филтър, който, ако се задръсти, автоматично ще ми прехвърля на бензин, все едно, че няма газ! Пробвай да смениш филтрите, след това търси специалисти!

Да не пускам нова тема, ще питам тук.
Колата ми е с ГИ.
Преди малко паля, тръгвам и чакам да чуя характерното щракане на клапана на бутилката за обръщане на газ.
Вместо това обаче чувам пискането, че няма газ, а знам, че има.
Слизам, гледам стрелката на бутилката-отчита, че има газ.
Пробвам принудително палене на газ(имам такава функция), пали и след малко обръща на бензин и започва пак да писка.
Казах си, че може би стрелката не отчита правилно и наистина няма газ. Заредих и...никаква разлика.
Отначало диодите на бутона, които показват колко газ има, святкат(не всички, а 2 или 3) за 2-3 секунди, изгасват и обръща на бензин.
Някой да е имал подобен случай?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 06 май 2016 18:52

Някой клапан не ти отваря от там няма налягане,мап-а на газовата отчита това и ти превключва на бензин.
Изчакай да изстине и пробвай отново,ако тръгне на газ,значи е това.Провери и бушончето дали е здрво,обикновено го слагат някъде около акумулатора.

hsr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hsr » Пет 06 май 2016 19:19

Bai Sando написа:Някой клапан не ти отваря от там няма налягане,мап-а на газовата отчита това и ти превключва на бензин.
Изчакай да изстине и пробвай отново,ако тръгне на газ,значи е това.Провери и бушончето дали е здрво,обикновено го слагат някъде около акумулатора.

Да, клапана на бутилката, а причината е установена.
ГАДНИ ГЛАДНИ ГРИЗАЧИииии :beat_butt2
Липсва едно парче кабел, а другите са с нарушена изолация.
Утре по светло всичко трябва да се прегледа и изолира.
На едната снимка се вижда временна снадка, на мястото на липсващото парче и всичко си заработи.
Прикачени файлове
01.jpg
02.jpg

Върни се в “Автогазови уредби”