Знам че фв форума не е най-правилното място да питам, но търсих навсякъде и не намирам информация.
Хванал съм се да газифицирама един нисан съни 1.4 инжекцион. Не знам обаче как да прекъсна дюзите - мисля че единия кабел е общ за 4-те дюзи, но дали наистина е така и къде е най-удобно да го прекъсна? Също ме интересува къде точно се слага смесителя - между филтърната кутия и дросела или вътре в кутията?
Малко помощ от газаджиите - газова уредба на Нисан съни 1,4
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Малко помощ от газаджиите - газова уредба на Нисан съни 1,4
С 4 релета ги прекъсва комшията дюзите на неговото съни, не знам точната причина, но то е и 1.6 ако не се лъжа. А за плочка, предполагам по близо до металния колектор, че комшията направо на гумения маркуч е набол два 8мм щуцера и така го кара 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Прекъсни им плюса.Той е общ и обикновено идва от едно реле.
Изкарай буксата на всяка дюза и виж кои кабелчета са с различни цветове,те са минусите,тях не ги бараш.
При японските обикновено плюса е черен/червено,но може и да е друг.Проследи ги в снопа къде се събират и там прекъсваш с едно реле.Ако е на кофти място или не се вижда къде се събират,можеш да отрежеш всяка по отделно като им събереш пак краищата и пак прекъсваш с реле.
Смесителя се слага на самия дросел.Измери с един шублер колко е диаметъра и вземи такъв със същото ф.Не е лошо да сложиш и една кихалка на филтърната кутия за всеки случай
Изкарай буксата на всяка дюза и виж кои кабелчета са с различни цветове,те са минусите,тях не ги бараш.
При японските обикновено плюса е черен/червено,но може и да е друг.Проследи ги в снопа къде се събират и там прекъсваш с едно реле.Ако е на кофти място или не се вижда къде се събират,можеш да отрежеш всяка по отделно като им събереш пак краищата и пак прекъсваш с реле.
Смесителя се слага на самия дросел.Измери с един шублер колко е диаметъра и вземи такъв със същото ф.Не е лошо да сложиш и една кихалка на филтърната кутия за всеки случай

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Всяка дюза има по един бял кабел и един шарен - в различен цвят за всяка. Предполагам че белия е общ но влизат в един сноп който е овит с лента и не ми се разплита да ги проследявам. Идеята да ги събера където на мен ми е удобно ми допада
Вътрешмия диаметър на дросела е 65мм. Филтърната кутия е монтирана непосредствено върху него посредством едно гумено съединение.
В нисан форума видях снимка на смесител монтиран вътре в кутията и затова се чудя - реално пак е на самия дросел.

Вътрешмия диаметър на дросела е 65мм. Филтърната кутия е монтирана непосредствено върху него посредством едно гумено съединение.
В нисан форума видях снимка на смесител монтиран вътре в кутията и затова се чудя - реално пак е на самия дросел.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
На кола инжекцион се слага газов инжекцион. И няма да ги имате всичките тия приключения и въпроси.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Сигурно
Ти видя с твоя инжекцион какви приключения бяха...
Режи белите,но за всеки случай провери с пробна лампа дали това е + на извадена букса.
Трябва някой да подаде контакт и да светне лампата.Възможно е да остане да свети още 2-3 сек. при връщане на контакт.ключ.

Режи белите,но за всеки случай провери с пробна лампа дали това е + на извадена букса.
Трябва някой да подаде контакт и да светне лампата.Възможно е да остане да свети още 2-3 сек. при връщане на контакт.ключ.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Днес успях да довърша монтажа. Прекъснах общия кабел на дюзите - на него има +12в, не само на контакт а постоянно. Интересно защо колата продължава да работи известно време на бензин, дори след като са прекъснати дюзите 

- ivan_pop
- Автомобил: OVB
- Двигател: X18XE1
Или не си уцелил кабела,или някоя дюза пикае.Може и през вакума на регулатора на налягането на бензина да влиза бензин.
Върни се в “Автогазови уредби”