Ненормално голям разход на газ!!!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
veselin74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Ненормално голям разход на газ!!!

Мнениеот veselin74 » Сря 06 юли 2011 14:21

Здравейте Колеги, от 1 месец съм с АГУ ЛОВАТО монтирана на VW Polo -95г двигател AEV 1043 куб.м, моноинжекцион. Преди монтажа на газовата имах добър разход на бензин около 6,5-7л/100. Сега след монтажа и най вече след като изминах 500 км и ми извършиха регулировка се оказа че газта не ми излиза по-евтина като гориво за колата, защото харчи 15л/100км. За мен това не е нормално, но не знам каква може да бъде причината. Изчетох форума и само се обърках повече. На едно място Ваското1 казва че истината е в ламбда контрола вързан паралелно(каквото и да означава). Намам ламбда контрал. Смених въздушен филтър, свещи нови NGK BUR6ET и въпреки това разхода си остава. Какво да правя? Помагайте. Има ли смисъл да купувам ламбда контрол или да търся другаде причината.

Потребителски аватар
Shanovec
Автомобил: WV POLO 6N1 Golf mk4
Двигател: AEX 1997 AKL 1999

Re: Ненормално голям разход на газ!!!

Мнениеот Shanovec » Сря 06 юли 2011 15:01

на хиляда кубика - газова :?: . тя кат запалка арчела, а ся като Зил. най-веротно е от тоз ламбда контрол

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 06 юли 2011 15:10

или да търся другаде причината

Като за начало смени хората правили реглажа.
Провери за течове(дунапрен и веро) всички снадки.Нов въздушен филтър,ако не е сменен скоро.
След запалване(студена) виж изпарителя загрява ли заедно с двигателя.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 06 юли 2011 21:14

Shanovec написа:на хиляда кубика - газова :?: . тя кат запалка арчела, а ся като Зил. най-веротно е от тоз ламбда контрол

Колеги защо пишете простотии,когато човека търси помощ????Ламбда контролът ще ти запази ламбда сондата,но на разходът кой знае колко няма да повлияе...имах такъв и минах на "обикновена" газ заради дефектирала платка...разходът си остана същия....Такъв разход(15/100 scare ) на 1000 сс вероятно се дължи на лош изпарител,теч на газ или неправилен реглаж...

veselin74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veselin74 » Чет 07 юли 2011 7:32

Здравейте Колеги,
благодаря ви за отзивчивоста. От казаното до тук мога да обобщя следното: От възможните причини - теч на газ, лош изпарител и просто лош реглаж - като че ли най-вероятната причина е последната(без да изключвам останалите). Както вече писах въздуният филтър е нов, както и свещите. Изпарителя определено е нов, заедно с газовият клапан и съответно филтъра. Значи първо ще пробвам да отида на реглаж. Ще пиша допълнително.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 07 юли 2011 8:35

Къде ти сложиха газовата колега?

veselin74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veselin74 » Чет 07 юли 2011 11:31

Значи не искам да казвам къде са ми монтирали газовата, за да не развалям доброто впечатление за сервиза. Но сервиза е един от най споменаваните (с добро) тук във форума. Все пак дори и да е станала грешка в реглажа няма смисъл "заради една бълха да горим балтона". Обадих се на сервиза и ми казаха да отида отново при тях за да отстранят проблема.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 07 юли 2011 11:39

От това трябваше да почнеш, почти невъзможно е да ти направят настройката от първи път. Почти винаги се налага донастройване.
Това за обикновена газова.
Ако е на разпространен автомобил и с масов мотор, майстора ще я изкара и по вървежа ще се ориентира. Ала ако кара нещо по - голямо, твоето двигателче може да му се стори мудно и да обогати повечко сместа.
Дано я оправят! :beer

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Чет 07 юли 2011 20:58

Моята ми гори 8-9 градско.И аз съм на един месец кажи-речи газифициран,минал съм 600 километра,но не смея да отида да я регулират,че да не развалят разхода :lol: .Иначе няма особена разлика между бензин и газ по динамика.

Потребителски аватар
tasosss3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tasosss3 » Чет 07 юли 2011 21:29

porko написа: Иначе няма особена разлика между бензин и газ по динамика.

Колега как, са ти я настроили,та нямаш разлика аз съм /ГИ/ и мисля че карам спънат кон.

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Чет 07 юли 2011 21:52

Ми не знам.Не съм специалист,но я слага най-добрия спец в Русе-Стойчо Карагьозов.Златни ръце :bowdown Клаас ряпа да ядат.От тях много се оплакват,а аз имам няколко познати,които са си сложили при Стойчо газовите и никой от тях не е имал проблеми.Да чукне човек на дърво... :lol:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 07 юли 2011 22:05

Обикновена газова може да се направи да върви и повече от бензин,но за разход не питай и също какво става в двигателя...щом си с ГИ и усещаш голяма разлика смени газостанцията или някой филтър ти е запушен,или нещо по изпарителя.
а колегата с 1000кубиковото поло да не започваме стар спор,но може да му харчи и по-малко колата от това,но важното е че него разхода го устройва, и че е доволен от вървежа на колата си :)

Потребителски аватар
porko

Мнениеот porko » Пет 08 юли 2011 16:46

agent_kowalski написа:Обикновена газова може да се направи да върви и повече от бензин,но за разход не питай и също какво става в двигателя...щом си с ГИ и усещаш голяма разлика смени газостанцията или някой филтър ти е запушен,или нещо по изпарителя.
а колегата с 1000кубиковото поло да не започваме стар спор,но може да му харчи и по-малко колата от това,но важното е че него разхода го устройва, и че е доволен от вървежа на колата си :)

Чудесно казано :applause: Само че аз не съм спорил с никого.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 08 юли 2011 17:01

porko лично не сме спорили, просто ставаше въпрос за твоята кола,казах че ако 1000кубика ми харчат колкото 1600-1800 нито ще се заниамвам с тясното поло,нито със слабия му двигател.1000кубика трябва да ми харчат поне 1.5-2литра по-малко за да има смисъл изобщо.За мен не е нормално 1000кубика поло да ми гори 9 за тоя разход мога да карам 3 пъти по-мощна кола и по-голяма ,комфортна и тн :) Но както казах горе важното е че теб те кефи и ти върши работа,така че наздраве :beer
Тико на газ в софия ми е правило 6.5-7 и върви повече от 1000кубиково поло.5 месеца съм карал това,но не ме кефи супер малка кола никой не те бръсне за нищо и те засича на поразия и при евентуално птп не си изобщо защитен.Само смешния разход оправдва човек да се набута в такова нещо. :)

veselin74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veselin74 » Съб 09 юли 2011 8:15

Здравейте Колеги,
в един от пост-овете тук http://www.vwclub.bg/forum/posting.php?mode=reply&f=22&t=275608 колега е споменал за проблем при тампон на моното, който също води до разход на газ. Нямам представа точно каква е идеята на този тампон, но до тук мога да обобщя, че когато някой има проблем с разхода на газ трябва да търси следните причини:

1. теч на газ от съединенията (проверява се със сапунена вода )
2. Проверка на въздушният филтър и евентуална смяна
3. След запалване(студена) вижте изпарителя дали загрява заедно с двигателя (това не разбрах какво отношение има към проблема)
4. Проверка на свещите(възможно е да има разхлабена свещ, неработеща или друго)
5. Кабелите към дистрибуторната капачка и самата капачка
6. Разкъсан или не добре уплътнен тампон на моното.
7. Проблем с реглажа(освен ако си нямате лабда контрол)

Мисля че такива съвети е най-добре да се дават тук във форума, кратки точни и ясни. Така ще си помогнем взаимно. Така смятам, че всеки който има проблем подобен на този тук повдигнат в форума ще може на първо време да се ориентира какви причини да търси. Естествено можете да допълните списъка, защото аз не съм специалист , но от написаното до тук това съм разбрал.

Върни се в “Автогазови уредби”