копче на ГИ,постоянно пълна
-
- Автомобил:
- Двигател:
копче на ГИ,постоянно пълна
копчето на ГИ то ми показва че бутилката е постоянно пълна,светят 4те диодчета никога не е светело по малко колкото и газ да се изхарчило от бутилката. когато проверих какво се случва по бутилката видях че там няма нито стрелка нито потенциометър както обикновенно съм виждал на другите, сондата е ловато без нищо по нея. бутилката виняги я държа пълна но някак си искам и това с диодчетата ориентировъчно да работи. опитват се да ме разубедят че показанията не са се вземали от бутилката (от нивомера) а някъде по системата(имало и такъв начин) за ГИ и че проблемам ми бил в копчето дефектно и за това показвало пълна бутилка. дали наистина е така,в което малко се съмнявам? поне да разбера дали копчето е за смяна или са ме метнали леко. ГИ е фобос 4 ако има значение
Последна промяна от zdravko_jett на Пет 10 юни 2016 23:33, променено общо 1 път.
- Strosner
- Автомобил: VW - Audi - Skoda
- Двигател: 2001г
Re: копче на ГИ,постоянно пълна
Индикаторчето нещо е дало фира, ако е гаранционно да го сменят, ако не, карай си така, не е болка за умиране.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да то наистина не е голяма болка но въпроса е дали наистина отчитането на диотчетата е вързано някъде отпреди при системата на ГИ а не към сондата на бутилката
- ivan_pop
- Автомобил: OVB
- Двигател: X18XE1
От сондата на бутилката взема сигнал по принцип.
Моята като откача кабелите от евросондата(тези за нивото),винаги ми показва пълна бутилка на копчето.Възможно е изобщо никъде да не е свързано твоето.
-
- Автомобил: BORA 2.0 115 hp
- Двигател: APK
...а дали , въобще има евро сонда... моята ъщо показва, че е постояно пълна , но няма евросонда ....
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Софтуерно настроени ли са нивата? Да не би и на 4те диодчета да е зададено едно и също ниво (по дефолт е така)?
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Няма и да ти покаже.Щом на сондата нямаш нищо,няма от къде да разбере колко газ имаш.
За целта сменяш сондата с евросонда,пускаш + до клапана и сигнал до нивомера и ще тръгне
За целта сменяш сондата с евросонда,пускаш + до клапана и сигнал до нивомера и ще тръгне

Върни се в “Автогазови уредби”