Проблем на газ

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Проблем на газ

Мнениеот ivaylito » Сря 03 авг 2016 18:15

Добър ден!Колата ми е голф 2 1,6 ,1990 г бензин/газ,карбуратор,газовата уредба е Ловато с вакумен изпарител.От известно време газовия клапан ми прави проблем,особено след зареждане на газ станция и не иска да щракне.За да се отвори клапана се налага да мина на бензин после да прехвърля на газ и тогава се оправя.Проблема също се появява и когато колата е стояла на слънце и е доста нагрята.Смених клапана с нов,но проблема остава.Смених масата на клапана,пак нищо.Замервам напрежението на клемите на клапана, и ток има в смисъл превключвателя газ/бензин си работи както трябва и подава ток,но клапана не иска да щракне.Местя клемите на стария клапан и той щрака, но като сложа клемите на новия клапан който е свързан към газта не иска да щракне.Интересува ме да не би да имат някаква защита тия клапани и при по-високо налягане на газта да не се пускат.Ако може да ме насочите къде другаде можа да е проблема.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Re: Проблем на газ

Мнениеот Pet_rov » Чет 04 авг 2016 11:27

Пробвай дали ако подадеш плюс директно от акумулатора, щрака. Ако щрака, проблемът може да е в ключа газ-бензин.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 05 авг 2016 12:34

Не е задължително да е в копчето проблема.
ivaylito написа:За да се отвори клапана се налага да мина на бензин после да прехвърля на газ и тогава се оправя.

Колко волта замери на клапана,преди да си запалил?Явно не му стига напрежението.А при нагряване и зареждане има момент на по-голямо усилие за отварянето.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 05 авг 2016 13:43

Ми колегата е сменил клапана с нов. Поне така е написал.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 05 авг 2016 14:02

Ако до него отиват 10 вместо 13 волта,какво значение има,че е нов?Като запали със сигурност напрежението се вдига.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 06 авг 2016 9:33

Мда, най вероятно пада напрежението през копчето газ/бензин. Аз сложих още едно допълнително реле само за клапаните за да махна този яд от главата си

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 06 авг 2016 10:45

Или лоша връзка,патина,нагорял кабел,хлабава обувка.

Потребителски аватар
ангелчо77
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: RP 1990

Мнениеот ангелчо77 » Нед 14 авг 2016 22:24

Аз имам същия проблем,изпарителя ми е ел.БРЦ.Проблема го прави само когато времето е много топло и двигателя си работи на 90 градуса.Последните 3 пъти подадох + на газовия клапан и мотора си запали веднага.Кабелите са нови,нови кабелни обувки и запоени.И аз си мислех за нов газов клапан,ама автора на темата го е сменил и файда няма.Смених и релето с ново,проблема си стои.Интересното е че когато завъртя стартера и мотора запалва,подавам малко газ и няма проблем,обаче ако не подам газ,мотора запалва и изгасва и тогава с едно кабелче подавам + принудително.На студен мотор първия път включвам на контакт,изключвам,пак контакт и завъртам стартера,мотора пали с едни около 500-700 оборота за секунда или две,след което оборотите са 1100 и леко си падат до нормалните 900 и няколко.Аз лично си мисля за недостиг на газ,ама колата си работи идеално,набира си добре,разхода ми добър.Никакви проблеми с високи или ниски обороти.Да добавя че колата работи само на газ.Всяка помощ е добре дошла.Малко объркано го написах,ама ще прощавате. :wink

Да продължа-смених газовия клапан(турски някакъв)и сложих БРЦ.Всъщност газаджията го монтира.Ефект има и то към добро-започна да си пали и на топъл мотор.Автора да сподели какъв клапан и монтирал.

Допълвам още,смених и изпарителя с Ловато.Перфектно палене,перфектни обороти и перфектен разход. :wink

Върни се в “Автогазови уредби”