Проблем на газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем на газ
Добър ден!Колата ми е голф 2 1,6 ,1990 г бензин/газ,карбуратор,газовата уредба е Ловато с вакумен изпарител.От известно време газовия клапан ми прави проблем,особено след зареждане на газ станция и не иска да щракне.За да се отвори клапана се налага да мина на бензин после да прехвърля на газ и тогава се оправя.Проблема също се появява и когато колата е стояла на слънце и е доста нагрята.Смених клапана с нов,но проблема остава.Смених масата на клапана,пак нищо.Замервам напрежението на клемите на клапана, и ток има в смисъл превключвателя газ/бензин си работи както трябва и подава ток,но клапана не иска да щракне.Местя клемите на стария клапан и той щрака, но като сложа клемите на новия клапан който е свързан към газта не иска да щракне.Интересува ме да не би да имат някаква защита тия клапани и при по-високо налягане на газта да не се пускат.Ако може да ме насочите къде другаде можа да е проблема.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Проблем на газ
Пробвай дали ако подадеш плюс директно от акумулатора, щрака. Ако щрака, проблемът може да е в ключа газ-бензин.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Не е задължително да е в копчето проблема.
Колко волта замери на клапана,преди да си запалил?Явно не му стига напрежението.А при нагряване и зареждане има момент на по-голямо усилие за отварянето.
ivaylito написа:За да се отвори клапана се налага да мина на бензин после да прехвърля на газ и тогава се оправя.
Колко волта замери на клапана,преди да си запалил?Явно не му стига напрежението.А при нагряване и зареждане има момент на по-голямо усилие за отварянето.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Ми колегата е сменил клапана с нов. Поне така е написал.
- Iezekil
Ако до него отиват 10 вместо 13 волта,какво значение има,че е нов?Като запали със сигурност напрежението се вдига.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Мда, най вероятно пада напрежението през копчето газ/бензин. Аз сложих още едно допълнително реле само за клапаните за да махна този яд от главата си
- Iezekil
Или лоша връзка,патина,нагорял кабел,хлабава обувка.
- ангелчо77
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: RP 1990
Аз имам същия проблем,изпарителя ми е ел.БРЦ.Проблема го прави само когато времето е много топло и двигателя си работи на 90 градуса.Последните 3 пъти подадох + на газовия клапан и мотора си запали веднага.Кабелите са нови,нови кабелни обувки и запоени.И аз си мислех за нов газов клапан,ама автора на темата го е сменил и файда няма.Смених и релето с ново,проблема си стои.Интересното е че когато завъртя стартера и мотора запалва,подавам малко газ и няма проблем,обаче ако не подам газ,мотора запалва и изгасва и тогава с едно кабелче подавам + принудително.На студен мотор първия път включвам на контакт,изключвам,пак контакт и завъртам стартера,мотора пали с едни около 500-700 оборота за секунда или две,след което оборотите са 1100 и леко си падат до нормалните 900 и няколко.Аз лично си мисля за недостиг на газ,ама колата си работи идеално,набира си добре,разхода ми добър.Никакви проблеми с високи или ниски обороти.Да добавя че колата работи само на газ.Всяка помощ е добре дошла.Малко объркано го написах,ама ще прощавате. 
Да продължа-смених газовия клапан(турски някакъв)и сложих БРЦ.Всъщност газаджията го монтира.Ефект има и то към добро-започна да си пали и на топъл мотор.Автора да сподели какъв клапан и монтирал.
Допълвам още,смених и изпарителя с Ловато.Перфектно палене,перфектни обороти и перфектен разход.

Да продължа-смених газовия клапан(турски някакъв)и сложих БРЦ.Всъщност газаджията го монтира.Ефект има и то към добро-започна да си пали и на топъл мотор.Автора да сподели какъв клапан и монтирал.
Допълвам още,смених и изпарителя с Ловато.Перфектно палене,перфектни обороти и перфектен разход.

Върни се в “Автогазови уредби”