Изпуска газ от зарядното устройство

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
golfer444
Автомобил:
Двигател:

Изпуска газ от зарядното устройство

Мнениеот golfer444 » Пон 31 окт 2016 18:05

Здравейте! Изпуска ми газ от зарядното устройство. Мирише на газ и се чува свистене. Това го прави и при изключен двигател. Евросондата ми е Ферони и е на няма и 3 месеца. До сега не съм имал този проблем поне не ми е правило впечатление. При сложена капачка на зарядното устройство се усеща лека миризма на газ, когато я махна и помириша зарядното мирише на газ. Като се заслушам се чува свистенето само при махната капачка. Затворих бутилката от кранчето и пак продължи да свисти. Добре ако изпуска тази газ, която е в маркучето, ама аз днес я заредих на макс и минах 30 км след това. От какво може да е проблема?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Re: Изпуска газ от зарядното устройство

Мнениеот инжектопляктор » Пон 31 окт 2016 18:21

Зарядното устройство не играе роля, понеже има до колкото знам еднопосочна клапа в сондата, не би следвало да връща газ към зарядното. Останалата газ в тръбичката като я изпуснеш, не би трябвало да продължава да мирише. Натискаш на зарядното устройство металната съчма навътре, ще излезе газта и това е. Ако продължиш да чуваш каквото и да е било, след като изпуснеш газта по тръбата от сондата до зарядното, тогава вече трябва да мислиш за проблем - със сондата.
По написаното от теб, предполагам че зарядното ти е в багажника. Така ли е?

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Пон 31 окт 2016 19:30

От лявата страна на бронята е. Като махна капачката и помириша мирише на газ, а като си сложа ухото до зарядното се чува шум наподобяващ изпускане на газ.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 31 окт 2016 19:50

инжектопляктор написа:не би следвало да връща газ към зарядното.

Наистина не би следвало да връща, ама моята явно връщаше, щото имах зверски разход през първата седмица, докато забележа, че изпуска от зареждачката. После я смених и разходът се оправи.
Изпускането става или ръждясала съчма или от напукана гумичка или и от двете.
Пробването става със сапунена вода, а не с нос :exclaim

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 31 окт 2016 19:59

ktamen написа:Наистина не би следвало да връща, ама моята явно връщаше...

На сондата има клапан. Иначе ако натиснеш съчмата на зареждачката, трябва да почнев да хвърчи газ с няколко атмосфери и да не спре, докато не отпуснеш. Което не е истина. Ако ти е връщало в зареждачката, значи има проблем със сондата. :gruebel Аз не бих карал с бутилка със сонда, която връща газ.
golfer444 написа:От лявата страна на бронята е. Като махна капачката и помириша мирише на газ, а като си сложа ухото до зарядното се чува шум наподобяващ изпускане на газ.

Нормално е да мирише на газ. Зареждачките понякога изпускат. Изпускат газта, която е останала в тръбата между зареждачката и сондата на бутилката. Ако натиснеш съчмата, ще излезе газта. Ако след това продължава да мирише или фъщи, значи имаш сериозен проблем. Можеш да смениш зареждачката, ама какво ще стане утре ако някоя друго уплътнение по линията се предаде и купето ти се напълни цялото с газ?

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Пон 31 окт 2016 20:09

Ами до сега е ми е правила проблем сондата, а и както споменах е само на няколко месеца. Сега затворих кранчето на бутилката, ако утре сутринта продължи да фъска значи не е на добре работата.

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Пон 31 окт 2016 20:17

ktamen написа:
инжектопляктор написа:не би следвало да връща газ към зарядното.

Наистина не би следвало да връща, ама моята явно връщаше, щото имах зверски разход през първата седмица, докато забележа, че изпуска от зареждачката. После я смених и разходът се оправи.
Изпускането става или ръждясала съчма или от напукана гумичка или и от двете.
Пробването става със сапунена вода, а не с нос :exclaim

А колкото до това за сапунената вода, преди известно време имах сцепен маркуч отпред и свистеше яко газ. Усетих, че е някъде около изпарителя, но си викам хайде да не се занимавам да бутам ами да отида при газаджия. Е отидох при газаджията пръска със сапунена вода, гледа затяга наред маркучи и т.н. На следващия ден пак отивам при колата пак изпуска газ. В крайна сметка откачих корите видях кой точно е маркуча, усетих от къде мирише, от къде се чува без да пръсна капка сапунена вода. Опипах там където е спукан маркуча и установих точно къде е цепнатината. Така че на мен по този начин ми е по - удобно. А като ми беше спукано едно от буренцата на старата сонда. Разбрах от къде свисти като си подложих пръста на мястото и усетих как въздушна струя ми бие по пръста. И без сапунена вода става!!!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 31 окт 2016 20:19

инжектопляктор написа:На сондата има клапан.

И кво като има клапан, твоя клапан кога за последен път си го тествал или както винаги пишеш по инерция :mhihi

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 31 окт 2016 20:23

golfer444 написа:Ами до сега е ми е правила проблем сондата, а и както споменах е само на няколко месеца. Сега затворих кранчето на бутилката, ако утре сутринта продължи да фъска значи не е на добре работата.

Евросондите са измислени за безопасност. Сам се сещаш защо има електро-клапа да спира газта от бутилката и има клапан да не позволява връщането на газ към зареждачката. Винаги можеш да смениш зареждачката и евентуално да спре да пуска, но това не ти решава проблем с техническата неизправност на сондата, ако е налична такава.
След като ти е нова, има гаранция. :smile
ktamen написа:И кво като има клапан, твоя клапан кога за последен път си го тествал или както винаги пишеш по инерция

Преди месец.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 31 окт 2016 20:32

Тествал си грънци, ти не знаеш как се тества :exclaim

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 31 окт 2016 20:55

ktamen написа:Тествал си грънци, ти не знаеш как се тества :exclaim

Знам. Развивам крана от страна на зареждачката, слагам сапунка и гледам дали излиза газ. Нали преди 1 месец слагах газовата и навсякъде тествах със сапунка. :mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 31 окт 2016 21:06

Знаеш грънци :exclaim
Тествай с малка разлика в наляганията от двете страни на клапана, както би се получило, ако зареждачката изпуска слабо.
На практика най-лесно е да си сложиш слабо изпускаща зареждачка, като на колегата. Ако след няколко дни съчмата в зареждачката не се е охлабила, значи и клапана в сондата изпуска.

golfer444
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfer444 » Вто 01 ное 2016 9:36

Изпуска газ от съчмата. Сега напръсках със сапунена вода.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 01 ное 2016 15:27

golfer444 написа:Изпуска газ от съчмата. Сега напръсках със сапунена вода.

Ми то от къде другаде да изпуска. :Mr Green Fun
ktamen написа:Тествай с малка разлика в наляганията от двете страни на клапана...

Аз си изпускам газта от зареждачката. За да не ми мирише в купето след това.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 01 ное 2016 17:33

Най-популярните газови произшествия се случват точно на такива спецове, като теб :mhihi
Изкарай си зареждачката отвън, както е по закон :exclaim :exclaim :exclaim

Върни се в “Автогазови уредби”