Вчера във Варна на една от популярните вериги гръмна кади с фабрична газ...предните врати изхвърчаха...шофьора го взеха бърза помощ....
така и не се разбра с тежки наранавания ли е....
Винаги съм си мислел че фабрично произведените газови коли не са бомби....но вчера ме разубедиха.
На всичко отгоре кадито ми се стори доста ново.
Във фирмата има такова и вече се качвам с голям страх в него.
Какво може да му е станало толкова сериозно че да изгърми предницата?
Гръмнало Кади с фабрична газ във Варна....
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Гръмнало Кади с фабрична газ във Варна....
http://www.moreto.net/novini.php?n=334508
Интересно е ,че не се казва коя е /ОМВ,Еко или Шел./, но може да се разбере при преминаване .
Обаче Кадитата са на метан .Има ли Кади с пропан бутан не знам.
Още :
http://petel.bg/SHofor-e-s-izgaryaniya- ... na__177899
По-интересен е коментара долу:
"Най-странното че гръмна предницата на доста ново Кадди 2010 г. с фабрично монтиран метан още на поточната линия във Волсбург и преминал техн. преглед ТЮВ в Германия? "
Интересно е ,че не се казва коя е /ОМВ,Еко или Шел./, но може да се разбере при преминаване .
Обаче Кадитата са на метан .Има ли Кади с пропан бутан не знам.
Още :
http://petel.bg/SHofor-e-s-izgaryaniya- ... na__177899
По-интересен е коментара долу:
"Най-странното че гръмна предницата на доста ново Кадди 2010 г. с фабрично монтиран метан още на поточната линия във Волсбург и преминал техн. преглед ТЮВ в Германия? "
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Чудно ми е как може да цитирате статии, които са писани от човек, който не прави разлика между лек автомобил и камион?!?
Чудя се такива хора как стават журналисти, а още повече пък се чудя, че все пак има и хора, които им четат простотиите и им се връзват
А в другия сайт пък "петел" (където 99.9% са измислици) копирали информацията и я разкрасили с "газовото". Какво е "газовото"? Котле ли е имал газово в колата?!? Газовото... смех. Само по тази дума става ясно за нивото на тази "медия".
Това, че някой е написал нещо някъде в интернет, не го прави истина.
А ето нещо по темата за Турана на метан, който беше експлоадирал през септември месец в Göttingen, Германия: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=460245
В крайна сметка във Варна става дума за Кади:

А в другия сайт пък "петел" (където 99.9% са измислици) копирали информацията и я разкрасили с "газовото". Какво е "газовото"? Котле ли е имал газово в колата?!? Газовото... смех. Само по тази дума става ясно за нивото на тази "медия".

Това, че някой е написал нещо някъде в интернет, не го прави истина.

А ето нещо по темата за Турана на метан, който беше експлоадирал през септември месец в Göttingen, Германия: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=460245
В крайна сметка във Варна става дума за Кади:

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Струва ми се, че Amtela говори от първо лице. Статиите или са за друг инцидент или са преразказани от 5 човека. Снимката е показателно неподходяща. А "газово" е масов селски израз, подобно на Орел (опел), Алди (ауди), Летни (лети) джанти и др.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
От снимката се вижда, че това е старото Кади, което няма фабрична газ.
Фабричнa газ има от 2011 г. - 1.6 - 102 к.с.
фабричен метан има от 2006 г. - 2.0 - 109 к.с.
Фабричнa газ има от 2011 г. - 1.6 - 102 к.с.
фабричен метан има от 2006 г. - 2.0 - 109 к.с.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Четене на сайтове от рода на Петел,Бивол,Афера БГ и други подобни клоаки сериозно вреди на психичното здраве 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Правописът и използването на правилните термини са много важно нещо. Тази тема е типичен пример. И не върви от нашите страници да раздаваме оценки на този и онзи, щото и тоя форум изобилства с подобни недоразумения.
Примерно "фабрична газ", кво е? думичката "газ" в женски род се отнася само и единствено за газта за горене - дето се продава в шишета и се налива в газените лампи.
Или "оптичен тунинг"
нищо оптично няма в това да си напудриш каручката с шарении......
Дайте да оправим нашата си греда и тогава да се оглеждаме за чужди сламки.
Примерно "фабрична газ", кво е? думичката "газ" в женски род се отнася само и единствено за газта за горене - дето се продава в шишета и се налива в газените лампи.
Или "оптичен тунинг"

Дайте да оправим нашата си греда и тогава да се оглеждаме за чужди сламки.
Уикипедия..."Газ е едно от четирите агрегатни състояния на веществото, при което частиците са свързани с много слаби връзки помежду си."
Пробан Бутан
Метан
и т.н.
Няма газово, метаново и т.н. Въпросните проблеми са при модификациите Ecofuel . Проблем с корозирали бутилки. Последно не разбрах реално случило ли се е или препредаваме стряскащи народа информации.
Пробан Бутан
Метан
и т.н.
Няма газово, метаново и т.н. Въпросните проблеми са при модификациите Ecofuel . Проблем с корозирали бутилки. Последно не разбрах реално случило ли се е или препредаваме стряскащи народа информации.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Има думи и фрази, които се налагат в езика - независимо, че изглежда да противоречат на правилата. Ако загледаш в руския какви странности има и то не жаргонни, а съвсем "книжовно". Някакъв абсурд е. Но щом се е наложило и всички схващат точния смисъл, значи ... става. А конкретно "газово" не ми е ясно от "газово устройство" ли идва или газова уредба -> газова -> газово (който чул недоразбрал).
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Това нещо,ако гръмне,което много ме съмнява,от него ще остане само купчина ламарина.При 200 бара налягане в бутилките
Поредната простотия писана от някой псевдо "журналист"

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
От снимката - Шел а с/у Локомотивно депо 7/8 колонка там е LPG ,метан няма . Вчера на 7 -ма зареждах 16:10-15ч.спешно.
Пуснах линк за Петел и Морето защото нищо друго не намерих в нета , а не ми се обикаляш да гледам клъде е станало. Знам ,че са помиярски сайтове, но нямаше друго инфо, така,че не ме съдете строго.
Пуснах линк за Петел и Морето защото нищо друго не намерих в нета , а не ми се обикаляш да гледам клъде е станало. Знам ,че са помиярски сайтове, но нямаше друго инфо, така,че не ме съдете строго.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Квито ще да са.... Важното е, че наистина има гъмнала кола. Това е достатъчно всеки да обърне внимание на газовата си инсталация в колата.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:Това нещо,ако гръмне,което много ме съмнява,от него ще остане само купчина ламарина.При 200 бара налягане в бутилките![]()
За непрочелите - viewtopic.php?f=22&t=444705
За съмняващите се какво става/остава след гръм при 220-240 бара:

Върни се в “Автогазови уредби”